zaterdag 30 mei 2015

Dagje Inspiratie


Zoals vele van jullie waarschijnlijk al wisten, hadden Anja (van Anja Otto Interieur- en verkoopstyling) en Carola (van Landelijk en Sober Wonen) opendag vandaag. En zoals vele van jullie waarschijnlijk ook hebben gedaan, maakten we er een mooi rondje van (met natuurlijk een uitstapje naar Hamsmade. Als je er dan toch bent....).


Samen met Rob achter het stuur en dochterlief op de achterbank gingen we op pad naar onze eerste punt van bestemming. Om slim onderweg te zijn, hadden Rob en ik de dag van te voren nog de landkaart erbij gepakt (voorbereid op pad is het halve werk, zeggen ze). We hadden de slimme keuze gemaakt om eerst naar Anja te gaan (het verste rijden), om vervolgens naar Hamsmade te gaan (op de kaart gezien niet ver van Anja) en het uitje af te sluiten bij Carola. Echter terwijl we bij Anja vertrokken (met een kleine tussenstop bij de kringloopwinkel), zagen we dat het sneller was om eerst bij Carola langs te gaan én dan naar Hamsmade. Improviseren is mijn sterkste kant. ;)

Maar goed, eerst het verst. Ik ging met een specifiek doel naar Anja: de dubbele dosis Gritti. Ik ben al een tijdje aan het spelen met het herinrichten van de slaapkamer. Meestal met dit soort 'projecten' zoek ik eerst al mijn opties uit. Ik begin pas met slopen als ik het hele plaatje voor me hebt (inclusief de wie, wat, waar, wanneer, hoe en meest belangrijk, hoeveel). Zoals jullie misschien al weten heb ik momenteel Gritti in de gang, maar deze is niet te vergelijken met de dubbele dosis (ook al is het natuurlijk altijd anders bij een ander dan bij jezelf). Anja heeft onlangs zitten verbouwen, en ik moet zeggen wat is het mooi geworden, met een dubbele dosis Gritti in de uitbouw. Ikzelf was er meteen weg van, manlief heeft nog enige aanmoediging nodig.


Dochterlief was opslag verliefd op dit oud roze kleed (die bij thuiskomst gelijk een ere plekje in haar kamer kreeg). Na een kopje koffie, thee en wat lekkers gingen we weer op pad. Bij de kringloopwinkel vond Rob een Hema breiboek uit 1983, wat voor mij herinneringen terug bracht en dochterlief deed enthousiasmeren (dus dat zijn weer wat andere 'projectjes' die verder moeten worden onderzocht). Met enige ommekeer kozen we dus toch om eerst een bezoekje te brengen aan Carola.


Wat was het druk! Alles was al in volle gang toen wij aankwamen. Ik had al wat Bellini servies besteld, dus dat ging samen met een zeepje en toefje met ons mee naar huis. De zeep heeft zo'n mooie groenige kleur over zich met robuuste randjes. Echt iets waar ik van houd.... Ook iets waarvan ik houd is het ontmoeten van mede-bloggers. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat het altijd zo leuk is om eindelijk een gezicht te plaatsen bij het interieur. Soms komen de meest verrassende combinaties naar voren (ook al zou ik niet weten wie het anders zouden moeten zijn. Dus het klopt allemaal toch wel).


Ik was nog niet bij de nieuwe locatie van Hamsmade geweest en was erg benieuwd naar het nieuwe pand. Vooral bij het zien van de trap stond het meteen op mijn lijstje. Het was maar goed dat we deze als laatste hadden gedaan, want we waren verdwaald. Zelfs tommie wist het op een gegeven moment niet meer. We hebben volgens mij heel Woubrugge gezien voordat GoogleMaps (als het één niet lukt, proberen we toch iets anders) ons toch eindelijk in de goede richting kon sturen. Alhoewel, vol enthousiasme liepen we naar binnen. Maar geen trap. Wel leuke spulletjes, maar niet zoals ik het me had voorgesteld. Plots staat er een vrouw bij de deur, de eigenaresse. Wat bleek, stonden we in de opslag. Dus wij braaf Miranda volgen naar de echte winkel. En ja hoor, daar stond de trap (en die stelt zeker niet teleur irl). Dochterlief zat ook met grote ogen even rond te neuzen en vond deze twee geurkaarsen van Braxton in Juicy Tig en Apricot Ginger, die ook mijn neus blijdschap deed (vooral Juicy Tig vindt ik erg lekker ruiken).

Al met al, zoals jullie misschien wel begrijpen uit deze post, was het een vruchtbare dag. Ik zit nu lekker op mijn stoel, voetjes omhoog, met een grote kop thee in mijn handen. Geur kaarsjes aan en hoofd op hol. Altijd leuk inspiratie opdoen.... ;)

liefs, Marjan

33 opmerkingen:

  1. marjan wat heeeeeerlijk zo'n dag. Ik had er zo graag bij geweest. Maar ik ben plotseling verhinderd. Zo jammer. Hamsmade ik moest wel even lachen toen je de route beschreef. Vorig jaar hebben wij die route ook gedaan. En wij verdwaalden ook. Want het pad waar hamsmade aan ligt kun je niet helemaal uitrijden he? Wij kwamen toen ook in de grote schuur terecht. Precies hetzelfde verhaal. Maar fijn dat jullie het zo naar je zin hebt gehad.
    liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige post heb je ervan gemaakt...het was reuze gezellig.
    Jouw hoofd slaat ook op hol...hihi...hier ook...ik zit er nog vol van.
    Jammer dat ik niet aan Hamsmade gedacht heb....had ik ook graag willen zien.
    Fijne Weekend.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk weer zo'n bericht van jou, nu weet ik dat ik toch vandeweek even naar Hamsmade ga. Voor mij in de buurt en meteen dan door naar Esatto. Genoeg informatie inwinnen alvorens te starten, zo ben ik dus ook.
    Liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo te lezen hebben jullie een heerlijke dag gehad. Op de foto's staan in ieder geval prachtige spulletjes. Het oude rose kleed is super mooi.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik heb het aan me voorbij laten gaan......te moe na mn dochters verjaardag, dus ik dacht ik doe het ff rustig aan vandaag...t is niet anders.......ik vind het zo knap dat je goed hebt weten te beheersen met aankopen, zelf kan ik dat niet:( ook een reden dat ik niet gegaan ben, hihihi, ik ken me zelf te goed.
    en dat je man meegaat! zoooooooo dat is leuk:) dat zie ik hier never gaan gebeuren......
    ben benieuwd naar je dubbele dosis gritti, ik heb echt geen idee, hopelijk krijg je je man om, en zien we tzt een post erover verschijnen
    groetjes, Inge R

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rob gaat altijd mee Inro. Zonder hem kom ik niet ver, hij brengt mij altijd overal naar toe.
      Maar gelukkig vind hij het ook heel leuk om te doen.
      De dubbele dosis Gritti gaat er zeker komen.... Alleen nog een kwestie van plannen wanneer we het gaan doen, Tijd!!! soms kom je echt wat tekort.

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  6. Wat een heerlijke post is dit Geniet gewoon mee. Echt leuk dat je zo goed geslaagd ben .... Mmmm die kaarsen die ruiken echt zo lekker....
    Fijne avond...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vorig jaar kreeg ik van twee vriendinnen een workshop bij Anja cadeau...we zijn toen met z'n drietjes bij Anja thuis geweest. Was super leuk en wat heeft ze het mooi! Ik heb er dus helemaal beelden bij dat het een hele gezellige, inspiratievolle dag was. De andere twee adresjes ken ik niet maar ik weet wel zeker dat dat ook super leuk is. Fijn dat jullie zo genoten hebben vandaag!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt heel leuk en gezellig zo'n dagje. En goed geslaagd ook zo te zien, mooi stuk zeep ;-)
    Liefs Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan me voorstellen dat je genoten hebt, Heerlijk zo'n woon dagje!
    Heb zelf het geluk in de buurt te wonen alhoewel het wel verleidelijk is :-)
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Had het in mijn agenda staan, maar had ook een ander festijn. Was ook heel erg leuk, maar ik was zo graag eens wezen kijken bij deze open dagen. Wilde ik verleden jaar al, maar toen kon ik ook niet.
    Het klinkt als een heel leuke dag, dus hopelijk kan ik nog eens.
    Leuk om te lezen, hoor.
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik had ook graag willen gaan, maar het was kiezen of een dag weg, of alle kamers voorzien van een nieuwe vloer. Tja...., de laatste is het dus geworden. Ik was pas nog bij Anja op de koffie dus ik had het toch al gezien, en hamsmade komt nog wel weer.

    Fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het was inderdaad super gezellig (vooral in de auto). De kaarsen ruiken lekker en ik kan niet wachten om morgenvroeg een broodje geserveerd te krijgen op een nieuw bordje. Zal zeker anders smaken. ;)

    Love,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En was het lekker, je eitje op het nieuwe bord....

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  13. Ik zou eigenlijk ook naar Carola gaan, dat is voor mij hier aan de andere kant van de IJssel, maar er kwam weer van alles tussen helaas, Leuk om jouw foto's te zien, mooie spullen heb je gescoord zeg, geslaagde dag dus!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het was een geweldige dag! Wat breng je het weer leuk op je Blog :)
    Ook mijn hoofd zit nog vol, in mijn gedachten ben ik overal bezig hier in huis!
    Fijne zondag!

    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dat je er een hele dag uit van hebt gemaakt. Helaas lukte mij dat niet, ik had maar een uurtje en kon daarom alleen heel even naar Carola (is een klein half uurtje rijden). Gezellig om dan ook wat medebloggers tegen te komen he, dat is toch altijd leuk. Ik heb niemand gezien. Wel leuke kussens gekocht voor op onze bank, echt blij mee!
    Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat heerlijk zo' n inspiratiedag! Hoop zelf ook weer eens Open Huis te organiseren in het najaar. Leuke spullen heb je gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik woon echt te ver weg maar zou het toch zo graag eens willen meemaken , ooit eens ....
    Gelukkig bestaan de webshops.
    Jullie hebben er een leuke inspiratiedag van gemaakt en niet met lege handen thuisgekomen.
    Geniet van je mooie aankopen
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijk dagje...inspiratie opdoen en gezellig wat bloggers te hebben gesproken!! Je foto's zijn weer prachtig!!
    En nu kunnen we heerlijk nagenieten van zo'n dagje...en plannen maken in huis!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat klinkt als een heerlijk dagje inspiratie! Je hebt er ook prachtige foto's van gemaakt!
    Fijne zondag. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijke dag vol inspiratie! Ik had er ook een dag van kunnen maken zo....maar vind het wel een eind weg hoor!
    Fijn dat je leuke dingen hebt gekocht en leuk ook dat je met je man en dochter geweest bent! Gezellig!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Beste Marjan, wat leuk dat je een bericht over mij hebt geschreven. Ik heb nu dus ook een gezicht bij wie er achter deze mooie blog zit. Vond je reportage erg mooi in de wonen landelijke stijl. Mocht je nog een keer in de buurt zijn laat ik je ons huis even zien. Hartelijke groet Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Miranda.
      De kaarsen ruiken echt heerlijk!!
      We komen zeker nog een keertje terug. Ik vond het echt heel inspirerend bij je.

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  22. Dat leest als een heerlijk uitstapje! En zo te zien veel inspiratie opgedaan.....je hebt er in ieder geval mooie foto's van gemaakt!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een topdag, al zul je met een overvol hoofd doodmoe zijn van alle mogelijkheden die er nu rondbuitelen ;-) Leuk dat je de dag doorbracht met man en dochter.
    Ik hoop je toch ook eens echt te ontmoeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijk zo'n dagje weg. Ik vind het servies erg mooi, er hangt alleen wel een prijskaartje aan. Even sparen dan maar..

    Groetjes, Inge
    de knotwilg

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik heb wat gemist en jou dus ook. Toch eens een taart-en-Jack moment inplannen haha :)
    Je hebt weer leuke dingen gescoord en ik denk zomaar dat we alle opgedane inspiratie op je blog nog terug gaan zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lijkt me gezellig, Guus en Jack samen...
      En wij natuurlijk aan de taart!
      Kan vast wel iets bedenken wat in je menukaart past.. hahaha ;)

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  26. Hihi ik ken dat. Vorig jaar hadden Marcel en ik precies hetzelfde toen we richting hamsmade gingen. Wij hebben werkelijk waar alles gezien daar. Uiteindelijk aangekomen... maar het was nig niet af. Er lag niet veel. Ze waren nog druk aan het verbouwen. Balen, maar ja wij hebben toen een leuke dag gehad. Ook gecombineerd met Carola en Anja.
    Was leuk je weer te gebben gezien en even te hebben gesproken.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een heerlijk omschreven en geïllustreerde dag! Kan mij goed voorstellen dat je veel inspiratie te zien hebt gekregen.
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Helaas heb ik je niet gezien, maar leuk dat je ook bij hamsmade geweest bent, echt ook jou sfeer!

    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen