zaterdag 15 november 2014

Geur in huis


Hebben jullie dat ook..... Ik vind een geur in huis heel belangrijk. Onze lieve Jack wil nog weleens ruiken met nat weer. Ja daar kan je niets aan doen als hondje. Maar ik vind dat niet zo lekker.
Dus ben ik dol op geurkaarsen. Ik heb ze van allerlei merken al gehad. Duur, goedkoop en alles wat daar tussen zit. Het is bij mij allemaal al eens langs geweest. Ik houd heel erg van vanille geuren. Deze zijn altijd goed. Maar ook de wat meer kruidige varianten vind ik lekker ruiken.
Op dit moment ben ik helemaal gek op de geurkaarsjes van Bridgewater Candle Company en dan vooral White Cotton. Zo lekker!


Ook favoriet zijn de kaarsjes van de Action in de geur white cedar en vetiver.
Echt als je deze op meerder plekken in je kamer aansteekt krijg je een heerlijke geur in huis.
Bij Ikea vind ik Sinnlig in de geur kalmerende spa en natuurlijk vanille erg lekker.


Op de trap heb ik ook vaak geurkaarsjes aan. Dat geeft zo een lekker en warm welkom. Wel haal ik ze 's avonds weg want er zijn al eens een paar hele mooie oude glazen gesneuveld omdat als ze niet aan zijn de glazen bijna niet te zien zijn en ja dan wil er nog wel eens iemand op staan. En ik kan jullie vertellen dat geeft naast een hoop kabaal ook heel veel troep. Daarom zet ik deze tegenwoordig in goedkope glazen. Beetje zonde als het weer gebeurt.


Het is zelfs zo erg dat ik in de toilet geurlichtjes heb staan. En omdat onze toilet erg donker is staat het ook gezellig als je de deur opent. Ook heel belangrijk.


Dochterlief heeft de tic ook meegekregen en brand regelmatig geurkaarsjes in haar kamer als ze aan het studeren is. Dus dan ruikt het werkelijk overal in huis lekker. Ik vind ik het vooral prettig als er in iedere ruimte een ander luchtje hangt. Hierdoor krijgt je elke keer weer een andere beleving.

Liefs, Marjan

24 opmerkingen:

  1. Op en top genieten idd....kaarsjes....niets fijner als dat......Op de trap staat ook super! Ben benieuwd naar de cotton geur die lijkt me idd wel heerlijk.

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb altijd kaarsjes en waxinelichtjes aan, maar met geur ben ik voorzichtig omdat Jan er niet zo goed tegen kan.
    Maar pas had ik koffiegeur en die beviel me goed.
    Op de trap staat leuk, maar hier zouden ze daar helemaal niet op letten en er gerust een jas op gpoien. Dus doe dat maar niet. Staat wel heel mooi.

    fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook altijd geurkaarsjes gebrand , ik had zo ook mijn favoriet maar ik kan nu niet op de naam komen en ze liggen in de kast zonder verpakking om de geur wat in de kast te brengen ,, maar nu zei mijn man een paar maanden geleden dat hij het spijtig vond dat ik altijd geurkaarsjes aanstak en geen gewone , hij houd héél erg van de geur van gewone kaarsen zei hij (en dit kom ik pas te weten na 23 jaar) vandaar dat ik nu maar altijd gewone kaarsen aansteek ;-) je hebt weer prachtige sfeervolle foto's genomen !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke geurkaarsjes aan in huis. Ik brand ze ook van bridgewater als ik thuis ben. Overdag en s'avonds.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelf ben ik ook gek op geurkaarsje maar manlief kan er niet zo goed tegen. Maar we hebben we veel kaarsjes branden hoor. Dat is zo gezellig met die donkere dagen.
    Fijn weekend, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk, ik hou ook heel erg van geuren in huis..
    het er ook al eens over geschreven in een post..
    Mijn favoriet is sugar berry van greenleaf en rond kerst van bridgewater sweet grace..

    fijn weekend
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tijdens het lezen van je blog had ik de geuren in mijn neus! Heerlijk! Ik hou er ook zo van! Liefs Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind White Cotton wel een lekkere geur, doet aan fris gewassen linnengoed denken.
    Maar voor de rest ben ik niet zo'n fan van geurkaarsen. Vind het al snel een beetje kunstmatig.
    Kaarsen op zich vind ik wel heel gezellig, hier branden ze ook overal.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha, wij hebben ook een hondje en daarom hebben we ook overal gladde vloeren. We hebben één vloerkleed in de kamer en juist daar heeft hij af en toe een ongelukje. Houd ook absoluut niet van luchtjes. Hier ook vaak de kaarsjes aan hoor. Vind je trap ook zo gaaf met die oude treden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb altijd geurkaarsen van Riverdale, de licht grijze en die ruiken heerlijk subtiel naar White Chocolate.
    Mooi zo op je trap.

    Fijn weekend!
    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Volgens mij hebben veel mannen er last van dat ze niet goed tegen geurkaarsjes kunnen, ook mijn man houdt er niet van. Daarom loop ik graag een woonwinkel binnen, daar ruikt het meestal zó lekker naar al die geurtjes van kaarsen.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zoals ze hier altijd zeggen: mijn neus doet het tė goed. Ik kan niet tegen geurtjes en al helemaal niet dat kunstmatige. Dus we houden het bij gewone stompkaarsen. Maar dan wel de rustieke :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier net zo, ben zelf ook weg van brigdewater geurkaarsjes, hier is Sunday morning de favoriet, heerlijk!
    Sfeervolle plaatjes weer.

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. In onze woonplaats is hier een winkeltje die de heerlijke kaarsjes van bridgewater verkoopt .
    Ik vind ze heerlijk..
    Overal waar ik kom , koop ik stompkaarsen , gewoon om uit te proberen , je kan geloven dat ik een voorraad heb;)
    Mooie plaatjes.
    Lieve groet christel van Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk zo genieten van het kaarslicht en de heerlijke geurtjes...ik geniet er ook zo van! Ik heb ook een aardig voorraadje, genieten zo met deze sombere dagen buiten.
    groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat ziet het er gezellig en mooi uit! Hier branden de kaarsen ook al weer, ik ben gek op de Riverdale kaarsen in de geur White Chocolate, de geurkaarsen van Dille & Kamille in de geur Mulled pear & Spices en van Bridgewater Spiced Cider, echte herfstgeuren, heerlijk!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk...maar ik ben er helaas allergisch voor...heb er wel een in de wc staan ...die doe ik af en tie aan...wel hele mooie sfeer foto's van je huis...fijne zondag liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben ook gek op geurkaarsen. Die van Ikea heb ik ook, in het toilet de vanille en in de badkamer de kalmerende spa, ze ruiken heerlijk! Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik krijg heel vaak hoofpijn van geurkaarsen. Wel heb ik sinds kort een paar geurkaarsen die heel subtiel geuren. Al heb ik die ook niet vaak aan, maar dat ga ik NU wel doen. Wel branden er hier vaak waxinelampjes en stompkaarsen.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk! Ik koop zelf ook wel eens de appeltaart geurkaars ��

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh die appeltaart geurkaars heb ik ook ooit gehad, heer-lijk!!
    Eerst worden de geurkaarsjes in de winkel uitvoerig besnuffeld voor ze mee mogen maar dat geldt voor alles waar een geur aanzit.
    Fijne avond :))
    Grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Bridgewater lilly of the valley is mijn favoriet maar niet in de winter, dan meestal kaneelachtige geurkaarsen. Op mijn studeerkamer een grote kaars van Rituals die ik van oudste heb gehad. Fijn om daarmee "in de boeken" te zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. nou ik heb ook al deze geurtjes:) ik ben een fan de scent chips! niet aan te slepen;-) ik spuit ook nog weleens overal parfum...tot groot ongenoegen van de rest, maar zeker als ik viste krijg moet het overal lekker ruiken.
    heb er 1 in de gang staan en die ruik je boven ook overal, en in de keuken boven op de kast, heerlijk.
    en ik ben ook zo,n zeur qua luchtjes,.....alles staat hier meestal open, nu ook! haha
    mooie sfeerfoto,s trouwens
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Als je ergens binnenkomt en het ruikt (positief of negatief ) dat associëren je hersenen met iets.Vandaar dat er in goede winkels een geurtje hangt om de verkoop te bevorderen.
    Ik heb geurstokjes van Janzen op de badkamers en de oude stokjes leg ik in de verwarming of verknip ze voor in de stofzuiger. Op de slaapkamer heb ik meteen als je binnenkomt grote blokken zeep om de hoek liggen, dat ruikt ook gelijk goed.
    Vind je blog geweldg! Alleen vind ik je te weinig posten.......haha
    Heb je recent nog wat te haken gehad?
    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen