vrijdag 5 december 2014

December.....

Wat een kou de laatste dagen!


Dat zijn we helemaal niet meer gewend. Maar lekker warm onder een bontdeken en met een grote kop thee of natuurlijk warme chocolademelk, is het best wel uit te houden. Oh ja, en de haard aan.... Een echte must in deze tijd van het jaar. Zelf houd ik heel erg van dit jaargetijde. Lekker de kaarsjes en de lampen aan. Het geeft mij een lekker thuis gevoel.


Er kriebelde wel iets om wat dingetjes te veranderen. Dus eerst even over nagedacht, anders is het zo'n heen en weer gesjouw voor niets en dat vind de rest van de familie onzin, en toen toch besloten om het kleine tafeltje beneden neer te zetten. Hij heeft eerst een paar dagen naast de bank gestaan maar daar kon ik niet aan wennen. Totdat dochterlief ineens zei dat hij misschien wel leuk achter de stoel zou staan. En ik moet zeggen, ze had helemaal gelijk. Het is top. Eerst de kruiklamp erop gehad maar die is wel erg zwaar dus die heb ik omgeruild met Karel. Ik blijf het het mooist vinden als er weinig staat. Ik begin iedere keer enthousiast te decoreren om daarna steeds meer weg te halen.


Dat doet me denken aan kerst. Vroeger toen de meiden klein waren werd er 6 december begonnen met het versieren en een heuse kerstboom (soms zelfs 2 kleintjes), maar hoe dichterbij Kerst we kwamen hoe meer spullen eruit gingen. Als mijn schoonzusje met Kerst kwam eten en Rob (manlief zegt "ik heb een naam") haar naar huis bracht waren ze de straat nog niet uit of de boom stond al buiten.


Ik heb dus niet echt iets met kerst versieringen. Nu is het ook zo dat onze jongste dochter ook nog eens hyperallergisch is dus sinds die tijd kan er sowieso geen boom meer komen of andere kersttakken.  En erg dat ik dat vind........ maar niet heus.
Mensen vinden het wel altijd raar dat ik niets met kerstversieringen heb want zo redeneren zij je bent toch altijd met je huis bezig. Ja maar dat vind ik toch anders. Ik vind het bij een ander ook altijd heel gezellig maar zelf houd ik er nu eenmaal niet van.

Ieder jaar heb ik wel altijd maretakken. Het liefst één héle grote, dat wordt dus even zoeken.....


Geniet lekker van deze tijd.

Liefs, Marjan

22 opmerkingen:

 1. Doe mij ook maar zo'n kop chocolademelk... {^-^}

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marian,

  Het tafeltje staat er inderdaad heel mooi, leuk dat je dochter er ook gevoel voor heeft. Je hebt een hele goede smaak, ik vind je interieur prachtig hoor.

  Onze jongste dochter van 17 houdt erg van tradities dus is het niet plaatsen van een boom onbespreekbaar ;-). Bovendien verschuiven we dit jaar voor het eerst de pakjes van Sint naar kerst en dan is zo'n boom om pakjes onder te zetten wel handig. Verder hou ik ook van sober, dus van teveel tierlantijntjes is hier ook geen sprake.

  Ik drink het zelden vanwege de calorietjes (en de bijbehorende aanleg), maar warme chocolademelk met slagroom....hmmmm...heerlijk. Het liefst met een stukje gevulde speculaas erbij ;-).

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens. De meeste mensen begrijpen dat niet, maar ik wel. Ieder jaar willen ze hier een boom en ik kan niet wachten tot hij er weer uit is. Ik vind alles te druk staan en in januari geniet ik weer van de ruimte en rust in huis, hahaha. Ziet er supergezellig bij je uit, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh wat lekker zeg die warme choco met slagroom, dat hoort ook helemaal bij deze tijd van het jaar. Ik hou ook helemaal niet van een echte kerstboom, dus dit jaar komt hier weer een alternatieve variant, verder ook zo min mogelijk versieringen. Ik vind het trouwens wel leuk om straks in alle huizen de kerstbomen weer te zien staan, zo gezellig als ik de hond aan het uitlaten ben, heb ik tenminste wat te doen ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet die chocolademelk er lekker uit. Daar lust ik wel een beker van.
  Dit jaar hebben wij voor het eerst geen kerstboom in huis. Ik heb er geen zin in en ik vind het veel te druk in huis. Daarvoor in de plaats komt een ander soort versiering. Sober maar heel mooi (vind ik natuurlijk).
  Groet,
  Margo van Schaick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons ook geen kerstboom, dat lijkt me niet een heel handige combinatie met kitten Sofie :-)
  En nee ik ben er niet rouwig om, lekker ruimte om ons heen! Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het zo grappig om te lezen dat bijna elke interieur-blogster niet van kerstdecoratie houdt. Dat is toch inderdaad merkwaardig, he? Ik hoef ook geen boom, hoor. Maar ook mijn volwassen kids willen een boom zien als ze hier komen met Kerst. En dus zetten we hem vaak toch. Maar dit jaar hoeft het gelukkig helemaal niet, want we gaan met zijn allen naar Denemarken.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat tafeltje staat inderdaad prachtig zo, heel erg warm, bij ons dit jaar ook geen kerstboom, maar dat komt omdat het hele huis op zijn kop staat door de verbouwing, maar heel eerlijk, als we een kerstboom hebben dan vlak voor de kerst pas in huis en op nieuwjaarsdag eruit haha!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Marjan, bij toeval kom ik op je blog, heerlijk je lekkere chocolademelk, op een koude avond gaat dat er wel in.
  Je tafeltje staat heel mooi zo, lekker dat schuiven met meubels, vooral als het dan helemaal naar je zin staat.

