woensdag 30 november 2016

Ruimte!

 
Jeetje wat is het lang geleden dat ik hier iets schreef...

Soms lopen dingen anders dan dat je dat zelf wilt. En soms lukt het gewoon niet om de dingen te doen die je eigenlijk heel leuk vindt om te doen. Helaas gaat het met mijn gezondheid nog steeds niet goed. Echt heel erg balen, maar ja, we gaan gewoon door hoor! Dan maar een paar stapjes terug (zeg ik al knarsetandend, want het went nooit en ik ben en blijf een ongeduldig type).


Toch blijft het kriebelen om soms de boel gewoon helemaal weer om te gooien. Maar ja, daar sta je dan als een ware dame in nood. Gelukkig kwam er dit keer geen prins op het witte paard (wat moet ik daar nu mee?) maar een sterk paar armen! Rob zette de bank met alle gemak weer tegen de muur. Ik had namelijk gemerkt dat ik steeds tegen de bank aan strompelde en dat irriteerde me plots enorm. Zo spontaan.... Ach ja, niets veranderlijk dan een mens zullen we maar zeggen! ;)

Doordat de bank weer tegen de muur staat heb ik veel meer ruimte in het midden van de kamer.  Omdat ik echt écht meer ruimte wilde hebben, hebben we de salontafel er ook maar meteen uitgegooid (als je dan toch bezig bent). Hiervoor in de plaats is een klein bankje terug gekomen. That's it. Alléén een bankje. Zo mooi en rustig. De kamer lijkt wel 2x zo groot. Én is stoot vrij voor deze strompelaar! Jack is er ook heel blij mee want die heeft nu zoveel speelruimte. Sinds de tafel weg is gaat iedereen ook veel meer op de grond met hem spelen. Zo grappig om te zien! De rest van de kamer is ook eigenlijk heel ruim geworden doordat ik alles er verder heb uitgegooid (en met 'ik' bedoel ik natuurlijk manlief, maar jullie snappen dat wel). Het enige wat mocht blijven staan was Karel. Want ja, zonder Karel is de kamer niet compleet hé.


Dan heb ik toch maar wat terug de kamer ingezet: naast de bank staat nu een klein tafeltje met een windlicht. Maar voor de rest nada, njente en driedubbel niks! Hoe bedoel je sober?


In de keuken hebben we een hele grote vijzel staan. Deze hebben we van de zomer ergens op de kop getikt. Hij is zo zwaar dat de auto een stuk naar beneden ging toen hij in de achterbak werd gelegd. Ik wilde hem heel graag in de gang hebben. Jullie weten wel: zo leuk met een rozenbotteltak erin. Ja, daar heeft hij ook even gestaan. Maar -en ik weet niet hoe ze het deden- de tak nam telkens de benen (of beter: bleven steken achter iemands arm en plakken aan iemands jas etc. etc.). De visite had er helemaal last van! Die liep gewoon door naar buiten met een tak op de rug! Zie je het al voor je? Iedere keer een gang vol met besjes en een tak met steeds minder besjes... tja dan weet je al snel wat je moet doen. *diepe zucht*


Ik zie al bij velen de kerststalletjes uitgestald (bij wijze van spreken). Super leuk! Maar helaas door de allergieën van dochterlief kunnen hier geen kersttakken of bomen binnen worden gehaald. Aan de ene kant heel jammer, maar -jullie weten hoe ik ben- waarschijnlijk zit ik er binnen een uur alweer aan het frutselen en ligt het binnen een dag alweer buiten of op zolder. Dus eigenlijk wel makkelijk, zo'n dochter! ;) En een kunstkerstboom komt er ook niet in bij Rob, dus dat is ook opgelost. Wel zal er in de komende tijd buiten onder de veranda iets met kerst en lichtjes gedaan worden. Maar ik ben helemaal nog niet uit wat dat moet worden (want ja, ook daar mag het niet té vol worden...). Komt vast wel goed. Voordat het kerst is.

liefs, Marjan

19 opmerkingen:

 1. Mooi Marjan. Simpel, eenvoudig (maar o wat gaat er een werk en tijd inzitten :-)
  Ik vind die vijzel super, zou er ook graag een hebben maar wil het ook niet te vol, en dan moet er weer wat uit natuurlijk. Zo blijf je aan de gang.
  Die kerstboom is toch ook prachtig vanuit je raam?
  Ik heb de laatste jaren steeds alleen een boom buiten (of helemaal niks) en vind dat prima.
  Leuk weer wat van je te lezen. En hoop dat het met je gezondheid bergopwaarts gaat!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post Marjan, heb genoten van de foto's die je hebt geplaatst. Je kamer ziet er prachtig en ruimtelijk uit. Sterkte met je gezondheid.

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha... we hadden of hebben dezelfde gedachte. Gisteren had ik ook alles de kamer uitgehaald, soms ben ik het ook zo zat, terwijl er bijna niets staat.
  Maar ik had dan weer geen licht in de hoek, dus ben driftig op zoek naar de oplossing.
  Mijn houten vijzel staat nu bij de haard, want was veel te zwaar om hem steeds van de vensterbank af te halen. Bovendien was hij zo enorm uitgedroogd dat hij aan de onderkant uit elkaar viel. Enz enz.....
  Ik denk, of nee weet wel zeker dat het zo leuker staat. En veel meer ruimte.

  Fijn om weer eens wat van je te horen hier.
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha... we hadden of hebben dezelfde gedachte. Gisteren had ik ook alles de kamer uitgehaald, soms ben ik het ook zo zat, terwijl er bijna niets staat.
  Maar ik had dan weer geen licht in de hoek, dus ben driftig op zoek naar de oplossing.
  Mijn houten vijzel staat nu bij de haard, want was veel te zwaar om hem steeds van de vensterbank af te halen. Bovendien was hij zo enorm uitgedroogd dat hij aan de onderkant uit elkaar viel. Enz enz.....
  Ik denk, of nee weet wel zeker dat het zo leuker staat. En veel meer ruimte.

  Fijn om weer eens wat van je te horen hier.
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend dat je gezondheid je in de steek laat. Ik hoop dat je nog wel kan genieten van dingen die je nog wel kan.
  Gelukkig heb je mensen om je heen die kunne helpen.
  Eigenlijk heeft je inrichting niet veel meer nodig dan de goeie basis spullen maar ik vind hier en daar wat accessoires wel gezellig staan.
  Hier komt ook al langzaam wat kerst versiering in huis.
  Je vijzel vind ik super mooi, en wat een mooie kruik heb je in je kamer staan.
  Ik hoop dat je snel weer wat beter te pas bent.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè gags, wat k**** dat je lijf het weer zo laat afweten en inderdaad: Dat went nooit en is allesbehalve wenselijk! Beterschap Marian

  Knap van je dat je het zo leeg hebt. Ik hou ervan, maar voor mezelf moet het dan weer niet te leeg omdat ik me daarbij niet thuis voel... Maar soms wordt het dan weer TE gezellig en zet ik teveel binnen wat ik mooi vind en ruim ik weer op... Om vervolgens weer... Dat dus😉

  Maar wat ik hier nu zie: prachtig! En fijn dat het nu praktischer is, ook voor je harige vriendje.

  Fijne avond x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAt woon je toch heerlijk en mooi. Vind je nieuwe tafel prachtig. Hoop dat je je snel wat beter voelt.....

  Wens je een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een woonkamer moet niet alleen mooi maar ook praktisch zijn...zo steek ik er ook in hoor. Dus dit is zo prima opgelost lijkt mij. Vervelend dat het met de gezondheid nog steeds niet lekker gaat...mijn rug speelt mij de laatste tijd ook steeds vaker op en daar wordt een mens niet blij van.

  Ik heb vanmiddag een bol vol lampjes naar beneden gehaald, de rest ligt op een klein stapeltje op zolder te wachten op het startsein. Veel komt er niet in aan kerstversieringen...wil dit jaar vooral mijn mooie nieuwe meubeltjes in de schijnwerpers zetten hihi.

  Heerlijk om weer eens een blog van je te lezen! Fijne avond en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je weer een bericht hebt geplaatst!
  Mooie foto's! Heel rustig maar heel erg sfeervol.

  Groetjes,
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He heerlijk lieverd ondanks je beperkingen toch een blogje. Wil nooit nieuwsgierig overkomen door steeds maar te vragen hoe het met je gaat? Dus zie ik een fotootje op IG of een blogje denk ik OK. Zo gelachen en herkenbaar de tak in de gang, hier hetzelfde probleem en met name vriendjes/visite namen alles mee. Genoten weer van je foto's en wat is het toch mooi bij je.
  Dag lieverd fijne dag, hugs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er sfeervol uit zo met de bank tegen de muur en de ruimte er omheen.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat jammer dat je lichaam nog steeds niet meewerkt... Je tafeltje is iig heel mooi, dan is t net of heel je huiskamer anders is hè met een nieuwe salontafel /bankje? Je vijzel staat super op z'n nieuwe plek.

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het er heel mooi uitzien bij je. Zelf zou ik dat niet kunnen, wordt juist heel onrustig van lege, grote ruimtes. Jij zou hier gek worden, denk ik.
  Hoewel, binnenkort gaat hier ook iets veranderen en dat zal ook ruimte geven.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marjan,
  Wat jammer dat je gezondheid niet zo is als je dat graag zou willen. Hopelijk gaat het snel iets beter met je.
  Je huis ziet er mooi uit. De basis stukken in de sobere stijl vervelen nooit in mijn ogen. De vijzel, kruik, salontafel....... allemaal prachtige stukken. Hier ben ik dol op!
  Gr, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er weer super uit. Blijft ook leuk om t te veranderen. Die sterke armen heb ikzelf. Wil dan t liefst niemand om me heen als ik bezig ben hahaha
  Succes met t bedenken van de kerstversiering maar komt vast goed
  Goed weekend
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ziet het er mooi uit! Alleen zou ik zelf toch wat meer in huis willen hebben: ik ben niet zo van het sobere....maar ieder zijn smaak! Bij een ander vind ik het super staan en geniet ik van je plaatjes! Die vijzel vind ik helemaal fantastisch!!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit had zomaar mijn post kunnen zijn.. gezondheid..ruimte.. het komt me allemaal akelig bekend voor ;-) We tobben vrolijk door Marjan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ziet het er mooi uit, ik hou ook van niet te vol, maar ik hou ook van de traditie, dus bij ons staat er wel een kerstboom. Die wilde asparagus is zo mooi, en wat is dat ruwe hout van de bak en de vijzel mooi, stoer hoor, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen