maandag 7 juli 2014

Kleden

Naast wonen is handwerken een grote passie van mij. Ik haak, brei en naai graag. Eén van de dingen die ik graag maak zijn dekens. Dit is gekomen nadat mijn moeder voor mij een deken had gehaakt. Het begin van een kleine verzameling. Zoals jullie wel begrijpen zijn mijn dekens niet echt fel gekleurd maar passen mooi in het gebruikte kleurenschema.


Ze liggen echt overal. In de slaapkamer, de gang, de keuken, de woonkamer en zelfs buiten kunnen we niet zonder de dekens.


Voor mijn dochters heb ik wel kleur gebruikt, maar ook zij beginnen steeds meer om mijn kleuren te vragen. Dus het gezegde waar je mee omgaat wordt je mee besmet gaat dan ook bij ons op.


Naast zelfgemaakte kleden heb ik ook veel  gekochte kleden. Favoriet zijn de bontkleden zo heb ik er een op de chaise longe liggen. Zodra ik deze weghaal loopt Jack, onze jack russel, achter mij aan met een gezicht van waar ga je met mijn kleedje naar toe. Hij ligt er altijd op te slapen lekker dicht tegen mij aan. De bontkleden liggen het hele jaar in huis. Zomer of winter. Maakt mij niet uit.


De kleden wisselen vaak van plek. Manlief gaat altijd netjes op een kleed zitten als hij in zijn werkkleding/fietskleding ergens wil zitten. Maar ja zoals ook bij jullie verandert er nog wel eens wat en ook de kleden hebben geen vaste plek. En hij mag niet op alle kleden zitten dus ja dan wordt het wel eens zoeken naar een kleed waar hij wel op mag zitten. Ook Jack weet dat hij niet zomaar op de bank mag gaan zitten. Alleen als er een kleed ligt mag hij erop. Dat doet hij dan ook netjes maar je moet wel snel zijn anders zit hij er eerder op dan jij.

liefs Marjan

10 opmerkingen:

 1. Hahaha, herken dat heel goed. Hier ook heeeel veel kleden en vachtjes. Als ik er één zie liggen, denk ik al; waar past die mooi. Vroeger haakte ik ook heel veel, maar de laatste tijd ben ik meer van het verfen :). Gezellig hoor bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier overal kleden in huis in de winter maar ook in de zomer. Onder de veranda ook altijd dekentjes. Ik vind die gehaakte kleden van jou mooi hoor! Wat fijn als je daar handig in bent. Dat is iets wat ik dus echt niet kan. Wel geprobeerd maar echt...dat word niet wat bij mij...
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke post weer Marjan, wat fijn dat je zelf handig bent met mooie kleden maken.
  Schattig dat hondje!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahahah daar zou mijn manlief niet tegen kunnen...niet op elk kleedje...hahah ik zou hem al wanhopig om zich heen kijken, mag ik wel, mag ik niet..om vervolgens maar gewoon te gaan zitten en niks aantrekken van welk kleedje er ligt. Ik heb al moeite met hem duidelijk maken dat hij met zijn vieze kleren niet in onze beste stoel mag gaan zitten..sterker nog ik heb dat al opgegeven..hahha. Maar wat zijn dekentjes heerlijk he..ik zag wel een paar mooie !!!
  Leuke post!
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier liggen ook overal plaids in huis. Maar dan wel alleen gekochte. Neem het mezelf steeds voor om er eens een te maken, maar het komt er niet van.
  En onze poezen liggen ook graag op de diverse plaids in huis en tuin.
  Geeft gewoon een heerlijk sfeertje toch!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had al gereageerd op Facebook, maar dacht laat ik toch nog ff een berichtje achter op je blog. Je kleden zijn echt super! Vind het erg mooi als je dat zelf kan maken. Ik ben helaas niet zo handig! Ik vind je blog heel leuk om te lezen! Groetjes Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook gek van plaids, en wat heerlijk dat je dat zelf kunt zeg!, lijkt me zo leuk om te doen, maar als ik daar aan zou beginnen is het volgend jaar nog niet klaar vrees ik :-( ben daarin niet zo handig helaas.
  Leuke sfeerfoto`s
  Wat leuk dat jullie ook een jack hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh je hebt er echt veel, en wat heerlijk dat je dat zelf kunt!! Maak je ze ook in opdracht? Haha. Heb al wel een mooie gezien op je gecapitonneerde stoel. :)

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kleden maak je! Hier liggen 2 simpele dekentjes op de leuning van de bank en wil die eigenlijk vervangen maar Guus denkt dat alle dekens hier in huis van hem zijn en sleept ze overal mee naar toe. Deze 2 laat hij tot nu toe liggen maar o wee als ze niet opgevouwen zijn ... dan neemt hij ze op de bank 'in beslag'. Moet daarom zo lachen om Jack, snap het helemaal :)

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. o WOW ontdek ik zomaar ineens jouw blog! joepie, helemaal mn ding:)
  en ik volg je nog niet eens, ga k gelijk doen, en al je posten nog lezen, je "kleden"zijn gaaff wat heb je er veel!
  groetjes, Inge
  welkom op mn blogs: sfeer in landelijke stijl nummer 2
  sfeer in brocante stijl

  BeantwoordenVerwijderen