  Fijne avond en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons ook geen kerstboom, ik vind het mooi bij een ander maar bij mezelf in huis heel rommelig ��
  Wel lekker veel kaarsen en waxientjes stoken.
  Wat leuk dat je dochter er ook al zicht op heeft, ze kent haar moeder goed :)
  Fijn weekend!
  Groetjes, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben ik blij dat je dit verteld , bij mij vliegt die boom er op 2 januari onherroepelijk uit.haha.
  Jouw huis ziet er prachtig uit ,ik vind het super.
  Het tafeltje met de kruik , heel mooi!
  En de chocomelk , mmmmm lekker.
  Groetjes , Christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, hoe herkenbaar. Als ik een boom zet was het altijd al half december, en direct na de kerst ging die eruit. Na een paar dagen was ik hem al zat. En ook al gaat Jan op z'n kop staan, er komt geen boom meer.
  En ik hou ook zo van weinig....
  Dat tafeltje met die prachtige bos takken staat daar heel mooi. En die kachel.... lijkt me zo heerlijk.
  Fijn weekend
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook niet van veel kerstversiering. De boom is genoeg. Verder een mooie dennentak in een houten schaal met van houtenballen. Dat is het. Ik hou van kerst, maar niet van een overvol huis.....
  De kou buiten zorgt binnen voor een heerlijke warme sfeer. Het slaat een arm om je heen....
  Geniet van de heerlijke feestdagen!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier ook niet veel kerstversieringen.. geen plek voor een boom ( gelukkig hihi ) maar om toch een beetje kerst in huis te halen, een krans aan de voordeur en wat leuke houten kerst sterren maken voor aan de kast. Verder houden we het ook alleen bij wat takken in de kruik :-) Je hebt een erg mooie sfeer in huis, helemaal mijn smaak!
  Fijn weekend,
  Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldige stijl heb je! heel sfeervol.
  Grappig om te lezen dat niemand echt van een kerstboom houdt; nou ik wel! maar verder komt er dan ook helemaal niks.. en 1 januari inderdaad meteen pleitos uit de kamer haha! kerstboom aftuigen en meteen alle kerst is weer verdwenen :)
  Wij doen meestal ook pakjes onder de boom dus toch een traditie eigenlijk.

  Fijne avond
  Liefs,
  Mandy (secondhandsober)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor het eerst op je blog, GEWELDIG, wat weet jij een leuke sfeer neer te zetten!
  groetjes van Marijke
  (bij-marijke-thuis)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik hou van al die toeters en bellen en neem me dan ook ieder jaar voor om het rustig te houden want hoef tenslotte niet alleinhoud van de dozen en bakken ergens weg te zetten/leggen/hangen. Eindstand is dat bijna wel zo en ik weet dan ook op 2 januari niet hoe snel alles weer in die tassen/bakken/dozen moeten om rust te creeeren :))
  Fijn weekend voor nu
  Lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. super gave foto,s! haha k zie het al zo voor me, dat je niet kunt wachten tot die boom weg was:)
  hier staat een kerstdorp op....uhhhhhh tsja......kan ook niet wachten totdat......hahha
  je hebt het heel sfeervol, ik doe denk ook niks aan kerstversiering, vind het zo ook al gezellie genoeg, heb wel twee bellen hangen maar die hangen er het hele jaar al;-) maretakken vind ik wel een leuk plan,
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben ook allergisch, soms lukte het wel met alleen wat takken, maar een echte boom is geen doen, heb erg veel last gehad hiervan, (echt een kriebel kerst.) dus heb ik dit jaar ook geen echte boom, maar een alternatief, de kinderen hebben een eigen boompje op hun kamer.
  Een maretak is ook echt prachtig, hang ik vaak aan de spiegel.
  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De boom is - mijn eigen schuld - inmiddels traditie vanwege de kerstcadeautjes eronder, dus vrees dat ik daar niet vanaf kom maar voor de rest blijft het hier zo rustig mogelijk met vooral niet teveel kerstprullaria. Je tafeltje staat leuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtig interieur heb je.....meer heeft het ook niet nodig.....dat hoekbankje....mooi!

  Fijne zondag.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ach....één keer per jaar even versieren moet toch kunnen anders is het ook zo saai: een kerstboom hoort bij de kerst...klaar! Hier komt ie dus wel! Hoewel ik moet zeggen dat ie bij ons er laat in komt en vroeg er weer uit gaat: dan ben ik die naalden en die ingenomen ruimte wel weer zat!
  Maar goed....ieder z'n smaak tenslotte!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen