zondag 21 februari 2016

Doornroosje


Wat een onschuldig speldenprikje al niet teweeg brengt....

Een paar weken geleden was ik samen met dochterlief heerlijk aan het naaien. Want ja, de lente komt eraan en wat moet je dan aan? Een gehele nieuwe garderobe natuurlijk! ;) Druk in de weer speld ik het ene stukje stof vast aan het andere. *au* Wéér in mijn vinger geprikt! Dat gebeurd natuurlijk wel vaker als je druk aan de slag bent, maar deze keer deed het écht heel veel pijn. Ach, nog een laatste naadje en dan is het jurkje ook weer af. Dus maar stug doorgaan...

De volgende ochtend was mijn duim al lekker dik, maar ja, die nieuwe garderobe maakt zichzelf niet! En ik had al zo'n leuk jasje uitgeknipt, makkelijk patroon, dat wordt dus nog even doorgaan...


Zo heb ik meer dan een week rondgelopen met een duim die alsmaar dikker en dikker werd. Hoe erg kan zo'n speldenprikje zijn? Vinger in de soda en klaar is kees! Echter, nadat ik de volgende ochtend bij het afwassen mijn vinger stootte, en de immense pijn pas na een half uur een beetje weg ebde, begon ik me een beetje zorgen te maken. Dan toch maar even een afspraak bij de dokter inplannen.

Ik zag het al helemaal voor me, daar komt Marjannetje met haar pijnlijke vinger. "Geduld", zou de dokter dan zeggen, "is een schone zaak" met een vriendelijk glimlach en het verzoek om de duim nogmaals in het soda te laten zakken. Maar dat pakte dus heel anders uit. Mijn dokter, die nooit bezorgd kijkt, keek met gefronste wenkbrauwen naar mijn duim. "Dit ziet er niet goed uit", verzuchte hij voorzichtig. "Dit is ernstig", zei hij er nog snel achteraan. Wat bleek, ik had een hele erge diepe ontsteking. Eentje die ernstige schade met zich mee kan brengen wanneer niet goed behandeld. Hij moest dan ook direct chirurgisch mijn duim openmaken en ik kreeg een heerlijke antibioticakuur mee naar huis. "Daar ben je nog wel even zoet mee", zei hij me achterna.


Nog even zoet mee? Ach, wat is even. Een weekje en dan weer terug aan de slag! Nou, zoals jullie waarschijnlijk al begrijpen, ligt ook dit net weer even iets anders. Ben nu al 3 weken lekker onder de panne. Maar gelukkig mag ik inmiddels mijn handen weer gebruiken. Want ja, mijn duim moest een week lang de lucht in. Dat betekent niet naaien, niet breien, en het ergste, niet schuiven. Drama, zoals jullie wellicht begrijpen. Ook al kon ik jullie blogs dus wel lezen, ik was helaas niet capabel om een opmerking te schrijven (het gaat hierbij natuurlijk om mijn rechterhand, lekker handig en ik ben helaas niet zo bekwaam om met links iets zinnigs eruit te krijgen... dat heb ik op de harde manier moeten leren. *zucht* Misschien toch maar gaan oefenen...).

Om de twee dagen moest ik terugkomen om mijn duim te laten controleren en toen ook nogmaals naar het ziekenhuis. Ja, een speldenprikje met gevolgen dus. Nu ik weer wat kan (mag natuurlijk nog niet van alles, en dochterslief kijken streng toe, maar van helemaal niets doen wordt ik een beetje gek), dacht ik er maar een blogpost uit te gooien. Met pijn en moeite, en met een beetje assistentie, maar dan doe je tenminste wat! ;)


Zoals jullie waarschijnlijk (of hopelijk) nog weten hadden we van de muur in de slaapkamer wat hout over. Ik had meteen het idee om daar luiken van te maken voor aan de toog in de huiskamer. De luiken die er hingen kwamen niet helemaal tot bovenaan en met het hout konden we (*ahum* Rob) ze natuurlijk geheel op maat maken. Nou... voor zover de voorraad strekt natuurlijk. Ik had een 'visie' voor ogen om ze als een soort van deuren te doen overkomen. Om dit 'optische effect' te bereiken, hebben we (*ahum* Rob dus, maar met mijn assistentie) er oude greepjes op gemaakt. Ze vallen net genoeg op, maar passen daarbij tegelijkertijd helemaal in het plaatje.


De luiken die aan de toog hingen hebben we ook weer hergebruikt (ja, ja, we zijn een ware recycle fabriek geworden). Waar die terecht zijn gekomen? Dat is iets voor de volgende keer... Thumbs up! ;)

liefs, Marjan

28 opmerkingen:

 1. Wauw dat is niet mis.
  Doe maar heel voorzichtig met je duim.
  Ik herinner mij van vroeger een meisje uit mijn klas die een vinger moest missen door zoiets.
  Dat heeft toen diepe indruk op mij gemaakt.
  Je foto's zijn wat donker maar dat kan aan mijn tablet liggen!
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dacht al wel dat het lang ging duren omdat je het links moest doen.
  En dat van een simpel prikje hè, maar ze kunnen ook heel venijnig zijn hoor.
  Gelukkig gaat het nu de goede kant op.
  En het ziet er weer zo geweldig uit!!

  Fijne dag vandaag
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duim omhoog werd in jouw geval wel even iets heel anders dan de gewone thumbs up, jeetje zeg. Doe rustig aan en dan duim ik mee dat de boel goed geneest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een verhaal met je duim. Ik hoop dat het inmiddels weer beter gaat met je hand.
  De foto's zijn bij mij op de telefoon ook erg donker. Zelfs met bril kan ik de luikjes niet onderscheiden. Ben er wel heel erg nieuwsgierig naar.
  Gr, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjee, dat zoiets gewoons als een speldenprik dit kan veroorzaken. Dat bedenk je toch niet! Kan me helemaal voorstellen hoe lastig en vervelend dat is geweest.
  Ik kan je foto's niet echt goed bekijken want ze zijn nogal donker. Maar wellicht komt het nog eens in een ander blogje aan de orde.
  Veel beterschap in elk geval, ik hoop dat je je duim weer snel gewoon kunt gebruiken.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou daar ben je mooi klaar mee.
  Zal voortaan ook wel goed op lekken als ik een prikje van een spelt krijg.
  Beterschap en dat je maar weer gauw mag schuiven.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh je bent er inderdaad zoet mee zeg en het lijkt me inderdaad zeer pijnlijk.
  Wel heel leuk gedaan zo met die optische deuren, superleuke greepjes, lekker stoer.
  Hopelijk kun je snel weer lekker handwerken en naaien, lastig als je niet kunt doen wat je nou juist zo graag doet! Beterschap dus!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje Marjan wat erg....heel naar hoor.....nou ben blij dat het weer achter de rug is voor je beterschap verder liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat vervelend en dat van een speldenprik...verwacht je toch niet?
  Beterschap ermee!
  Mooi die luiken en het handgreepje past er goed bij!

  Fijne zondag verder,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marjan,

  Nou Marjan wat een speldenprik al niet te weeg kan brengen.
  Ben blij voor je dat je je duim weer enigszins kunt gebruiken!
  Zo zie je maar hoe onthand je kunt zijn als je iets aan je handen hebt, en hoe alles altijd vanzelf gaat!
  Toch nog maar even rustig aan doen totadt de ontsteking helamaal over is.

  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toen ik je verhaal begon te lezen dacht ik oh.... Een afgebroken naald. Maar door "gewoon" een speldenprik. Wat een pech zeg. Wat zul je een pijn gehad hebben. Maar even is optimistisch wat zijn die deuren mooi geworden helemaal weg van. Sterkte met je vinger hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een ellende heb je van zo'n speldenprik gehad zeg...nooit gedacht dat dat zo heftig kon worden. Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar ik kan mij voorstellen dat je er wel de balen van hebt gehad.

  De luiken kan ik ook moeilijk zien, net als Janny. Maar jou kennende zijn ze heel erg mooi.

  Rustig aan nog hè! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jee je hebt flink in de lappenmand gezeten, valt niet mee om alles linkshandig te doen :-((
  Je houten deuren/luiken staan prachtig, net of ze er altijd al gezeten hebben! Leuk toch om samen een idee uit te werken...😂
  Sterkte met de verdere genezing!
  Liefs Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit doet mij denken aan wat ik jaren terug heb meegemaakt , in het zand waarschijnlijk in een geroeste nagel of zo getrapt , ook gewacht , een voet als een ballon , gevolg : onder verdoving etter moeten verwijderen .
  Dus ik weet wat je meemaakte.
  Komt ook allemaal goed hoor.
  Ook ik zie de luikjes niet goed .
  Groetjes , Christel , garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat heb ik jaren geleden eens gehad met de naaimachine, de naald brak af in mijn vinger en het draad zat er nog aan, daar was ik ook weken zoet mee.

  Sterkte met je duim👍
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja dat kan zo maar verkeerd uitpakken, brrr, hoop dat je er gauw weer van af bent zeg!
  Liefs,Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou ja zeg wat een verhaal! Ik prik me ook vaak als ik met de kussens bezig ben, zeker met postzakken of plunjezakken is het wel eens lastig de speld er goed doorheen te drukken en dan schiet ik net te ver door.. m'n vinger in.
  Tot nu toe was mijn grootste zorg dan dat er gen bloed op de stof kwam, maar vanaf nu ga ik ook maar goed opletten of mijn vingers er ook goed afkomen.
  Sterkte nog, al hoop ik dat je het ergste gehad hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeetje Marjan en dan voor een bezige bij als jij, maar inderdaad goed aanpakken want zo'n ontsteking kan je bot aantasten en dan ben je verder van huis. Zag meteen de veranderingen in je kamer, mooi zeg.
  Let je een beetje goed op jezelf en ga dan maar even een katoenen bikini haken voor als het mooie weer komt, daar kan je geen speldenprikjes van krijgen. Kom maar op met de lente zou ik zeggen. Ben zelf nu op wintersport maar daarna hoop ik buiten violen te kunnen zetten.
  Groetjes en liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat kun je je idd slecht permiteren wanneer je zoń bezige bij bent! Dan pas merk je eigenlijk hoe vaak je je handen simpelweg gebruikt voor alles! Maar gelukkig gaat het nu de goede kant op!
  Ik hoop ook op betere fotoś van je nieuwe luiken. Ze zullen TOP staan dat is zeker, maar ook ik kan ze moeilijk onderscheiden helaas.....

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jee...wat een speldenprik al niet teweeg kan brengen...Doornroosje sliep er 100 jaar mee...hihi... Geintje...goed dat je ermee naar de dokter geweest bent, je zou er een bloedvergifteging aan over hebben gehouden.
  Wat ik kan zien van je luiken, is erg mooi.
  Beterschap!

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Verbazingwekkend wat een speldenprikken niet kan doen!! 😳 Wat zal dat iid pijnlijk geweest zijn. Gelukkig dat het nu weer de betere kant op gaat! Wat zijn je luiken mooi! Gaaf zo met die ijzeren ringen!
  Het beste hoor met je duim!

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Sjonge Marjan, dat was wel een hele nare speldenprik!!
  Je luiken zijn wat moeilijk te zien, maar ze staan vast mooi.
  Beterschap toegewenst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo....daar zit je dan mooi mee! Maar goed dat je naar de dokter ging!
  Mijn man had twee weken geleden ook zoiets (nee, niet met naaien hoor, haha) met een schroevendraaier. Hij wilde even een klein spijkertje uit het hout halen en wilde dat even met de schroevendraaier doen.....die schoot dus uit precies tussen duim en wijsvinger!
  En zoals mannen dan zijn: ach alles viel wel mee!
  De volgende dag een dikke hand....dokter.....ziekenhuis.....5 uur lang daar van alles gedaan....moest eigenlijk blijven maar er was geen bed....naar huis en 's nachts 2x de wekker zetten om te controleren. Kortom....heel veel gedoe omdat ze bang waren voor een bloedvergifiging!
  Ach....zo blijf je bezig( nog 4x ziekenhuis en nu is het over!)
  Dus.....voorzichtigheid geboden ook al lijkt het niks!
  Beterschap en ben benieuwd naar de plek van de andere luiken: deze zijn mooi om te zien....van wat ik in het donker kan zien!

  groetjes trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Sorry....zie dat ik bijna een eigen post geschreven heb!! Had niet in de gaten dat het zo'n lang verhaal werd!

  groet trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo, dat verwacht je niet, dat zoiets wat klein lijkt zo uit kan pakken! Sterkte met geduldig wachten en beterschap!

  Je luiken zijn stoer! Knap gemaakt!

  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo zie je maar ja, waar een klein prikje niet toe kan leiden. Mijn moeder heeft hetzelfde gehad met een splinter en uiteindelijk is bij haar zelfs de vinger gedeeltelijk geamputeerd. Daar heeft ze nog steede last van. Dus je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Ben benieuwd naar je luiken

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. O wat naar, en het is zeker erg oppassen geblazen met dit soort ontstekingen! Maar gelukkig gaat het alweer de goede kant op!
  Liefs Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Beterschap, hopelijk ben je er nu snel van de ontsteking af.

  Groetjes,

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen