zondag 28 februari 2016

Ijzerwerken


Aan het begin van deze maand was mijn verjaardag. Ik ben dan ook flink verwend door Rob, dochterslief en natuurlijk had Jack ook zijn beste pootje voor gezet.

Zoals ik al vaker heb aangegeven op deze blog, ben ik (en ja, ik weet het) een moeilijk persoon om iets voor te kopen. Ik houdt niet van verrassingen. Je kan het maar niet genoeg zeggen! Er zijn altijd wel van die mensen die zeggen 'dat valt toch wel mee' of 'stel je niet aan' en komen vervolgens met een bos gele tulpen op de stoep. Natuurlijk wordt het gebaar altijd geapprecieerd, maar jongens, jullie moeten toch onder andere wel weten dat gele tulpen verbannen worden -met enige tegen zin- naar het toilet. Cru, maar de waarheid.


Het komt er meestal dus op neer dat mama het liefst zelf wel even een cadeautje uitkiest. En dochterslief, die goed zijn opgevoed, komen dan ook ten tijde van mijn verjaardag gezamenlijk lieflijk mij uitnodigen om een X bedrag te spenderen aan whatever I like. Natuurlijk proberen ze een speels element eraan toe te voegen door op mijn verjaardag bijvoorbeeld stiekem een doosje bonbons bij de bakker te halen (nooit mis -en alles beter dan gele tulpen, zullen we maar zeggen). En natuurlijk worden de verjaardagskaarten ieder jaar weer met originele felicitaties gesierd. Maar voor de rest houdt ik de touwtjes het liefst strak in eigen handen...


Omdat mijn naaimachine en lockmachine een servicebeurt moesten hebben, gingen Rob en ik op pad naar Barneveld (ja, waarom niet dichterbij hahaha). Ik moest nog even iets hebben om mee te nemen naar vrienden en keek of er een bloemenwinkeltje in de buurt was. Mijn ogen werden getrokken naar een stapel koffers die buiten op straat stonden. Daar bleek een heel leuk winkeltje bij te horen. Hier verkochten ze bloemen (geen gele tulpen zo te zien, maar wie weet is het seizoen er nog niet naar) met daarnaast ook heel veel leuke brocante spulletjes.

Tussen al het wit zag ik daar een heel mooi oud hekje staan. Mijn 'potentiële verjaardagscadeautje radar' ging sneller biepen en ik seinde mijn bevindingen meteen door naar Rob. "Waar moet je dat nou weer neerzetten?", was natuurlijk zijn eerste reactie, maar ik had er meteen al vele plekken voor in gedachten. Echter Rob had inmiddels ook wat op het oog: een oud en verweerd muuranker. Daar gingen mijn ogen ook meteen van stralen! En ja, omdat we (*ahum* ik dus) niet kon kiezen, zijn beide mee naar huis gegaan... Waarom ook niet?
 

Het hek, zoals jullie in de vorige post al hebben kunnen zien, staat op de eettafel tegen de muur aan. De muuranker daarentegen ligt op de oude kist naast de stoel in de woonkamer. Het enigste nadeel hieraan is dat Rob hem elke keer moet optillen omdat zijn leesvoer anders onbereikbaar is (en zo'n ding is zwaar!). Ach je kan ook niet alles hebben, toch?

liefs, Marjan

30 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar Marjan, dat je niet blij word van gele tulpen.
  Je hebt wel een mooi hek en muuranker uitgezocht voor je verjaardag, dat zijn weer leuke spullen om mee te decoreren.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een aantal jaren terug had ik een collega aan wie ik vroeg of hij wel eens bloemen voor zijn vrouw meenam. Zijn antwoord was dat hij daarmee gestopt was omdat hij zijn vrouw altijd zijn smaak bloemen gaf maar zijn vrouw dat niet mooi vond. Dus ook al wist hij dat de kleur en/of het soort bloem zijn vrouw niet bevielen, hij wilde perse alleen bloemen halen die hij zelf mooi vond. Mijn opmerking dat het hierbij toch vooral ging om de smaak van de ontvanger landde niet...dat vond hij grote onzin.

  In jouw geval verbaast het mij dan ook (of juist niet ;-)) dat er mensen met bloemen komen waarvan men weet dat je er niet van houdt. Gelukkig is het gezin er al helemaal op ingesteld en heb jij er weer een mooie aanwinst bij, helemaal in jouw smaak ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook heel vaak bossen bloemen uit elkaar gehaald om de mooie binnen en de minder mooie buiten te plaatsen.
  De ijzerwerken zijn echt heel mooi, dus snap dat je hart hier sneller van ging kloppen. Wel het anker af en toe aande andere kant van de stoel leggen, want anders krijgt Rob aan een kant meer spierballen van dat gewicht opbeuren hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bloemen op het toilet?? Daar heb ik nooit aan gedacht, ik zet ze buiten :-)
  Je ijzerwerk is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha ha ik moest wel lachen om je verhaal, en ja ik wordt ook niet blij van gele bloemen ze mogen dan nog wel een dag staan maar belanden dan in de kliko.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha ik moest wel lachen om je verhaal, en ja ik wordt ook niet blij van gele bloemen ze mogen dan nog wel een dag staan maar belanden dan in de kliko.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook het liefst geld voor mijn verjaardag. Dan kan ik daarmee kopen wat ik echt mooi vind. Ik vind het dan ook slim van jouw en mijn gezin dat ze dat ook geven.
  Jij bent wel heel erg verwend met de twee mooie cadeaus dit jaar. Soms zijn cadeaus wel leuk, zo zie je maar.
  Met een bos bloemen heb ik echter minder moeite. Die staan meestal maar een week en gaan dan verwelkt de prullenbak in. Of ik ben vergeten ze water te geven want ik heb totaal geen groene vingers.
  Gr Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen enkel bos bloemen kan concurreren met je nieuwe aanwinsten, ongeacht de kleur! ;)

  Love,
  Dominique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou ook niet van verrassingen en ik kies mijn eigen cadeau ook altijd zelf uit en ik vind dat dus helemaal niet gek!
  Maar bloemen vind ik altijd wel mooi zelfs een bosje gele tulpen, als je die in een bijzondere pot of vaas zet kan dat heel erg mooi zijn.
  Maar je hebt een mooi verjaardagscadeau gekregen en ik neem aan dat de bonbons op zijn.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kan soms zo genieten van nieuwe dingen in je huis...fijne week liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De gele bloemen belanden bij mij in de kliko of ik geef ze aan mijn moeder mee (hihi). Geef mij ook maar je mooie aanwinsten!! Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De gele bloemen belanden bij mij in de kliko of ik geef ze aan mijn moeder mee (hihi). Geef mij ook maar je mooie aanwinsten!! Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgende maand ben ik ook jarig en net als jij wil ik ook graag geld om iets moois te kopen. Wij wilden eens gaan kijken hij hrt markthuijs. Wat ben je mooi geslaagd zeg. Enne ik hou ook niet van gele tulpen de kleur alleen al bind ik vreselijk.
  Luiers Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi Marjan, staat echt supergaaf daar op de tafel en het muuranker is ook helemaal super om mee te decoreren!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohh wat herkenbaar.....kreeg gister nog zo'n bont boeket omdat wij de kinderwagen van iemand hadden meegenomen in onze auto naar de wintersport. Superlief en goed bedoeld maar grrrrrrrr...het irriteert me zo. Gelukkig staat na zo'n vakantie je huis op de kop, nu 2 dagen werken en dan begint toch even hier de voorjaarsschoonmaak en kan ik de bloemen in die dagen weer geoorloofd wegwerken zullen we maar zeggen. Prachtig staat je ijzerwerk op de tafel en hoe is het inmiddels met je hand, al wat beter?
  Liefs en groetjes aan de meiden, Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi muuranker en hekwerk! Ja zelf uitzoeken van een cadeau ik ben er helemaal voor!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hihi...nou hier ook hoor...als ik bloemen krijg...zie ik mijn man al kijken...o, jee...die gaan straks richting bedrijfsruimte....toen mijn schoonmoeder nog leefde kreeg zij ze altijd...het enigste bloementje dat ik nog weleens wil kopen zijn anemonen....verders komt er hier geen bloem in...
  Mooie cadeau's heb je gehad....lees zelf uitgezocht.
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha, ha, heel herkenbaar. Hier ajb ook geen bonte bossen bloemen. Ik geef ze altijd gelijk weer weg: aan een oudere buurvrouw of aan mijn hulp of wie dan ook.
  Je ijzeren cadeaus zijn prachtig....daar mogen ze me dus wél mee verrassen!
  Geniet van je presentjes!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie cadeaus heb je uitgezocht,ik hou wel van verschillende bloemen maar geen gele;-))

  Groetjes,

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ooooooh......, wat herkenbaar!! Haha, gele tulpen zijn erg maar NOG erger: gele chrysanten!!! Die komen er bij mij echt niet in! Erg he, iedereen bedoelt het zo goed. Jouw nieuwe aanwinsten zijn in ieder geval wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O ik herken dit wel.
  Ik ben ook niet makkelijk ze proberen het wel maar soms lukt het.
  Andere spullen worden naar een tijdje verbannen.

  liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vorige week kreeg ik gele tulpen, haha, die heb ik verbannen naar de logeerkamer.. En ik voel me dan best nog wel schuldig ook....
  Mooie cadeaus heb je 'gekregen'

  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha....wat kunnen smaken toch verschillen! Ik lees hier van zoveel mensen die geen bloemen kopen en daar kan ik me weer niks bij voorstellen! En ja geel....ook niet mijn favoriet maar mijn moeder zei altijd: een gegeven paard mag je niet in de bek kijken! Ze zijn toch meestal binnen een paar dagen weg. Ik heb in de tuin ook weinig geel maar ik maak een uitzondering voor de kleine gele narcissen: die horen gewoon bij de lente!
  Ik ben volgende week jarig en dan ga ik ook het liefste met manlief naar een winkel om zelf iets uit te zoeken.....weet ik tenminste dat ik het mooi vind!
  Maar jij hebt mooie spullen gevonden zeg: die zoden ook bij mij in huis wel mooi staan. Ik denk dat ik man dit maar even laat lezen......

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zó herkenbaar!!! Bloemen...heel lief bedoeld, maar ik KIJK ze verwelkt! Elke dag in de vaas is er een te veel in mijn huis!
  Wat een gave aankopen....lees cadeaus, zo doe ik het ook....lees mijn volgende post ;-)

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je hebt prachtige cadeaus gehad.
  Ik vind het muuranker prachtig en je rek op tafel is echt een prachtige blikvanger in de kamer.
  Heel erg mooi. Geniet ervan!!!

  Lieve groetjes,
  Sanny ,

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat heb je goed geregeld met je verjaardagskado; Mooi!
  Alsnog gefeliciteerd!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja heeeeel herkenbaar! Gelukkig weten mijn vriendinnen dat ze mij geen plezier met gele tulpen doen haha! Dat rek is echt supergaaf zeg, ja daar val je meteen voor, hij staat prachtig, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Marjan,

  Wat komt me dat bekend vooor van die verjaardagscadeau's.
  Mij wordt ook altijd gevragd wat mijn wensen zijn, en vervolgens krijg ik nooit de dingen die ik vraag, eigenlijk best wel ergelijk, ik denk dan altijd vraag mij dan niet wat ik wil hebben als jullie het toch niet kopen.
  Maar tot mijn verbazing kreeg ik af gelopen dinsdag, 1maart mij verjaardag, de cadeau's die ik had gevraagd, en je raad het al, ik was super blij. Is er toch een x naar mij geluisterd hihi.

  Fijn weekend,
  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een prachtige decoratiestukken! Ik vind het knap dat je zo'n ijzeren hekwerk mee naar huis neemt en er gelijk zo'n mooi plekje voor hebt.. ik blijf al snel twijfelen.. heb je erg mooi gedaan! En alsnog van ♡e gefeliciteerd.. groet leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. SUPER MOOI!!
  Ik kan god begrijpen dat je daar blij mee bent, ze zijn echt gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen