zaterdag 16 januari 2016

De Slaapkamer 2.0


Zoals vele van jullie weten wilde ik al voor een langere tijd de slaapkamer aanpassen. En, zoals vele van jullie waarschijnlijk ook weten (of zich hierin kunnen herkennen), kwam het er telkens maar niet van. Het is maar de slaapkamer, werd er dan gezegd. Dat ziet toch niemand! Maar ja, dat stemmetje in het hoofd vindt het toch prettig als alles één stijl is. Zo creëer je rust (en waar anders moet je tot rust komen dan in de slaapkamer?). We hadden wel al de schouw naar boven gebracht, maar verder waren we dus niet meer gekomen. Druk, druk druk... Echter, omdat de schouw naar boven was gehaald, had ik het wilde idee om het bed om te draaien ("zorgt voor een betere feng shui", zei dochterlief, "maar dan wel op jouw manier...."). Dat was wel even raar hoor, na bijna 21 jaar aan dezelfde kant te hebben geslapen. Moet dan ook toegeven dat het even duurde voordat ik eraan gewend was...


Het geheel kwam echter in een stroomversnelling toen Rob bij een restaurant aan het werk was en daar oud hout tegen de muur zag worden gemaakt. Hij was er helemaal weg van en bestelde meteen bij de aannemer hout voor onze slaapkamer. Het stukje hout wat hij had meegenomen was al helemaal geschuurd. Ik vond het wel leuk, maar kon het nog niet helemaal plaatsen in onze slaapkamer. Echter daar kwam direct verandering in toen we het hout gingen halen. Mijn hart maakte een sprongetje! Het hout dat voor mijn neus lag was nog onbehandeld en zag er helemaal naar mijn zin uit! Dit scheelde tevens natuurlijk heel veel werk voor Rob en hij kon dan ook zijn geluk niet meer op. ;)


Het hout is een oude vloer afkomstig uit een kerk in Friesland. Het was slechts een kwestie van afstoffen om het geheel gereed te maken. Rob heeft eerst de muur waarop het hout getimmerd werd donker geschilderd in verband met eventuele kieren, en toen ging hij als een ware timmerman aan de slag!


Doordat er hout over de ene muur kwam, was het niet nodig om deze te stucen. Echter de andere muren zaten nog onder het behang (met zo'n leuke structuur erin... yep... erg trendy 21 jaar geleden...). Dus deze werden netjes gestuct en natuurlijk in de kalk gezet. Ik heb gekozen voor de kleur Piombo van Carte Colori. Deze kleur vindt ik erg mooi staan bij zowel bruin als grijs.

Toen alles in de verf stond en de muur erin zat, was het hele plaatje compleet. Ten minste, als je niet naar de vloer keek. Deze begon gedurende het proces steeds meer oranje te lijken. Het brak eigenlijk het geheel af (niet erg feng shui, inderdaad). Dus ja, jullie zien het al aankomen, verven die boel! Daar zat ik dan, 's avonds laat, op mijn knieën... Niet het slimste wat ik heb gedaan (gezien het lichaam dat daarna direct in opstand kwam), maar wel -zoals ik Rob probeerde te overtuigen- een actie die ondernomen moest worden. Het ziet er toch tienduizend keer beter uit op deze manier!


Ik heb ervoor gekozen om de vloer niet helemaal egaal te verven en heb deze dan ook ingewassen met zwarte verf die ik iets verdund had. Het is iets donkerder uitgevallen dan we in eerste instantie voor ogen hadden, maar ik ben er super blij mee!

Omdat ik de sfeer heel sober wilde houden, hebben we er eigenlijk niets in teruggezet. Alleen een staande lamp naast het bed (want dat is toch wel makkelijk hahaha) en een mooie grote kruik naast de haard. And that's it! Nogmaals, ik ben er super blij mee en kijk steeds even verliefd naar binnen als ik de trap op kom lopen... Het is eenvoudig, sober en natuurlijk erg feng shui op mijn manier.


Maar ja, heb je het ene nog niet af, dan komt er gelijk (zoals Rob verzuchte) weer iets anders opborrelen. We hadden nog wat hout over van de muur én.... dat zien jullie in een volgende post! ;)

liefs, Marjan

34 opmerkingen:

  1. Ik vind het hout erg mooi achter het bed, het geeft een warme uitstraling.
    de vloer is donker maar wel mooi van kleur, omdat je alles verder heel rustig houd maken de donkere kleuren wel weer de gezellige sfeer.
    Op naar de volgende klus, heel herkenbaar haha.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie sobere slaapkamer! Ik begrijp wel je omgedraaide gevoel ;-( maar je moet er wat voor over hebben wil je mooi liggen! Top dat hout tegen de muur....en ja weer zo weinig mogelijk erin!
    Heel mooi geslaagd Marjan!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi geworden met het hout , ook de vloer top!
    Nu nog wennen aan omgekeerd wakker worden .
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow..heel mooi gedaan, leuk het hout tegen de muur!
    Mooi sober❤

