donderdag 21 mei 2015

Nieuw Kleed


Iedereen met de combinatie huisdier + kleed is op de hoogte van de gevaren die hiermee gepaard gaan. En ja, deze gaan dus helaas niet altijd even goed samen. Voor het eerst in zijn tweejarige bestaan moest Jack afgelopen zondag overgeven. Hij wist niet wat hem overkwam en het was dan ook een zielig gezicht om aan te zien (hij vond zichzelf vooral ook érg zielig). En jullie raden het vast al, natuurlijk heeft hij dit niet netjes buiten of op de houten vloer gedaan, maar pontificaal op het kleed. Ach ja, in zulke situaties kan je vaak ook niets anders.....


Nadat dochterlief alles had opgeruimd en meneertje alweer vrolijk aan het kwispelen was, dachten we dat alles weer goed was. Niet dus. De volgende dag hing er een heerlijke vieze zure lucht in huis. Omdat we alles hadden schoongemaakt dacht ik er natuurlijk niets van en deed de openslaande deuren open voor wat extra frisse lucht (en natuurlijk een paar geurkaarsjes die het werk -naar mijn idee- konden opknappen).


Echter, de dag erna was de geur nog erger. We wisten niet waar het vandaan kwam. Dus ik met dochterlief het hele huis overhoop aan het halen -met een snuffelende neus in de aanslag- opzoek naar de oorzaak van die misselijkmakende geur. Al gauw ging mijn neus toch naar de plek des onheils. Ik deed het kleed omhoog, en ja hoor, daar lagen nog de overblijfselen van zondag (dochterlief was vergeten om onder het kleed te kijken). Dus dat was lekker gaan inweken in het kleed. We hebben nog een poging gedaan om deze te redden (een geheel flesje Robijn erover heen gegooid), maar melk tezamen met hondenbrokjes -wat Jack die dag had uit gesputterd- is nou niet iets wat na gedurende tijd kan worden gered. Er zat dus niks anders op dan het kleed vaarwel te zeggen en deze te doen vervangen met een nieuwe variant.


Helaas was de kleur van het kleed die we nu hadden niet meer te koop bij Ikea (en om nou een gifgroene neer te leggen is natuurlijk niet geheel naar smaak). In mijn verdere zoektocht op het internet kwam ik al snel een niet al te duur exemplaar in een mooie kleur tegen bij de Karwei. Dus ik met andere dochterlief in de auto gestapt, het oude kleed (wat toch nog een jaar of vijf dienst had gedraaid) gedumpt bij de stort en zo door gereden naar de Karwei (waarbij we ook nog eens 20% korting kregen!).


Ik ben erg blij met het nieuwe kleed. Hij is iets minder rood van kleur dan de vorige, iets breder (maar dat is niet zo erg) en vooral belangrijk: hij stinkt niet zo! Zoals jullie trouwens kunnen zien hier op de foto's (en natuurlijk al op Facebook en Instagram), heb ik een beetje zitten schuiven. Even wat anders is niet altijd erg. En zoals jullie kunnen zien, vindt Jack het ook niet heel erg... ;)

liefs, Marjan

30 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat het voor beide partijen erg onplezierig is....Jack kan er niets aan doen, we weten zelf hoe het is wanneer je niet lekker bent. En boos worden op dit ongelukje lost ook niets op...dus zoals je al zegt...nieuw kleed! Het staat ook weer prachtig en zoals je het nu hebt staan vind ik het ook erg mooi! Mooi lampenkapje zie ik voorbij komen.....;-)En op tafel een prachtig ornament..(heb ik nog niet eerder gezien, maar dat kan ook aan mij liggen...)
    Mooie rustige kamer zo!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, wat zielig voor Jack en wat kunnen ze zielig kijken als ze beroerd zijn.Toen onze hond nog leefde heeft hij ook wel een paar keer moeten overgeven maar gelukkig nooit op het kleed. Ik kan me heel goed voorstellen dat de geur in jullie huis een tikkie onaangenaam was. Met het nieuwe kleed is dat weer goed opgelost. Fijn hé, die kortingsbonnen die tegenwoordig elke week bij de folders van de doe-het-zelf zaken zitten. Daar maken wij ook dankbaar gebruik van.
    De styling van de woonkamer is ook weer top! Mooie sfeerfoto's.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herkenbaar....het gebeurt precies daar waar het niet had moeten gebeuren:(( wel zielig voor Jack...weet hij veel?
    Ik heb ook weer genoten van je prachtig interieur!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, ze spugen altijd op een plaats waar je het liever niet hebt. Ik heb het hier ook al heel vaak gehad, maar gelukkig kun je er bij niets van zien en ruiken, moet er ook niet áan denken dat het dan niet meer bruikbaar zou zijn. Misschien dat het bij poezen ook anders is.
    En ja, had je schuifkunsten alweer gezien, staat weer gezellig ik zie trouwens dat jij ook een vouwgordijn voor de openslaande deuren hebt hangen, vinden ze dat niet heel vervelend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij vinden het niet vervelend Lia, maar Rob is groter en moet steeds bukken. Gaat lange tijd goed totdat hij het zat is en dan kom ik 's morgens beneden en heeft hij ze helemaal omhoog gedaan. Wacht altijd netjes tot hij weer naar zijn werk is en dan hang ik alles gewoon weer op de hoogte die ik wil hebben..... hahaha.

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  5. Ja, toen onze Bruun nog leefde (ook een jack russell) is er ook geregeld wat op het kleed terecht gekomen wat er niet hoorde. Meestal kon ik het zelf wel reinigen, maar het is ook wel eens naar de stomerij geweest, want dat was nogal een kostbaar kleed. Maar op het laatst was het niet te redden. Beroerder was dat er onder het kleed een behoorlijke donkere vlek was gekomen. Maar gelukkig staat daar nu precies de bank op.
    Ik ben ook op zoek naar een kleed, maar ik wil eerst de gordijnen hebben hangen. Ik heb grijze gordijnen in de kleur die op de muren zit, en ik wil eens kijken of er dan een donker of juist een lichter kleed bij moet.
    Mooi staat alles zo bij jou, hoor! Gezellige kamer.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk verhaal, ondanks de niet zo leuke actie van de hond..;)! Geniet van je prachtige kleed,..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja heel herkenbaar,! is hier ook gebeurt met onze jack op een kleed van wol die ik had liggen, op een gegeven moment stoorde ik me aan de donkere plekken, het was erg jammer, maar ook weggedaan.
    Die van jou is prachtig, leuke opstelling ook in de kamer.

    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoewel heel vervelend horen deze ongelukjes erbij. Het nieuwe kleed is minstens net zo mooi dus ik denk dat dat snel vertrouwd zal aanvoelen. En nu maar hopen dat deze vervelende voorvallen uit de buurt van het kleed zullen plaatsvinden, mocht het weer een keer zover komen.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aah arme Jack. Gelukkig is hij het alweer vergeten. Jullie nieuwe kleed staat prachtig. Hier in huis geen kleed meer. Jaren gehad i.v.m de rode vloer. Nu met onze nieuwe vloer vind ik het zonde om er een kleed op te leggen. Waarschijnlijk komt dat wel weer in het najaar. Het is toch wel knus...
    Liefs Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi hi Marjan, ik zit helemaal ik mezelf te lachen want ik weet nu wie er achter de blog zit/praat en dan hoor ik je gewoon het verhaal over het kleed vertellen. Telt natuurlijk niet helemaal want ik had het verhaar gister net life gehoord. Kleed vind ik trouwens echt prachtig, nou ja alles natuurlijk. Was zo blij gister dat ik alles mocht zien.
    Liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Arme hond , ze kunnen het jou ook niet vertellen als ze zich beroerd voelen . En ongelukjes gebeuren altijd waar het net niet kan .
    Hier ook geen tapijt op de vloer , met zo'n grote kanjer in huis is het echt niet te doen , ik stofzuig me al alle dagen gek .
    Het tapijt/kleed past heel mooi bij de rest en kleine jack vind het blijkbaar ook :))
    Prachtige sobere stijl .
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ach die Jack.. En ik zie dat ie niet van het nieuwe kleed verbannen is ;-) Staat leuk zo, een beetje een zomeropstelling met de bank gericht op de tuindeuren. Hier geen kleed, ik heb de vloer altijd liefst zo leeg mogelijk ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gelukkig heb je er weer een mooi kleed voot terug. Weer mooie foto's van jouw kamer. de kleur op de muur ziet er ook mooi uit. Is dat misschien sculptura van CC?

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zit net je verhaal te lezen over je hondje die had gespuugd op het kleed.
    Ik heb dus ook net de zooi opgeruimd uit zo eenzelde kleed als wat jij hebt.
    Ik ga er meteen even onder kijken anders zit ik straks met hetzelfde probleem.
    Je hondje kijkt wel onschuldig op de foto haha
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hahhaa ik zie het allemaal zo voor me:) wat zal het gemeurd hebben, blekkkkk.
    ja dat heb je met huisdieren...in voor en tegenspoed;-)
    je kleed is mooi zo, bij je inrichting, enne met korting! dankzij je hond:)
    groetjes, inge R

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh, erg hè? Wij hebben ook wel eens het kleed buiten gehangen over de droogmolen en er met de tuinslang op staan spuiten. Gelukkig gaat het nu al een poos goed. Ik zal het even afkloppen, maar dieren en kleden zijn niet de beste combinatie......

    Groetjes, Inge
    de knotwilg

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heel herkenbaar Marjan.Onze Snowy heeft heel wat kleden verprutst in 13 jaar.Hij laat dan duidelijk zien dat hij een mannetje is en tilt zijn poot omhoog.Dit doet hij dus alleen als er een kleed ligt jammer genoeg.Na talloze pogingen ligt er nu ook geen kleed meer.Ik vind het jammer want het staat veel knusser.Het staat prachtig in het geheel het kleed in jullie woonkamer.Ik heb weer genoten van je binnenkijker.

    Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ja dat doen ze, altijd op het kleed. Daarom heb ik geen kleed liggen beneden. Onze Skipper (de kat) gooit er regelmatig haarballen uit. Dit is wel een mooi kleed hoor, ondanks het ongelukje van jullie Jack kun je er dan toch weer blij mee zijn!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ach wat sneu voor Jack! Daarom geen kleed voor ons want Guus heeft een abootje op spugen. Gaat meestal goed omdat hij het zelf al aangeeft en bij de achterdeur staat en als we dan snel genoeg zijn, is hij op tijd buiten ... behalve deze week dus! Wat een gedoe (zie mijn blogje) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ach arme jack! Gaat het nu beter met hem?
    Nu heb je wel weer een prachtig kleed! Staat erg knus en gezellig!
    Ik ben eigenlijk nooit echt van de kleden geweest, maar misschien voor in het najaar :)!

    Liefs,
    mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig tapijt ! Ik hou wel van dat héél wollige , toen wij nog een hond in huis hadden , durfde ik zo een wollen tapijt niet aan , wij hebben toen voor zo een rieten gekozen maar die periode was dat ook net wel in ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ziet er leuk uit! Geheel anders maar toch zo jij...

    Love,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hier precies hetzelfde probleem...we hebben toevallig vanmiddag een gaaf kleed gezien...maar met twee honden...en een die al zo oud is dat ie slapend poept...vind ik het wel lastig...ga er nog een nachtje over slapen....hihihihihi...groetjes Ria..jou kleed is geslaagd hoor...!...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Onze kleed hebben wij om die reden ook verwijderd :). Ik laat het nu even zo en in de winter koop ik weer een nieuwe (nieuwe ronde nieuwe kansen :) ).
    Je nieuwe kleed is wel erg mooi. Warm en gezellig. En zo te zien geniet Jack ook van z'n nieuwe kleed!
    Ik heb ook genoten van je sfeerfoto's. Je hebt een super sfeervol huis!
    Fijn pinksterweekend. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooi nieuw kleed en hoop dat de hond weer helemaal oké is!
    Ja hier lag ook een berberbeige kleur en was ook niet meer om aan te zien... maar een kleed van ongeveer 3x4 is moeilijk te koop voor een redelijke prijs... dus nu maar even niets.... misschien lopen we ergens tegen aan...
    fijn pinksterweekend,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Onze teckel spuugde altijd net onder de klepbank dan moeten we helemaal onder de tafel door op de knietjes om het op te ruimen... Zo te zien is Jack weer in orde hij heeft een flinke kluif. Mooie sfeerplaatjes weer.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Onze teckel spuugde altijd net onder de klepbank dan moeten we helemaal onder de tafel door op de knietjes om het op te ruimen... Zo te zien is Jack weer in orde hij heeft een flinke kluif. Mooie sfeerplaatjes weer.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Haha...Toevallig heb ik afgelopen week iets soortgelijks meegemaakt: Onze hond zit nog in de zindelijkheidstraining-periode dus wij zijn alert! Toen ik een poeplucht rook, dacht ik te laat te zijn en dat meneertje ergens weer een drolletje geparkeerd had (we noemen hem ook wel eens onze vlaaiendraaier), maar ik vond niks. Eventjes later weer die geur... maar de hond was niet in de buurt, dus een losgelaten gasje kon het niet zijn... en toch zag ik nergens een drolletje liggen! Twee dagen later ging ik 'goed' stofzuigen, dus ook achter de bank... Rara wat daar ingedroogd en wel lag: Juist ja!

    Dus je snapt 'm al: Ons vloerkleed hebben we eruit gehaald toen puplief in zijn 'foreverhome' kwam en voorlopig blijft die ook nog wel in de opslag liggen ook... Ik begrijp je als je zegt dat het niet zo'n geweldige combo is;-)

    Fijn pinksterweekend

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh wat hilarisch, maar gelukkig kon je een nieuw kleed voor weinig vinden, ik heb hier geen kleed, ik twijfel steeds, maar doordat hier hele bakken zand naar binnen gelopen worden doordat we zoveel dieren hebben, durf ik het niet aan, ik vind het zo mooi staan, die van jouw is supergaaf!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen