donderdag 26 juni 2014

De Tuin


Door de openslaande deuren en de opstelling van de meubels kijk je lekker naar buiten. Wij hebben grote ramen, maar ik bedek deze graag. Ik houd heel erg van een donkere sfeer en teveel zonlicht is dan niet welkom. Ook buiten probeer ik de sfeer van binnen door te zetten. Vaak vind ik dat zelfs beter gelukt dan binnen en roep dan vertwijfeld tegen manlief "kijk dat bedoel ik, dat sfeertje wil ik binnen ook". Hij kijkt dan altijd zo van 'dat heb je toch'. Maar hij staat altijd klaar om de boel te veranderen als ik dat wil. (Ik kan zelf weinig tillen en dat is niet handig als alles wat je hebt staan een ton weegt).


De veranda hebben we jaren geleden laten maken door een bevriende timmerman. Ik had een plaatje gezien in de Mijn Tuin voorloper van de Home and Garden. Dit plaatje gaf ik hem en zei dat ik dit wilde. Hij heeft zijn best gedaan en het is ook echt geworden zoals verwacht. Na ieder jaar te schuiven met de spullen die ik erop wilde hebben (het ene jaar stoelen dan weer tafel dan weer bank en ga zo maar door) heb ik nu voor het tweede jaar er een bank staan. Geen bank van riet maar gewoon een goedkope bank van de Kwantum. Hij staat helemaal droog en zit goed. En nadat de mooie stoel voor binnen kwam hebben we de oude stoel ook daar gezet. Met een tafel erbij is het een echte zithoek, maar dan buiten.


Jaren geleden waren mensen hun huis aan het verbouwen en sloopte ze de zandstenen schouw eruit en gooide die in een container. Manlief dacht meteen aan mij en nam hem mee naar huis. Sinds die tijd staat hij onder de veranda. Eerst op de lange muur maar tegenwoordig aan de korte kant. We hebben er een gelhaard ingezet en zomer en winter brand hij. Zo gezellig. Op de schouw staan mooie houten kandelaars en een groot bord.


Naast de deur zit een raam. Dit was mij altijd een doorn in het oog en er heeft dan al van alles voor gestaan. Afgelopen weekend maakte manlief van steigerhout 2 kleine luikjes. Het staat meteen een stuk beter.


Omdat hij toch bezig was heeft hij meteen de muren grijs gemaakt. Het hek, speciaal in kruis gemaakt, is helaas nog wit. Maar ook deze worden binnenkort donker grijs geschilderd net als de deur. Wat een lieverd toch.


Verder staat er in de tuin een oude eettafel met bank en stoelen. In het midden hebben we 2 ligstoelen staan.


De beplanting is eenvoudig gehouden. Er zijn 3 plantvakken. In ieder vak staat een bolesdoorn en een mix van verschillende hortensia. Zo houdt ik het rustig. De tuin is niet groot maar voor ons groot genoeg. En met dit zonnige weer een heerlijke plek om te genieten. Ook als het geen mooi weer is kijk ik met plezier naar buiten.



Zoals jullie zien staat de kleptafel onder de veranda, de pilaar weer naast de bank buiten en binnen... ja... binnen ben ik er nog niet uit... Dus, daarover later meer. Eerst even denken (en héél véél schuiven).

Liefs Marjan

dinsdag 17 juni 2014

Veranderingen

Kennen jullie dat. Je koopt iets nieuws. Komt thuis. Zet het neer. En vervolgens staat het hele huis op zijn kop. Maar het nieuwe item staat gewoon op de plek waar je hem als eerste hebt neergezet.

Ik was afgelopen zaterdag bij Carola van Vliet van "Landelijk en Sober Wonen".
Zij had een binnenkijkdag en ik had bij haar een mooie broodplank besteld. Het ene kon ik dus mooi met het andere combineren. Dus samen met manlief en dochter gingen wij naar Moordrecht.
Wat een geweldig huis. Zoveel sfeer. En de tuin..... super.


Ik kwam daar ook Cora van "Veilig Oord" tegen. Zo leuk om gezichten bij blogs te plaatsen. We hebben dan ook even lekker gekletst.
Thuis meteen de plank bij de anderen gezet en het was gelijk helemaal naar mijn zin.


Maar toen keek ik zo rond en de tafel naast de bank vond ik toch te groot. Hoe los ik dit op!! Ik heb wel een klein wijntafeltje maar daar kan de lamp niet op, en ja die staat nu zo leuk onder de veranda.
Wel stond er buiten nog een grote pilaar. Gemaakt door manlief en in piombo geschilderd. Deze naar binnen gesjouwd en een pot erop.
Staat goed maar ik weet het nog niet.......
Maar er bleef een grote lamp over. Nou dan zetten we die toch op de eettafel. Lamp van de eettafel naar de gang..... Volgen jullie het nog.


En voor de goede orde dit gebeurt 's morgens vroeg. Want ja als ik iets wil moet het wel meteen gebeuren.

Ook bij Carola heb ik een mooi zeepje van mijn dochter gekregen. Die hangt nu momenteel in het toilet. Het ruikt zalig!
Daarnaast heb ik nog een toefje olijftakken meegenomen. Deze hangt aan de kast.


Voor nu even genoeg veranderingen.

Liefs, Marjan

donderdag 12 juni 2014

De Woonkamer


Hoi, hoi allemaal,

Ik ben helemaal overdondert door alle reacties die ik van jullie heb ontvangen, zowel hier als op fb.
Bloos er gewoon van.

Zoals in mijn vorige post al naar voren kwam, hebben we gelijk na het verbouwen van de keuken de woonkamer aangepakt. Het is leuk om te zien hoe snel alles veranderd. Verleden jaar rond deze tijd hadden we een bank gekocht bij de Potstal. Zo trots als een pauw stuurde ik foto's van het eindresultaat terug. Clary vroeg mij of ze die foto's mocht gebruiken voor op de site. En ja, daar staan ze nu. Inmiddels is er al weer veel veranderd...

Zoals vele van jullie zullen herkennen wilde ik meteen na de keuken door, maar manlief wilde liever even wachten. Maar ja als iets in mijn kop zit dan moet het toch gebeuren. Dus zelf lief de stucadoor  en de electriciën aangekeken en zij zagen wel kans om het werk even tussendoor te doen. Toen kon manlief er niet meer omheen en moest hij er aan geloven. Snel de spullen aan de kant geschoven en iedereen aan het werk maar.


Ook hier wilde ik de kleur Lino op de muren. Dit nadat we vele vele jaren aan één kant van de kamer Lei grijs van VT wonen en aan de andere kant van de kamer Middle Greige van Flexa Pure op de muren hebben gehad. Jullie begrijpen wel dat het een hele overgang was dat alles één kleur had. Maar het was meteen goed. Alles kwam veel beter uit. Helaas stonden de oude gordijnen niet mooi erbij en moest ik dus weer aan het naaien. Gelukkig zijn de vouwgordijnen aan deze kant kleiner en dus beter handelbaar. Ook de overgordijnen moesten er aan geloven. Voor de vouwgordijnen is het gewoon naturel linnen geworden en de overgordijnen zijn donkerbruin in een menging die niet zullen verkleuren (althans dat werd mij verteld). Linnen gordijnen zijn geweldig maar met de hele dag de volle zon op je raam moet het ook praktisch zijn. De electriciën heeft alle stopkontakten naar beneden gebracht. Wat ziet dat er mooi uit! Jaren lang keek ik naar die lelijke dingen, maar nu is dat gelukkig over! De muren zien er meteen een stuk rustiger uit.


De kamer bestaat uit een grote bank en chaise longe van De Potstal en onze nieuwe aankoop, de Levi van Hoffz ook bij de Potstal gekocht. (afgelopen jaren hebben we ieder jaar een groot meubel gekocht) Verder staat er een hele grote salontafel. En groot is groot. Hij is 2 meter bij bijna 1 meter. Heerlijk veel ruimte dus. Mensen vragen altijd waar onze televisie is. Er staan 2 grote kasten in de kamer. Eén helemaal gevuld met servies en de ander met de televisie. Ik vind dat altijd lelijke dingen. En zoals veel mensen tegen mij zeggen, jij werkt alles wat je niet mooi vindt weg in kasten, manden, gordijnen enz. We hebben namelijk achter het gordijn een grote verwarmingsradiator en alleen als de verwarming aan gaat schuif ik het gordijn iets aan de kant.


Aan de toog heb ik 2 oude luiken hangen. Hier ben ik nog over aan het brainstormen. Het is het net  niet. Maar voor nu prima. Ik heb zelfs manlief kunnen overtuigen om deze en de deur naar de gang in de kleur Lino te schilderen. Staat zoveel rustiger dan roomwit. Maar de kozijnen mochten niet. Ach een mens moet wat te wensen houden.........

Liefs,
Marjan


P.s. Als je wilt kun je me volgen op Bloglovin...
 
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12399189/?claim=t4qc6xn8xzk">Follow my blog with Bloglovin</a>