zondag 10 augustus 2014

Ornamenten


Afgelopen vrijdag ben ik met man- en dochterlief naar het TextielMuseum in Tilburg geweest. Ondanks de lange rit (en de aanhoudende regen) was het wel de moeite waard. Vooral het textiellab en de tijdelijke tentoonstelling Body Jewels hebben een sterke indruk achter gelaten. Beide onderdelen bewijzen dan toch maar weer de sterkte van een uniek en sober design. Iets wat ik dus graag terug relateer naar mijn eigen huishouden.

Ornamenten zijn echt mijn ding. Ik vind ze altijd stoer en ik kan er dan ook nooit voorbij lopen zonder te denken "kan hij niet met mij mee naar huis". Maar ja, als je er al een aantal hebt, kan je ze niet altijd meer kwijt...

Vanwege het weer en drukte met ons nieuwste project (meer daarover snel) heb ik niet veel foto's kunnen maken, vandaar dat hier een willekeurig groepje tentoon staat.


Ik val voor ornamenten die vooral groot en robuust zijn. Vaak zijn het echte eye-catchers, maar ze gaan harmonieus op in het interieur. Alsof ze er altijd al waren

Meestal zie ik al een lampje branden als ik er weer eentje tegenkom. Dan weet ik al precies wie, wat, waar, wanneer en hoe. Echter, ik ben niet zo iemand die bang is om ermee te gaan schuiven. Helaas gebeuren er dan soms kleine ongelukjes.


Dit ornament is bijvoorbeeld vrij broos en heeft tijdens een verhuizing zijn rechter hoekje verloren. Telkens als ik hem nu oppak hoor ik manlief al bezorgd roepen of ik hem niet liever wil laten staan. Nu heeft hij een prominent plekje gekregen op het aanrecht en ik denk dat hij daar voorlopig maar blijft staan. Veel te zwaar om maar heen en weer mee te sjouwen. ;)

Liefs, Marjan

10 opmerkingen:

 1. Ik vind ornamenten ook prachtig. En bepaalde beelden ook. Maar sommige zijn te zwaar en te mooi om mee aan de wandel te gaan. Dus zou die laatste ook lekker laten staan, want die is heel mooi.
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor. Groot en robuust!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, vooral die laatste.
  Lekker daar laten staan hoor!! ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige ornamenten! Het idd jammer dat ze zo zwaar zijn maar als ze een mooie plek hebben lekker laten staan!
  Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie ornamenten, zo divers ook maar altijd decoratief!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marjan,
  Ik kom je toevallig op een ander blog tegen.....jij hebt ook een mooi blog met veel inspiratie. Ik heb me gelijk bij jouw aangemeld:)

  Fijne week,
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marjan, leuk zo'n uitstapje, ideaal voor als het regent inderdaad. Op dit moment hebben de kinderen nog een week vakantie en omdat het weer er niet zo geweldig uitziet moet ik ook maar eens dit soort uitstapjes gaan verzinnen. Mooi ornament op je aanrecht, zou hem ook laten staan haha. Leuk trouwens dat je mijn fb uitnodiging hebt geaccepteerd, het wordt al een mooi woonfan groepje. :) Fijne dag, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben ook gek op ornamenten, hier staan er heel wat binnen en buiten. Heb pas ook zo'n zandstenen ornament gekocht op MP, maar die is echt niet te verslepen, zo vreselijk zwaar en dat is maar goed ook :). Je hebt al een prachtige verzameling zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf zeg die ornamenten vooral die laatste! Het is zo dichtbij en juist dan vergeet je eigenlijk dat er om de hoek zo'n leuk museum is met van die hele lekkere appeltaartjes. Ik reed er vorige week nog langs, toch eens een keer van binnen gaan bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen