zondag 25 januari 2015

Opruimen


Bij heel veel mensen waar ik kom is het altijd in het hele huis netjes. Alles allemaal netjes weggewerkt in kasten. En dan zeggen ze nog tegen je "let maar niet op de rommel".
Als ik om mij heen kijk zie ik helemaal geen rommel.

Bij mij is dat helaas iets anders. Tuurlijk de belangrijkste kamers zijn allemaal netjes en presentabel, maar er zijn ook plekken in huis waar ik mijn kont niet kan keren.

Mijn kledingkamer is altijd een troep. Ik leg alles netjes op stapeltjes en hang alles op kleur, maar op de één of andere manier wordt het altijd een rommeltje. Nu wil het ook zeker niet helpen dat de jongste ook steeds dingen uit de kast haalt en dan altijd net niet datgene wat bovenop ligt. Jullie begrijpen al wat er gebeurt. Om even te visualiseren. Ik heb geen kasten in mijn kamer maar alleen planken en stangen waar de kleding aan hangt en op ligt. Dus er wil nog wel eens wat naar beneden vallen.


En om heel eerlijk te zijn heb ik ook best wel veel kleding en schoenen ..... niet verder vertellen.

Ook de zolder is niet netjes. Althans niet fotografeerbaar netjes. Momenteel heb ik er een stelling staan met al mijn lappen stof. Die liggen te wachten tot ik er mooie dingen van maak.
Ook de was wordt hier opgehangen en ik strijk er. en oh ja, het is er echt heel klein.
Mijn wol ligt in een kast in de kledingkamer die Rob ooit gemaakt heeft en op zolder.

Op dit moment ben ik het zat. Ik wil ook zo'n mooi opgeruimd huis. Ik weet al wat Rob zegt op zulke momenten. Moet je maar niet zoveel kopen. Natuurlijk heeft hij daar gelijk in..... maar dat vertellen we hem niet!


Naast wonen is mode een andere passie van mij, Ik heb niet voor niets de modevakschool gedaan. En ja, ik vind het heel leuk om dingen zelf te maken die daardoor net iets anders zijn dan dat wat ieder ander heeft. Onze jongste heeft dat ook duidelijk in zich en doet vrolijk met me mee. Dus nu liggen er overal van twee mensen haak-, brei- en naaiwerkjes.
Ik zal jullie de plaatjes besparen.

Nu is het plan om straks als de gang gedaan wordt ook de zolder meteen een mooie kleur te geven en dan ziet alles er al meteen een stuk beter uit (alles is nu nog roomwit en daar wordt ik ook niet echt vrolijk van). Ook ben ik strenger in het opruimen geworden. Dit zal ook zeker helpen om de boel netjes te houden......

Liefs, Marjan

21 opmerkingen:

 1. Zelf kan ik beperkt tegen rommel, ik hou er niet van. De zolder is hier wel een rommelhok, maar daar zijn we zelden dus daar stoor ik mij niet aan. Maar verder wil ik het graag opgeruimd hebben. Met een dame van 17 in huis is dat trouwens iets wat niet altijd lukt. Zij ziet nergens rommel in hihi en haar slaapkamer....daar hebben we het maar niet over. Deur dicht en we zien er niets meer van.

  Een goed idee om wat strenger te zijn, nu hopen dat je het volhoudt ;-). Succes!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opruimen is soms heerlijk, alles word weer overzichtelijk en dan weet je het ook allemaal weer te vinden.
  Maar in je eentje red je dat niet hoor dan moet je het hele gezin goed onder de duim hebben haha dat is best een opgave,
  ik weet er alles van met 3 kinderen maar heb het best voor elkaar met ze.
  Succes er mee, groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja een opgeruimd huis..... wie wil dat niet. Kost hier in huis ook heel veel moeite, zeker met twee tieners in huis. Ik heb vele standaard bandjes in het repertoire maar of het werkt?????????? ;-)
  Gr, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha... gelukkig heb ik daar geen last van, en kan heel goed opruimen. Nu is het ook een beetje een tic van mij om de kasten helemaal tip top te hebben.
  Wat ik twee jaar niet gedragen heb gaat bij mij in de zak van gijs.
  Kleding en uiterlijke verzorging vind ik naast wonen ook heel erg belangrijk.
  Succes met het opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb soms het gevoel dat ik niks anders doe dan opruimen pfff.
  En meestal dat van een ander ( man, hond en dochters )
  Ik wil ook alles graag opgeborgen zien maar alles zit helemaal vol .
  Blij te horen dat ik niet alleen ben ;)))
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar Marjan, ik denk dat we allemaal wel een plek in huis hebben waar we lekker de boel de boel laten.
  Wij hebben in de kerstvakantie flink opgeruimd, dan kunnen we er weer een poosje tegen.
  Wat heb je mooie stoffen, gezien je opleiding zal daar vast wel een keer iets moois uit ontstaan!


  Fijne avond en een lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha hoe herkenbaar.....hier is het nooit netjes en dan overdrijf ik niet.....3 kids en man en poes......geen beginnen aan.
  Dan nog een webshop en te weinig ruimte.....kortom.....overal opslag......kortom....rommel.....;) Jaja...ook hier te veel, veel te veel.....
  Ben hele dagen aan het ruimen en dan ook idd dat van een ander......
  Ha en ben ook dol op mode....heb ook veeellll.......zucht...........dus als je tips hebt....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marjan,
  Heel toevallig kwam ik op jouw blog terecht.
  Wát een leuk huis en tuin heb je zeg. En een fantastisch afdak!!
  Ik heb met heel veel plezier al je Posts terug zitten lezen.
  Heb jullie haard in de kamer al aan mijn man laten zien.
  Dat zou ik ook graag zo willen bij ons. Is dat een gashaard?
  Ik ga je zeker volgen.

  Fijne zondagavond nog.

  Groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sanny,

   De haard is inderdaad een gashaard. Ben er nog iedere dag blij mee.....

   Liefs, Marjan

   Verwijderen
 9. Heel herkenbaar. Ik kan heel moeilijk iets weg doen.
  Wij hebben een grote schuur...dus dan kun je wel indenken dat het hier best wel vol staat. Dus toch maar weer eens tijd voor opruiming!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezellige blogpost, Marjan! Als ik bezig ben dan ligt bij mij ook van alles en nog wat hoor! Leuk dat zelfmaken (naaien) ook één van je hobby`s is. Fijne week,..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zó herkenbaar. In tegenstelling tot veel dames hier ben ik eigenlijk ook geen opruimer. Ik bewaar dingen altijd veel te lang en ruim niet op tijd op. Nu hebben we hier gelukkig wel zo veel ruimte dat ik er niet echt last van heb (dat is misschien ook wel het probleem:-)
  Maar inderdaad: een mooi opgeruimd huis geeft lekker veel rust, dus ik moet maar weer eens aan de slag.
  Ondanks dat ik wel iets ouder ben, houd ik ook van mode en uiterlijke verzorging. Grappig: volgens mij zijn er ook geen bloggers die dat niet hebben. Als je je huis leuk wil hebben geldt dat klaarblijkelijk ook voor jezelf en andersom.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben geloof ik het tegenovergestelde, bij mij in de kast moet alles strak liggen, op kleur en op soort, heel irritant haha! Als je dan weet dat ik hier al maanden in de rommel leef door de verbouwing, dan begrijp je dat ik er soms horendol van wordt haha! Als de slaapkamer straks af is gaan we een walk-in-closet maken, daar kijk ik zo verschrikkelijk naar uit, maar ik moet nog even geduld hebben!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg herkenbaar! Het is hier eigenlijk ook wel altijd opgeruimd, alleen de kamers van onze dochters niet. Daar is vaak een bom van kleding ontploft. Dan trek ik de deur maar weer dicht want opruimen helpt toch niet. Maar het geeft wel een heerlijk gevoel als alles netjes is opgeruimd!

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier in huis is het netjes opgeruimd maar de slaapkamers van onze zonen hebben gelukkig een deur die dicht kan...haha.
  Het geeft zo'n heerlijk gevoel alsalles netjes is opgeruimd en schooni is.
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahahah wij hebben 1 kleine kledingkast waar ik elke keer weer dapper aan begin om op te ruimen, maar wat binnen korte tijd weer chaos is...teveel kleren voor die kleine kast. Ik hou heel erg van een opgeruimd huis, maar ik heb 1 la en 1 kast waar het standaard dus chaos is...nou ja...so be it!
  Enne voor echt opruimen moet ik in een echte opruimbui zijn, anders wil ik dat en dat en dat eigenlijk allemaal toch bewaren..en dat schiet niet op. Ik wacht dus voor grote klussen altijd op die ene bui..hahahh dan zwiep ik alles in de container..hup weg ermee! Heerlijk! Veel plezier!!
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier is de boek-en-zo kamer rommeliger dan ik zou willen, overal studiemateriaal ... maar komend weekend ga ik, naast studeren, daar even puinruimen. Kan namelijk slecht tegen rommel, lastig hoor met pubers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier in huis zijn eigenlijk alle kamers netjes, zelfs die van de kinderen, ze maken er nooit een bende van, gelukkig.
  Met kleding ben ik makkelijk, wat ik niet meer draag, gaat weg. Dat moet ook wel, want ik heb maar 1 kledingkast en daar hangen zowel mijn zomer- als winterkleding in. Ik koop niet heel vaak kleding, ik koop liever iets voor het huis of een pot verf haha ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik denk dat iedereen wel ergens een plek heeft wat een soort van verzamelplek voor van alles is. Bij mij is dat achter de steigerhouten deuren naast de wasmachine. Hihi in ieder geval wel achter deuren!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. nou troost je! in mijn kledingkast moet je helemaal NIET kijken!!! woehahahhaha dat kan ik dus echt , echt niet:(
  en de kast in de keuken..:( mjahhhhaa....uhhhhhh, die heb ik vorige week en keer beetgepakt, als je m open deed rolden de spelletjes je al tegemoet....herkenbaar?
  dusssssssssss....maar succes met opruimen!
  grioetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi!

  Via via ben ik op je blog terecht gekomen en wat ziet hij er mooi uit! Echt prachtig. Ik heb me gelijk aangemeld als volger. Ben heel benieuwd naar je volgende berichten. En tja, ik denk dat er bij heel veel mensen thuis wel een rommelhoekje is. Ach, het is ook een teken dat er geleefd wordt in huis toch?
  Leuk dat je jongste ook zo creatief is en lekker met je meedoet. Geniet er samen maar lekker van!

  Groeten,
  Deborah

  BeantwoordenVerwijderen