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow..heel mooi gedaan, leuk het hout tegen de muur!
    Mooi sober❤

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw wat een mooie slaapkamer.
    Ik ben stiekum een beetje jaloers.
    Geniet er van.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In een woord PRACHTIG. Heerlijk om zo'n slaapkamer te hebben.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De slaapkamer is super geworden. Prachtig met het hout achter het bed. Ook de schouw geeft een gezellige sfeer.
    De vloer is ook top. Wat mij betreft een goed geslaagd project. Ben wel benieuwd wat je met het resterende hout gedaan hebt. Zal vast een creatief iets zijn, jou kennende.
    Slaap lekker!
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk dat hout zo op deze manier verwerkt. Is weer eens wat anders. Mooie slaapkamer!! Ben benieuwd naar wat je met het restant hebt gedaan dus kom maar snel door met de volgende post hihi. Fijn weekend verder. Groetjes Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De slaapkamer heeft een hele mooie metamorfose ondergaan, Marian. Wij hebben een paar jaar geleden ook onze slaapkamer van toen 13 jaar oud veranderd en ik ben er nog altijd blij mee. Het is gewoon leuker slapen en leuker wakker worden toch?!

    Fijn weekend! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh ja hoor fijn sfeertje,het is net of ben je in Zweden of Finland daar hebben ze ook zo mooi al dat hout.
    Prachtig !!
    Geniet ervan.

    Groetjes

    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat is jullie slaapkamer mooi geworden. Inderdaad prachtig sober, zonder tierelantijnen.
    Ik vind je overtrek ook heel leuk trouwens.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi geworden,door de houten muur is het heel warm. We gaan hier binnenkort ook de slaapkamer doen en opperde vanmorgen al de vloer mee te verven en kreeg alleen een blik of ik gek geworden ben en dat dat echt niet gaat gebeuren. Ik hoop dat ik m nog om krijg. Hij weet ook nog niet dat ik de kledingkasten ook in de verf wil;-)). Ik ga eerst een ladekast verven in de hoop dt hij t mooi vind en mee gaat met t plaatje in me hoofd hihihihi.

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is t prachtig geworden Marjan. En ik ben helemaal verliefd op je beddengoed en bedrok. Mag ik vragen waar je dat gekocht hebt???

    Lieve groetjes,
    Sanny (sanny's life)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi sober, ik jou ervan!!
    Dat beddengoed gaat heel hard, want wilde een nieuwe bestellen, maar totaal uit wegkocht hihi..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooi geworden Marjan, zo'n rustig sfeertje en gaaf die houten wand. Leuk dat je man zo meedenkt ;-))
    Je bed is nu wel een mooie blikvanger geworden als je je slaapkamer binnenkomt. Staat nu beter dan vorige plek...dan geniet je al voor je in je slaapkamer bent!!!
    Fijn weekend
    Liefs Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. WoW super mooi Marjan! Heerlijke rustige sfeer... Genieten:)

    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat prachtig de houten wand!!!
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige slaapkamer. Je brengt me op ideeën waar mijn lief misschien niet zo blij mee is hihihihi
    Groetjes,

    Jeanet17364

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat is je slaapkamer prachtig geworden! Sober en toch ook warm en sfeervol! En het hout is om van te watertanden :).
    Fijne zondag. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jeetje Marjan, wat zijn jullie bezig geweest zeg. Mooi en sober geworden, helemaal jouw ding. Ben weg van je beddengoed en de rok. Zelf heb ik een rare tik, ik kan niet slapen onder gekleurd beddengoed, heb dus altijd witte krakende lakens, vreemd he.
    Groetjes en liefs en natuurlijk weer heel nieuwsgierig naar de volgende post met project, Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtig Marjan, heel mooi ik hou er van!

    Fijne dag, Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het is inderdaad erg mooi en rustig geworden. Helemaal jij!

    Love,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi gedaan hoor stoer en sober prachtig fijne zondag liefs Ria x❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is het mooi geworden. Heel rustig van sfeer. ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heel mooi geworden Marjan en prachtig dat hout tegen de wand, leuk dat je man zelf met dat idee kwam en hij heeft het heel mooi uitgevoerd. De vloer past er prima bij hoor. Een geslaagd project!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig geworden...heerlijk sober.
    Mooi beddengoed ook.

    Fijne zondag verder,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Gaaf geworden, heerlijk rustgevend sfeertje!
    Een slapenloze nacht in jou kamer is zelfs niet erg..al hoop ik natuurlijk dat je er heerlijk uitrust ;-)
    Alvast welterusten!
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh.....wat mooi geworden zeg! Die muur ziet er super uit en ook zo leuk dat je man daar zo enthousiast over was hè! Meestal komen de ideeën van de vrouwen tenslotte...

    Groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Een plaatje jullie slaapkamer! Als ik een b&b zoek bedoel ik deze sfeer.. Prachtig gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wauw! Dit is wel heel erg gaaf geworden zeg! Ik vind je beddengoed ook supermooi en die schouw en die pot...zucht, zo mooi!
    Liefs,Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen