vrijdag 10 juni 2016

Het Tuinmeubilair


Wat een weer! Van zonneschijn naar watertoestanden en terug naar zonneschijn. Ik ben blij dat het weer iets is afgekoeld. Die vochtige warmte is niet alleen benauwend maar tevens destructief voor mijn lichaam. Een graadje of 20 doe ik het graag mee!

Het voordeel van zonneschijn is natuurlijk dat de openslaande deuren daadwerkelijk kunnen openslaan. En dat van 's morgens vroeg tot s' avonds laat! Zonneschijn brengt echter ook met zich mee een oog voor de tuin. Of beter: een oog door de tuin. Zo stond het houten bierbankje buiten bij de eettafel. Erg onhandig en niet erg flatterend. Zeker niet wanneer iedereen prompt met zonnebril en zonnebrand de tuin in rent. Daarom wilden we nieuwe tuinstoelen. Of eigenlijk: twee nieuwe banken, maar uit praktische overwegingen zijn het twee stoelen én een bank geworden.


Ik heb voor houten gekozen, omdat die -wanneer onbehandeld- zo mooi vergrijzen door weer en wind (of zon natuurlijk). ;) Na lang zoeken op het internet ben ik dan dus ook op deze houten bank en stoelen gekomen. Zoals je kunt zien zijn ze nu nog spik en span, maar als het goed is gaat dit snel veranderen. De eerste tekenen beginnen nu al te komen...


Zoals jullie kunnen zien hebben de deck chairs het nest verlaten. Dit omdat ze heel oud waren en dochterlief ipv op de stoel op de grond zat. Niet echt ideaal dus. Daarom hebben we daar in de plaats van de deck chairs de oude bank neergezet. Deze stond eerst bij de eettafel, maar is nu dus vervangen voor een nieuwer exemplaar. Maar, zoals jullie tevens kunnen zien, komt hij hier geheel tot zijn recht, Vooral nu de klimhortensia in bloei staat.


Rob komt nog al eens ergens zowel met zijn werk als op zijn fiets. Nu fietste hij laatst langs een huis waar een paar bekende timmermannen aan het werk waren. Dus stopte hij even om te praten en om de boel te bewonderen. Toen viel zijn oog op een grote balk die aan één kant verbrandt was. Deze was eruit gehaald en vervangen voor nieuwe balken (wel zo veilig voor de bewoners). 'Wat ga je met die balk doen?', vroeg Rob. 'Oh die gaat weg.' 'Nou dan wil ik hem wel hebben.' Goed afgetraind hé. ;) De verbrande balk en een maatje maakte zodoende zijn weg naar mijn tuin. Geweldig! Ze zijn nog niet geheel op kleur, maar net zoals het overige tuinmeubilair, moet het nog wat lijden onder het weer. Één balk staat er nu bij de eettafel met een oude bal erop. De ander staat dus naast het bankje in het midden van de tuin met een vrouwenhoofd erop. Geeft weer een extra dimensie aan het zicht! Niet erg dus om die deuren wagen wijd open te zetten.... ;)

liefs, Marjan

19 opmerkingen:

 1. Mooi Marjan, heel gezellige hoek zo. En die balken zijn echt een aanwinst. Staat leuk in het geheel.
  Nu hopelijk maar veel genieten van het buitenleven, he?
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vergrijsde vind ik ook mooi, aan de tuintafel hier doe ik dan ook niets. En wat weet je man goed waar hij jou blij mee kan maken! Want deze balken zijn weer een mooie aanwinst voor de tuin! En je boft...de komende twee weken wordt er niet veel warmte verwacht.

  Fijn weekend, Marjan! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat je leuke dingen zien.
  De tafel met bank en stoelen staan mooi op het terras en het de oude bank staat ook goed op zijn nieuwe plek!
  Maar de verbrande balk met daarop de bal......geweldig.
  Waarom kom ik niet zoiets tegen.
  Fijn weekend.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een gezellige tuin hebben jullie, veel moois te zien. Jullie kunnen heerlijk zitten op jullie nieuwe tuinbank en stoelen en met de oude bank kun je nog fijn decoreren, ook die staat prachtig op z'n nieuwe plek. Fijn dat je man precies weet wat je mooi vindt, echt mooie aanwinsten voor jullie tuin die balken! Lekker van genieten!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat vergrijzen van je bank en stoelen gaat snel hoor.
  Mooie combinatie bij elkaar.
  Mooi je tuin met verborgen hoekjes.

  Fijn Weekend,
  Inge....my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Dat vergrijzen gaat met dit wisselende weer in no time goed komen. Fijn zeg dat Rob af en toe rond fietst, misschien is een bakfiets een optie :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je toch een sfeervolle tuin. Zo mooi. En wat een geluk dat je man zo'n prachtige balk gevonden heeft. Dat is het leukste he? En het vergrijzen dat gaat zo snel. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zó sfeervol, zo knus! Een heerlijke plek om te rusten....
  Vind je gehaakte dekens ook zo mooi...! Heb nog ergens een gehaakt sprei liggen...gaat ook maar eens in een verfbadje denk ik!!
  Fijn zo'n rondfietsende man die zo eens met iets thuiskomt;-)

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige tuin hebben jullie.
  Goed dat je man ook oog voor spullen heeft die weer te gebruiken zijn.
  En je tuinmeubelen zijn heel mooi.
  Nu lekker genieten.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige tuin hebben jullie.
  Goed dat je man ook oog voor spullen heeft die weer te gebruiken zijn.
  En je tuinmeubelen zijn heel mooi.
  Nu lekker genieten.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook jouw tuin geeft aan dat het niet groot hoeft te zijn voor sfeer.
  En je hebt een mooie set die straks een mooie verweerde look krijgt.
  Onze houten stoelen staan alweer 25 Jr in de tuin. Toen hebben we ze geschilderd. En nu moeten ze echt weer een keer. Ooit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie sfeer olie tuin hebben jullie en leuk dat jouw man daar ook oog voor mooie spullen heeft.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, zou mijn man ook doen , die komt ook met van alles naar huis , ik moet hem nu zeggen , zeg stop daar nu maar mee;-)).
  Mooi jouw tuinmeubilair , mooi robuuste stoelen .
  Ook het beeldje tussen het groen .
  Fijne zondag ,
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig, dat stoere stevige hout, dat zo mooi gaat vergrijzen. Wat zullen jullie hier weer lang plezier van hebben. Staat allemaal heel mooi in je tuin. En de balken zijn ook echte vondsten...
  Fijne zondag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie nieuwe set zeg dat verweren komt snel genoeg met dit wisselende weertype. Ik gedij ook het beste met niet te warm weer, gewoon buiten kunnen zitten met een vestje aan is ook al lekker.
  Liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo....jij hebt je man goed ingewerkt! Wat leuk dat hij dacht dat jullie daar wat mee konden doen, die van mij zou dat echt niet zien!
  De houten stoelen zijn mooi! Wij hebben ze ook, alleen vind ik het een nadeel dat ze zo zwaar zijn. het schuift niet zo makkelijk, maar....veel plezier er van!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je tuin is een plaatje en wat heb je hem goed getraind hahaha.
  Geniet ervan, alhoewel het nu vanachter de openslaande dichte deuren
  Fijne dag
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk die balken! Je zou zeggen dat ze speciaal als pilaar gemaakt zijn hoor.. je tuin is erg mooi.. zo met de tuintafel en sobere, grijze decoratie is het een mooi geheel.
  Groet, leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk die balken! Je zou zeggen dat ze speciaal als pilaar gemaakt zijn hoor.. je tuin is erg mooi.. zo met de tuintafel en sobere, grijze decoratie is het een mooi geheel.
  Groet, leonie

  BeantwoordenVerwijderen