zondag 20 december 2015

Kerstsfeer


Omdat wij geen kerstboom kunnen neerzetten vanwege dochterlief haar allergieën, zie je hier dan ook geen kersttakken binnen (ik weet het, je kan ook een kunstboom of iets anders neerzetten maar sorry dat wordt het ook niet). Ieder jaar zet ik eigenlijk wel een boom onder de veranda maar met het klussen in de slaapkamer is de veranda tot opslagplaats gebombardeerd. Dus een kerstboom staat daar dan een beetje raar tussen hé. ;)


Om toch een beetje in de kerstsfeer te komen, heb ik een mooie tak aan de voordeur gehangen én staat er een windlicht met een rendier van lampjes naast. Ooit eens gekregen en overal waar ik hem neerzette raakte ik grrrr. Ik kan er niet tegen! Vroeger toen de meiden klein waren (en we nog niet wisten dat dochterlief hyper-allergisch was) hadden we wel een boompje. Maar lang bleef ie nooit staan.

Wat ik wel heb is dat ik nog voor Sinterklaas al Mr. Bublé opzet. Heerlijk....... Samen met dochterlief zingen wij al kerstliedjes terwijl bij de buren Sinterklaasliedjes uit de speakers komen. En als we niet opletten gebeurt het al begin november. Ieder gek zijn gebrek, zeg ik maar.


Het grappige is dat iedereen altijd maar denkt dat ik kerst leuk vind omdat ik van wonen houd.
NEE dus.  Mijn hoofd is al druk genoeg om ook nog overal versieringen aan te brengen. Ik hou wel heel veel van de muziek, de films, oftewel het sfeertje. Dat vind ik echt genieten! Lekker opgekruld in mijn stoel, Jack bij me en een grote beker met warme chocolademelk mét slagroom (met kerst ga ik soms wel even wild door even geen thee te nemen). ;) Muziekje aan.... Wie zegt dat dat geen kerst is?!


Mijn blog heet niet voor niets Eenvoud & Simplicity. Dus ook het kerstmaal is hier geen hoogdravend geheel. Nu moeten wij natuurlijk heel veel rekening houden met docherlief, dus we zijn al zeer beperkt. Ik moet zeggen dat ik er ook nog niet heel erg over heb nagedacht. Komt vast wel goed......

Wat ik wel weet is dat we eten van het servies van mijn ouders. Die traditie houden we in ere. Dat was al zo toen ik nog thuis woonde, dat vind ik altijd iets hebben om neer te zetten. Een stukje thuis..... Het heet hier dan ook Opa's Servies. Ook maak ik altijd zijn toetje voor kerst. Niets bijzonders, maar het hoort er gewoon bij.


Het belangrijkste van kerst (en eigenlijk van het hele jaar) is dat je je lekker voelt. Warmte en geborgenheid. Daar draait het om! Doordat wij als gezin de laatste jaren veel te verduren hebben gehad met sterfgevallen en ziektes -in en om de feestdagen- vind ik het juist heel belangrijk om samen met ons gezin te zijn. Rust en even lekker niets.....

liefs, Marjan


P.s. De magnoliatakken staan eindelijk op een vaste plek. Het was een heen en weer gesjouw maar ze staan...

21 opmerkingen:

 1. Helemaal gelijk in Marja. Het draait om het samenzijn en niet om toeters en bellen. Hier ook geen ingewikkelde toestanden maar vooral origineel en gezond eten. En heerlijk lang tafelen met een leuk gezelschap.
  Een zelfde soort servies als jij heb ik hier ook, enorm uitgebreid zelfs. Elke feestelijke maaltijd werd hier op geserveerd.
  Maar tegenwoordig ben ik meer van het strakke sobere servies, dat verzamel ik. Ik heb genoeg om met een klein gezelschap te gebruiken en dat doe ik deze Kerst ook. Leuk.
  Ik wens jou en je gezin een fijne Kerst en een heel mooi 2016!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt weer een leuke post geschreven met prachtige sfeerfoto's. Ik kan alleen maar beamen dat het meest belangrijke van kerst is dat je samen bent met iedereen die je lief is.
  Grappig dat je ook een familieservies hebt dat met speciale gelegenheden gebruikt wordt. Dat maakt een etentje nog specialer. Geniet van de feestdagen en alle goeds voor 2016.
  Gr, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en sfeervol en fijne familie dagen, ook dan komt bij ons het roze Engelse servies te voorschijn.
  fijne feestdagen,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi servies met een nostalgisch tintje!
  Ook je magnolia staat er mooi bij, de mijne staan in de schuur te wachten door de kersttakken de deur weer uit gaan ;-)
  Hele fijne dagen samen met je gezin!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie post met prachtige foto's !!
  Wat een mooi servies heb je , leuk dat het ook word gebruikt bij deze gelegenheden.
  Ik wensen jullie fijne en gezellige kerstdagen samen met jullie gezin.
  Groetjes
  Christel , garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies zo moet de kerstperiode volgens mij ook zijn! Fijne dagen en eet smakelijk van opa's servies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kerstdagen vind ik het fijnst wanneer er weinig verplichtingen zijn en ook het eten zeker niet de overhand heeft. Het moet er na die tijd allemaal dan ook weer af hè...;-), dus dat kan je maar beter voor zijn zonder dat je meteen op een houtje zit te bijten. Mooi om het familieservies te gebruiken!

  Ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellge sfeer weer bij je.
  Fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2016,

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk genieten met de mensen die je lief zijn....dat is war Kerst bijzonder maakt....helemaal met zo'n bijzonder servies...prachtig.....mooie takken!!

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook hier weinig kerst.....gewoon omdat ik in de winkel veel re veel kerst heb....ik wil rust thuis....samen met hemmes gaan we er een heerlijke kerst van maken .....liefs fijne dagen van mij ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk toch, kerst vieren op de manier waar jij je goed bij voelt.
  Hier ook geen overdreven toestanden met de kerst, niet met versieringen en ook niet met het eten.
  En ik vind kerstliedjes ook leuk, maar een kerstfilm ook, vooral de romantische hihi....

  Geniet lekker van elkaar op deze dagen.
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad doet iedereen dat op zijn eigen manier, er zijn mensen die versieren echt iedere hoek, muur en raam van het huis. Ach zij vinden dat weer geweldig, prima toch.
  Wij doen ook niet heel veel bijzonders hoor, geen overdreven toestanden in ieder geval.
  Wel geniet ik nu van de vakantie, ook Carlo is twee weken vrij en we gaan gewoon lekker relaxen, niks hoeft, ooh heerlijk he ;-)
  Geniet ervan Marjan met je gezin!
  Prachtig die takken, ze zorgen ook voor een mooi schouwspel op de muur!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai Marjan, prachtig het rode servies op de grijze doek, natuurlijk weer zo goed gefotografeerd. Met dat rood toch ook een beetje kerstidee. Wij hebben wel een boom staan omdat Luca het nog zo graag wil. De kamer was net klaar en van mij had het niet gehoeven, vond die rust prima. Ik wens jou, de meiden en Rob hele gezellige dagen en een sfeervol 2016, tot het volgende blogje (zal vast over de slaapkamer zijn, wij zijn nieuwsgierig).
  Liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is.
  Het gaat om samen zijn deze dagen, genieten van elkaar.
  Mooi de takken hoor..
  Hele fijne dagen met jullie gezin.
  Hartelijke Groet,
  Annemiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hoor dat mr Bublé zijn stembanden weer aan het opwarmen is beneden... wat meer heb je nodig? NIETS! ;) Have a holly jolly Christmas! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ondanks dat je kerstboom hebt staan, straalt je huis toch één en al warmte uit. Het draait inderdaad met kerst om samenzijn en liefde toch?

  Gezellige dagen, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooi bij je, gaaf die magnoliatakken , blijft mooi he?
  grtjes, Inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb een kerstboom staan maar feitelijk hebben kerstbomen en het Kerstfeest geen zak met elkaar te maken.Dat hebben de mensen ervan gemaakt. Ook dat je lekker 'moet' eten en dat het vooral gezellig 'moet' zijn. Van wie moet dat?
  De oorsprong en reden van Kerstfeest is vele malen mooier, wist je dat?
  www.waaromkerst.nl
  Warme groet,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooi servies en een mooie traditie om hier met speciale dagen van te eten.

  Hele fijne kerstdagen

  Groetjes

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen