zondag 19 april 2015

Werk in uitvoering.....



Toen dochterlief een autootje kreeg hebben we onze voortuin opgeofferd om er een parkeerplaats van te maken. Heel gemakkelijk. Worteldoek op de grond, rijplaten erin en toen grijs split erop gestort. Het was niet fantastisch maar het voldeed. Zoals bij velen hebben wij ook een tekort aan parkeerplaatsen in de straat en zo kon de auto mooi bij ons op de dam staan.

Maar helaas na 2 jaar kwam het autootje niet meer door de keuring heen en rijdt dochterlief heel weinig omdat ze het chronisch vermoeidheid syndroom heeft. Doordat ze nog student is kan ze heel gemakkelijk met het openbaar vervoer. Dus daar zaten we dan. Met een hele lelijke plek. (Rob stelde al voor om de plek te verhuren..... hahaha.)


Van de week was ik het zat en stelde ik voor om er gewoon weer een mooie bloembak van te maken. Wat erin komt te staan..... Een haag van taxus en dan helemaal volplanten met Hortensia Anabella. Hiervoor stond dat er ook maar dan in 2 vakken verdeeld en nu maak ik één groot vak.  


Maar nu.... nu ziet het er nog kaal uit. Rob heeft alles eruit gehaald. Het grijze split naar achteren gebracht en verdeeld over de tuin. Normaal vullen we de plekken achter in het voorjaar weer aan, nu dus uit eigen tuin. Volgende week gaan we alles halen bij de kweker. Het is dan allemaal nog wel klein maar het groeit snel.... Dus werk in uitvoering.


Volgende week (hopelijk) het vervolg!! ;)

liefs, Marjan

24 opmerkingen:

  1. Hier staan in de voortuin ook annabellen, het is een prachtige bloemenzee wanneer alles in bloei staat. Voor nu is het dan misschien nog even geduld hebben, maar het wordt straks weer een heel mooi plekje.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Marjan,

    Ik ben zoals dat heet een stille volger en lees met veel plezier meerdere blogs waaronder de jouwe. Mooi plan om de voortuin aan te pakken, alleen ik zie een hondje op de foto en lees taxus.....heb zelf twee teckeltjes en een ervan , na er ruim 5jaar nooit aan gezeten te hebben,zag ik toen ik teckel twee erbij liet, de oudste bessen eten!
    Lang verhaal kort, door mijn snelle handelen, zijn leven gered en een nacht in de kliniek doorgebracht godzijdank....er zijn besdragende en niet besdragende heb ik gehoord maar of dat vantevoren vastgesteld kan worden weet ik niet....
    Dus bij ons zijn ze eruit, enorme klus maar voor goed doel:) wilde je dit toch even meegeven.
    Veel succes verder, het wordt vast prachtig!

    Hartelijke groet, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jacqueline,

      Wat vervelend en goed van je dat je zo snel gehandeld hebt. Jack loopt bij ons in de voortuin nooit los. Dus ik denk dat het geen probleem op gaat leveren. (mag ik hopen, moet er niet aan denken dat er iets met hem gebeurt)
      Bedankt voor je tip!!

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  3. Ik ben ook dol op de hortensia Annabelle en ze staan bij ons ook in de voortuin. Dat wordt genieten als de knoppen weer uitgekomen zijn. Oh ja, er is sinds kort een nieuw gekweekte soort die niet zo snel omknakt bij een beetje wind maar net zo mooi is. Ik heb vorig jaar 1 exemplaar moeten vervangen en toen werd ik bij de Intratuin op de nieuwe soort gewezen. Misschien handig om te weten als je op pad gaat.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat word vast weer een mooie voortuin & geen vervelende klus met dit heerlijk weer!
    Succes ermee!
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh leuk hoor, inderdaad een beetje geduld moet je wel hebben, maar hortenstia's groeien snel!
    Succes!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk weer bloemen in de voortuin, het groeit snel genoeg hoor.
    Nog even klussen en dan heb je daarna weer een mooie voortuin.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Succes Marjan, word vast heel mooi.
    Hier buxus met hortensia. Altijd mooi!!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo te horen wordt het een mooie voortuin! Ik ben erook weg van. Wij hebben na jaren van gewone annabellen nu de strong. Een hele verbetering en de bloemen overleven nu wel een regenbui.
    Ben benieuwd naar het vervolg!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Annabellen, prachtig zijn ze. De reden waarom ik mijn blog de hortensiatuin heb genoemd. ze beginnen alweer goed uit te lopen. Je hebt er zo lang plezier van. Succes met de tuinklus. Straks kun je ervan genieten.

    Gezellige zondag, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Grappig, wij hebben net van de week taxus met anna bellen in de voortuin geplaatst....kan ook niet wachten tot het groeit!
    Goed plan,succes ermee!

    Lieve groet Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat zul je weer genieten als je straks je tuin weer vol hebt staan
    met prachtige Annabellen, mooi hoor.
    Succes met de klus.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Soms ben je iets ineens zat, en dan wil je meteen aan de slag.
    En dat hebben jullie dus ook gedaan ;-))
    Hier alleen maar buxus, hortensia en beuken.

    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier schieten ze al weer uit dus hopelijk veel Annabella bloemen bij mij .. en bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat werken in de tuin is geen straf met dit weer! En dan je verheugen op iets leuks.....ook geen straf!
    We zien vast wel hoe het is geworden!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat word zeker een mooi hoekje en annabellen zijn snelle groeiers.
    Wat ik er spijtig aan vind dat ze steeds omvallen , er is een hortensia soort die ook grote witte bollen heeft , ik denk eraan om deze te planten in de tuin .
    Benieuwd om te zien wat het gaat worden .
    Fijne avond nog
    Groetjes
    Christel van Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat wordt vast prachtig, hier in de tuin hebben wij taxus, beuken hortensia's en gisteren nog 2 Portugese laurier achter in de tuin gezet.

    Succes, groet Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat wordt vast prachtig, hier in de tuin hebben wij taxus, beuken hortensia's en gisteren nog 2 Portugese laurier achter in de tuin gezet.

    Succes, groet Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. gaat zeker mooi worden kan niet anders .... en met dit weer is werken in de tuin heerlijk daarna lekker genieten ervan ... wens je een fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Toch fijn als ook de voortuin weer naar je zin is. Het is even wat werk, maar als het straks aanslaat ziet het er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wij hebben ook veel anabellen , het zijn bij mij de mooiste bloemen .... en oke bij veel regen gaan ze liggen , maar dan nog vind ik ze héél mooi .....

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik vind anabellen prachtig, ik heb ze helaas ( nog ) niet in de tuin. Hierachter staan erg veel bomen en wil maar moeilijk iets bloeien, de bomen zuigen alle vocht uit de grond. Ben benieuwd naar het eindresultaat, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. O wat een leuke klus! dat gaat prachtig worden, hier ook annabellen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Oh dat word schitterend en Anabellen zijn zooo mooi!! Ben benieuwd hoe het er uit ziet als alles in bloei staat straks!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen