woensdag 1 oktober 2014

De slaapkamer


Op het moment is het op klusgebied rustig bij ons in huis. Er staan wel wat dingen gepland, maar die zijn pas voor aan het einde van dit jaar. Daarnaast hebben manlief en ik nog steeds een discussie over de kozijnen in de woonkamer. Wel of niet in de kleur van de muur schilderen? Deze kwestie is nog onbeslist dus jullie horen hier later meer over.

Daarom wil ik jullie meenemen naar onze slaapkamer. Deze ruimte is qua kleurgebruik eigenlijk al jaren hetzelfde. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van donkere kleuren. De kleurencombinatie vind ik nog steeds erg mooi. Het is leigrijs van Flexa en middle greige van Pure van Flexa.


Naast het bed heb ik een leuk wijntafeltje staan. Dit tafeltje had ik eigenlijk voor beneden gekocht, maar ja, jullie weten dat er nog al eens geschoven wordt met alles.... Aan de andere kant staat een klein krukje. Tegenover het bed staat een sidetable. Deze tafel heeft manlief in elkaar gezet van een tafeltje wat we over hadden. Hij heeft het doormidden gezaagd en toen naast elkaar gezet zodat de tafel lang werd. Op de bovenkant hebben we 2 vloerdelen gelegd.

Naast de tv staat er een lamp van Tierlantijn. Komt ook origineel uit de huiskamer. Kennen jullie dat ook, dat als je in de woon/eetkamer iets over hebt je altijd gaat kijken of het niet in de slaapkamer kan staan?


Het bed is opgemaakt met donkergrijs linnen en natuurlijk ligt er hier ook een bontkleed en een bontkussen. En zelfgemaakte dekens. Verder staat er een grote stoere spiegel gemaakt door manlief van oud hout.


Toen we hier kwamen wonen 20 jaar geleden hebben we gelijk een vaste kast laten maken met schuifdeuren. Het is wel ideaal maar niet echt super sfeervol. Ideeën genoeg, maar ja het moet wel allemaal passen. Voorlopig staat het prima en doordat het in de kleur van de muur is mee geschilderd valt hij niet echt op. Voor de ramen hangen linnen gordijnen.

Wat mij opvalt is dat de laatste tijd ik steeds meer spullen weghaal. Als je kalkverf gebruikt in je kamer vindt ik het mooi als de rest ook een sobere uitstraling heeft. De slaapkamer is tot nog toe kalkverf-vrij, maar wat er niet is zal er zeker nog komen. ;)

Eenvoud & Simplicity dus.

Liefs, Marjan

15 opmerkingen:

 1. Nou onze slaapkamer zit inmiddels ook in de kalkverf....ben er bang voor dat het bij jou ook niet lang meer duurt :)
  De kleur van de kozijnen zou ik meetrekken met de kleur van de muur. Hier zijn ze nog wit, maar de krijtlak staat al een tijdje klaar. Ik neem mij elk werkend voor...nu ga ik beginnen. Maar ja....ik kom zoveel tijd tekort ppfff
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sfeervol slapen.... En ik zet heel weinig op de slaapkamer neer, maar daar heb ik ook al jaren kalkverf op de muren.
  Dat was het eerste project met kalkverf. (Schilders hé) Van de zolder naar de gang word alles komende winter aangepakt.
  En de deuren en kozijnen worden dezelfde kleur als de muur. Maar een afwijkende kleur kan ook zeker mooi zijn, zolang het maar in dezelfde stijl is.
  Jullie komen er vast uit ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds we anderhalf jaar geleden onze slaapkamer een metamorfose hebben gegeven, is het daar ook heel rustig en dat bevalt ontzettend goed. Nog steeds geniet ik er van de sfeer. Grappig dat jullie blijkbaar duidelijk een mening hebben over het interieur, hier ben ik meestal degene die een idee oppert en meestal vindt hij het best...na eerst een tijdje aan het idee te hebben kunnen wennen ;-). Maar als hij het echt niet mooi vindt, gebeurt het ook niet hoor.

  Ik ben benieuwd waar jullie voor gaan.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke slaapkamer en die schuifkasten, ook wel een idee voor bij ons. Zijn bij ons nog steeds wit, ben bang dat ze lelijk worden als ik ze verf. Denk dat ik het toch maar doe, als ik dit zie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie slaapkamer, hoor. Wij hebben leigrijze muren, en ook grijze bedhoezen en -spreien. Maar onze kozijnen en deuren zijn nog steeds gebroken wit. Ik hoop bij een volgende schilderbeurt ook grijs te kunnen verkopen aan mijn man, maar ik moet zeggen dat ik twijfel of het lukt...:-)
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij wonen ook iets meer dan 20 jaar in ons huis en hebben ook inbouwkasten op de slaapkamer .
  Hoewel alles redelijk donker is geverfd , blijft de kast crèmekleurig .
  Ik durf het zelfs niet voor te stellen aan mijn man om deze te verven ;))
  Jouw slaapkamer is zeker heel mooi ingericht , met het tafeltje en de kruik....heel mooi.
  Groetjes christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi je slaapkamer.....ik vind hem prachtig ...!!..Liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar, dat spullen van beneden naar boven verhuizen, maar dan moet het daar natuurlijk weer niet te vol worden, dus uiteindelijk ga ik dan weer spullen weggeven. Mijn moeder zegt altijd, ooh dat komt toch ooit naar mij toe ;-)
  Sfeervolle slaapkamer hebben jullie!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er mooi uit je slaapkamer...ik heb ook de plannen om de slaapkamer met kalkverf te doen. Er zit nu Flexa Pure kalkmat op. Je slaapkmer ziet er leuk uit en bij mij verhuizen er regelmatig ook spullen naar een andere plek.
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind je slaapkamer er heel mooi uitzien! De kleuren die gebruikt zijn heel sfeervol. Ook wij hebben de Pure-lijn van Flexa en vind het mooie kleuren. Wie weet komt er in de toekomst ook een keertje kalkverf in huis, maar dan moeten we de mannen nog even overtuigen ;-)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi! en ja ik schuif ook altijd alles door naar de slaapkamer:)
  hahaha ga lekker je kozijnen meeschilderen, veel mooier is dat, ik wil het zelf ook heel graag, maaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:((
  zelfde probleem als bij jou ;-)
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Stoer en sober, heerlijke plek om te slapen dus! Onze slaapkamer is bewust ook erg basic want moet geen chaotische, drukke omgeving als ik in mijn bed stap maar rust :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kleurcombinaties heb je! Het zal daar heerlijk slapen zijn!
  Alleen....ik zou nooit een tv in de slaapkamer willen .....dan slaap ik niet!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat schilderwerk ziet er heel professioneel uit

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schuifwandkasten in de slaapkamer zijn inmiddels een sine-qua-non: zelfs mijn vriendin die normaliter erg gelaten is over het interieur vindt dat dit een voorwaarde is voor een gelukkig huislijk leven... Dus binnenkort maar handen uit de mouwen voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen