donderdag 12 juni 2014

De Woonkamer


Hoi, hoi allemaal,

Ik ben helemaal overdondert door alle reacties die ik van jullie heb ontvangen, zowel hier als op fb.
Bloos er gewoon van.

Zoals in mijn vorige post al naar voren kwam, hebben we gelijk na het verbouwen van de keuken de woonkamer aangepakt. Het is leuk om te zien hoe snel alles veranderd. Verleden jaar rond deze tijd hadden we een bank gekocht bij de Potstal. Zo trots als een pauw stuurde ik foto's van het eindresultaat terug. Clary vroeg mij of ze die foto's mocht gebruiken voor op de site. En ja, daar staan ze nu. Inmiddels is er al weer veel veranderd...

Zoals vele van jullie zullen herkennen wilde ik meteen na de keuken door, maar manlief wilde liever even wachten. Maar ja als iets in mijn kop zit dan moet het toch gebeuren. Dus zelf lief de stucadoor  en de electriciën aangekeken en zij zagen wel kans om het werk even tussendoor te doen. Toen kon manlief er niet meer omheen en moest hij er aan geloven. Snel de spullen aan de kant geschoven en iedereen aan het werk maar.


Ook hier wilde ik de kleur Lino op de muren. Dit nadat we vele vele jaren aan één kant van de kamer Lei grijs van VT wonen en aan de andere kant van de kamer Middle Greige van Flexa Pure op de muren hebben gehad. Jullie begrijpen wel dat het een hele overgang was dat alles één kleur had. Maar het was meteen goed. Alles kwam veel beter uit. Helaas stonden de oude gordijnen niet mooi erbij en moest ik dus weer aan het naaien. Gelukkig zijn de vouwgordijnen aan deze kant kleiner en dus beter handelbaar. Ook de overgordijnen moesten er aan geloven. Voor de vouwgordijnen is het gewoon naturel linnen geworden en de overgordijnen zijn donkerbruin in een menging die niet zullen verkleuren (althans dat werd mij verteld). Linnen gordijnen zijn geweldig maar met de hele dag de volle zon op je raam moet het ook praktisch zijn. De electriciën heeft alle stopkontakten naar beneden gebracht. Wat ziet dat er mooi uit! Jaren lang keek ik naar die lelijke dingen, maar nu is dat gelukkig over! De muren zien er meteen een stuk rustiger uit.


De kamer bestaat uit een grote bank en chaise longe van De Potstal en onze nieuwe aankoop, de Levi van Hoffz ook bij de Potstal gekocht. (afgelopen jaren hebben we ieder jaar een groot meubel gekocht) Verder staat er een hele grote salontafel. En groot is groot. Hij is 2 meter bij bijna 1 meter. Heerlijk veel ruimte dus. Mensen vragen altijd waar onze televisie is. Er staan 2 grote kasten in de kamer. Eén helemaal gevuld met servies en de ander met de televisie. Ik vind dat altijd lelijke dingen. En zoals veel mensen tegen mij zeggen, jij werkt alles wat je niet mooi vindt weg in kasten, manden, gordijnen enz. We hebben namelijk achter het gordijn een grote verwarmingsradiator en alleen als de verwarming aan gaat schuif ik het gordijn iets aan de kant.


Aan de toog heb ik 2 oude luiken hangen. Hier ben ik nog over aan het brainstormen. Het is het net  niet. Maar voor nu prima. Ik heb zelfs manlief kunnen overtuigen om deze en de deur naar de gang in de kleur Lino te schilderen. Staat zoveel rustiger dan roomwit. Maar de kozijnen mochten niet. Ach een mens moet wat te wensen houden.........

Liefs,
Marjan


P.s. Als je wilt kun je me volgen op Bloglovin...
 
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12399189/?claim=t4qc6xn8xzk">Follow my blog with Bloglovin</a>

7 opmerkingen:

 1. Haha, bepaalde mensen blijf ik me altijd herinneren. En wij hebben toen zo heerlijk staan kletsen, over van alles en natuurlijk ook over onze schilders.
  Dit ziet er ook weer zo leuk uit, en ik herken idd die plaatjes via de Potstal.
  Je woont daar erg leuk, en die schouw is super. Hier hangt de tv aan de muur, zag hem ook het liefst in een kast, maar die geluidsboxen vind ik erger om te zien.. Maar ja, er zijn ergere dingen.
  Leuk dat je de stap genomen hebt.

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom in blogland Marjan! Wat heb je een heerlijk sfeertje in huis, erg mooi allemaal.
  Schitterende meubels en heerlijk juist zo´n grote salontafel.
  Reageren lukt dus wel, maar aanmelden nog niet. Ik zal je even opzoeken op bloglovin.
  Veel plezier met het blogggen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!! Je staat nu echt bij mijn favoriete rijtje van mooie blogs. Ik ga je met heel veel plezier volgen!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monica,

  Wij, mijn dochter en ik, weten niet hoe dit moet. Kan jij, of iemand anders, het ons uitleggen????
  liefs Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een prachtig interieur heb je. Heerlijk, ik hou er van :)
  Van harte welkom in blogland en ik hoop nog veel leuke posten bij je te lezen.
  Een fijn weekend, liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig interieur !!!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo gggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaffffffffffffffffffffff
  ik ben zo blij je blog ontdekt te hebben!
  alles gaaf, wat een sfeer:))
  heerlijk kijken.
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen