dinsdag 28 juli 2015

Vakantie.....


Wij gaan al jaren niet op vakantie. Dit omdat het voor mij lichamelijk niet te doen is en daarnaast omdat dochterlief 1 last heeft van het chronisch moeheid syndroom en dochterlief 2 hyper allergisch en hyper gevoelig is. Dus jullie begrijpen dat wij niet echt vakantie materiaal zijn......

In het bos bij ons achter is het goed vertoeven...

Maar geen medelijden met ons want wij vermaken ons prima! We gaan zo nu en dan een dagje weg, met daarna genoeg dagen rust voordat de volgende trip aanbreekt. Zo staat de rommelmarkt in Tongeren al jaren op ons favoriete lijstje. Ieder jaar gaan we er wel een keer naartoe. Heerlijk snuffelen over de markt, wat wil je nog meer? Inmiddels weten we dat er op de hoek een winkeltje zit waar dochterlief steevast wel op een jurkje verliefd wordt. Al moet ik zeggen dat de eerste keer dat wij er binnen kwamen toch zoiets hadden van 'uhhh zitten we wel goed' (het is namelijk een gothic/heavy metal winkel), maar ze hebben daar de meest geweldige jurken.

De nieuwe ecoduct werpt zijn vruchten af.

Ook dichtbij kunnen wij heerlijk genieten. Als we de achterdeur uitlopen staan we eigenlijk meteen in het bos. Alle jaargetijden mooi en voor Jack altijd een feestje om te lopen.

Soest heeft dan ook een aantal mooie plekjes te bieden. Dus ik dacht: ik laat jullie eens wat plekjes zien....

 Onze polder kan zo op een ansichtkaart. ;)

Fotogenieke paarden komen we zeker niet te kort.

En ook onze wilde konijntjes nemen graag een pose aan....

Vogels spotten!

En tot slot genieten aan de waterkant. *zucht*

Dit is dus mijn omgeving. Het is geen straf om niet weg te gaan! Al dromen we (dochterlief en ik) er stiekem van om ooit eens naar Engeland te gaan. Niet voor het weer -want dan kunnen we wel hier blijven- maar om de Midsomer Tour te doen. Het lijkt me geweldig om langs alle plekken van Midsomer Murders te gaan. Of de plekken van Lewis, Morse, Grantchester enz. Oh ja en natuurlijk gaan we dan ook nog even langs Tim Wonnacott voor een rondje Bargain Hunt.

Ach dromen mag altijd toch.....

liefs, Marjan

22 opmerkingen:

 1. Ja, Marjan...dat laatste wil ik ook nog wel eens doen...langs al die schitterende dorpjes uit de Engelse detectives, zalig lijkt me dat.
  Jammer dat jullie niet op vakantie kunnen. Gelukkig amuseren jullie je toch wel en om uit te rusten hoef je niet altijd naar het buitenland en om mooie plekjes te spotten evenmin.
  Dus veel plezier met wat jullie ook nog ondernemen, hoor.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Marjan, maakt toch inderdaad helemaal niet uit dat je niet echt weggaat. Wij dit jaar voor het eerst ook niet. Ha ik weet wel nu wat een rust dat geeft, heerlijk. Wel op en neer naar ons 2e huisje en over 2 weken gaat het verfwerk dan eindelijk starten. Ik mag eerst nog even zorgen dat de hele benedenverdieping leegkomt. Nog 3 uurtjes werken en dan heb ik ook vakantie dus dat alles moet wel lukken.
  Ik zeg gewoon tegen je, een fijne vakantie thuis.
  Liefs en groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf ook lekker thuis , al baal ik wel van het weer nu .
  Niet getreurd , er is zoveel een mens binnenshuis kan doen en net zoals bij jou , zijn wij hier onmiddellijk op mooie wandelwegen .
  Een mens hoeft geen duizend kilometer te rijden om het goed te hebben . Nog een fijne vakantie in jouw mooie huis.
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoewel ik het ook heerlijk vind om in het buitenland te verblijven, vind ik het ook heerlijk om in eigen land te zijn. Hier is ook zoveel moois te zien en te ontdekken. Je ontloopt op deze manier in ieder geval de vakantiedrukte en stress die er is aan het begin en na terugkomst van een reis.

  Ik ben nog nooit in Tongeren geweest, maar dat lijkt mij erg leuk. Maar in jouw woonplaats zit trouwens ook een hele mooie winkel!

  Ik wens je nog een hele fijne vakantie! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's! Nederland is ook erg mooi.
  Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat woon je daar prachtig Marjan! Ik heb genoten van je mooie foto''s wat een prachtige natuur daar!
  Wij zijn dit jaar ook thuis, kunnen niet weg vanwege al hulpbehoevende diertjes hier, dat kun je niet zomaar aan een ander overlaten, gelukkig hebben we genoeg te doen aan het huis en de tuin dus vervelen we ons niet en met mooi weer liggen we heerlijk languit niks te doen!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niks mis jet Nederland toch ...heerlijk....mooie foto's geniet van de zoner liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De rede waarom is erger dan dat je niet op vakantie gaat. en Nederland is ook zo mooi, dus echt ver weg is helemaal niet nodig. Wij proberen wel altijd naar de zee te gaan, en dat gaan we a.s vrijdag dan ook doen voor 5 dg. En dan ben ik blij dat ik weer naar huis kan hihi
  Vervelend dat je dochter nu al met die vermoeidheid te kampen heeft, en je andere met de allergie.
  Maar jullie vermaken je vast opperbest.

  Fijne vakantie
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig 'vakantie'gebied daar! Wij gaan ook niet meer weg, al willen we dat nog zo graag, we hebben er meer ellende dan plezier van en dat is het niet waard. Onze vakantieweken zien er ongeveer net zo uit als bij jullie. Heerlijk toch? Fijne vakantie dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, en wat ik trouwens wel ga doen in September, is naar Engeland!
  Weet zeker dat jij het daar ook helemaal top zou vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Omgeving van Soest is prachtig....en dat laat je ook zien! Dat jullie je samen vermaken is heerlijk...en die vakantie Engeland...die komt nog wel eens.;-)
  Geniet-ze!

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je woont in een heerlijk omgeving. Genoeg om van te genieten. Wij gaan ook nooit op vakantie. Ik wil mijn vader niet belasten met de zorg voor alle dieren en ook wij genieten thuis van onze prachtige omgeving!!!

  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nederland is zeker een heel mooi land met prachtige natuur en steden. Het is geen straf om thuis te blijven maar een reisje naar Engeland lijkt mij ook heel aantrekkelijk. Voor mij houdt vakantie ook warmte en zon in en dit is in Nederland helaas nooit zeker. Daarom kiezen wij toch altijd in de zomerperiode voor een verblijf in zuid Europa. Maar als mijn meiden zoals die van jou te kampen zouden hebben met hun gezondheid zou ik ook thuis blijven en er thuis een leuke tijd van maken.
  Lang geleden
  was ik een keer op de antiekmarkt in Tongeren. Jammer dat deze altijd zo vroeg begint. Vroeg opstaan op zondag is voor een langslaper zoals ik moeilijk ;-).
  Gr Margo
  (Casa di Narda)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier dus ook een thuisblijfvakantie met reden maar de eerste week vloog voorbij en deze week gaat nog harder lijkt het wel. Tussen alle rustmomenten genoeg te doen. Ik ga komend weekend even aan zee logeren maar die paar dagen is voor nu even de max en dan nog een week om weer bij te komen voordat de werkplicht weer roept. Geniet lekker van al jullie mooie en gezellige momenten deze vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige plekjes heb je gevonden en gefotografeerd, een hele fijne vakantie voor jou en gezin!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. maar dit is toch prachtig! een ander zou hier graag met vakantie toe gaan!
  geniet lekker ervan met elkaar
  groetjes, inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk dat jullie niet op vakantie gaan:jij schrijft nog een blog.Het is mij anders te stil in blogland.
  Wij gaan altijd later op vakantie,doordat we geen rekening hoeven te houden met kinderen.Geniet lekker in je eigen huis van vrije dagen en s nachts gewoon in je eigen bed

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jullie wonen prachtig, eigenlijk is Nederland ook hartstikke mooi, we zien het alleen niet altijd.
  Ik ben net terug uit Frankrijk, was ook heel mooi, maar ben ook altijd weer blij als ik de Dom in Utrecht weer zie.
  Gisteren nog even heerlijk door onze stad geslenterd, dat vind ik ook heerlijk en je eigen bedje ligt toch het allerlekkerst!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig gebied laat je zien, en ja, dat met midzomer murders heb ik nou ook .....haha! ik wens jullie een fijne vakantie
  Grtz Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wij gaan ook maar een paar dagen weg hoor. Dit omdat er straks iets anders gaat gebeuren wat een hoop geld kost. Je kan je geld maar een keer uitgeven helaas hihi
  Wij vinden het ook echt niet erg. Al balen we wel ontzettend van dit weer. Jakkes...stomme regen
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie foto's heb je gemaakt!
  Geniet van het vrij zijn, de mooie omgeving en de komende dagen ook nog van de zon!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marjan,

  Wat heb je prachtige foto"s gemaakt.
  Ons landje is idd heel erg mooi, en zeker als de zon schijn, dan waan je je op bepaalde plaatsen zelf in het buitenland.
  Ook wij gaan dit jaar niet op vakantie.
  Ik heb net een nieuwe baan waardoor ik maar 1 weekje vakantie heb, niet echt de moeite waard om weg te gaan.
  En bij ons staat het project voortuin op de planning, dus werk aan de winkel, maar we hebben er dan ook weer voor heel veel jaren plezier van.
  Vorig jaar was het project achter tuin, dus je snapt het als, toen dus ook niet op vakantie geweest.
  Maar in mei zijn we een lang weekend naar Berlijn ge weest met zijn tweetjes en dat was ook erg leuk, een prachtige stad, een aanrader!

  Geniet van het mooie weer.
  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen