zondag 14 september 2014

De kast

Zoals ik al in mijn vorige post meldde ben ik met de kast aan de slag gegaan.

Deze kast heb ik gekocht bij Old Basics in Kootwijkerbroek. Was er meteen verliefd op. Maar helaas bleek in de praktijk dat al dat oranje toch wel erg aanwezig was en ik er zeer onrustig van werd.


We hadden nog wat verf over van de vloer van de zolder en deze heb ik flink verdund met water. Met een doekje heb ik de kast langzaam ingewreven. Maar al dat oranje bleef er maar doorheen komen.
Nadat ik ook nog een vlek op de muur maakte, want ja zover hoeft de kast nu ook weer niet naar voren te worden geschoven hoor want ik wil wel meteen beginnen. Nam manlief het over. Dus de tweede laag erover heen gewreven en ja, nu was het goed.


Maar de handen van manlief zaten echt helemaal onder. Echt blij was hij er niet mee, want als schilder heeft hij altijd handschoenen aan en gebruik je een kwast. Zoals mij dat duidelijk werd gemaakt tijdens het behandelen van de kast. "Ik ben ook gek" zijn meerdere keren voorbij gekomen. Naast natuurlijk het feit dat ik gek ben, maar dat wist ik al.


De kast is mooi grijs geworden. Als je binnenkomt zie je hem meteen en lijkt hij egaal grijs te zijn maar als je dichterbij komt zie je het oranje er nog wel doorheen. Heel subtiel. Ik ben er erg blij mee. Het is nu veel rustiger qua kleurgebruik in de kamer.

Vanmorgen waren we net klaar met ontbijten toen hij zich bedacht dat hij nog een mooie oude pin had. Was dat niet iets voor op het luik in de badkamer ( het is toch geweldig als ze mee gaan denken). Kon het luik ook dicht. Het idee was top maar het ging niet helemaal lukken. Ineens bedacht ik mij dat de pin weleens heel mooi in de gang bij de kast kon worden gebruikt.


Deze kast heeft manlief gemaakt van steigerhout en hebben we geschilderd in kalkverf Lino. Hier heb ik 2 erg zilverkleurige ringen aan hangen. Ze noemen deze ook wel koeienringen omdat deze gebruikt worden in stallen om koeien aan vast te zetten. Ik vond deze erg glanzen en was al langere tijd opzoek naar iets anders.

De pin paste door het kleinere gedeelte van de ringen en ik zag het al helemaal voor me. Maar hoe krijg je die grote ringen van de kleine af? "Ach dat doe je zo". Bedenk even dat dit zondagochtend ongeveer 9 uur is. Manlief pakt de zaag en de tang en begon te zagen. Maar helaas, zoals ik al voorspeld had, kwam je er niet zo even doorheen. Na een half uur is het gelukt om beide ringen te verwijderen. Pin erdoor en geweldig. Echt top. Alleen nog even het zilver in de kleur van de kast schilderen en weer iets om van het lijstje af te strepen.


Maar ja als er iets van het lijstje afgaat dan komt er meestal weer van alles bij.......

Liefs, Marjan

31 opmerkingen:

  1. De kast in de kamer is zo inderdaad rustiger, al was het (voor je man) wel even wat gedoe. De heren hebben soms flink met ons te stellen ;-). Een leuk idee om de pin in de hal te gebruiken, het maakt het steigerhout extra stoer. Ik zie trouwens een mooie en brede salontafel bij je staan, heb je deze ook bij Old Basics vandaan?

    Ik wens je een fijne week, Marjan. Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ingrid,

      De tafel komt van Arianne van Soberenstoerwonen, die zijn inmiddels verhuist naar Amersfoort.

      Liefs, Marjan

      Verwijderen
  2. Ik vind je kast nu ook veel mooier en rustiger. En die pin staat ook super.
    Ik houd wel van die mooie oude materialen.
    En je bent nooit klaar in huis, want dan komt er wel weer wat anders.. Hier net zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor de kast...en ja can get een komt het ander fijne week liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi zo zeg, vind het ook een stuk rustiger. Het blijft lastig het echte plaatje op de foto te zetten he.

    Groetjes Wilianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh die kast ik ben er weg van en wat is die mooi worden. Als was het wel wat werk he? En wat heerlijk zo'n handige man zeg.
    Dat is weer genieten voor je,
    .
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De kast is mooi geworden en de pin heeft een goede bestemming gekregen. Ziet er stoer uit. Goed bestede zondag! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk zo'n handige man, die ook nog eens meedenkt. Mijn man is visserman, dus de hele week weg, hij komt daar echt niet aan toe (gelukkig maar met zo'n figuur als ik hahaha). Vond de kast eerst ook best mooi, maar je hebt gelijk, je moet daar echt van houden. Ik ben ook meer van het rustige.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn toch dat je man de rust had om die kast net even dat extra laagje te geven waardoor hij toch echt een stuk mooier en vooral rustiger is geworden. Zo past hij helemaal in je huis, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. In je vorige post had je het al over een oranje kast, die ik helemaal nergens zag hihi, net dacht ik, ooh die bedoelde je ;-)
    Gave kast zeg en inderdaad beter met dat oranje wat minder aanwezig. Die pin staat supergaaf op de kast, heel mooi!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. O dat ken ik. Ook hier denk ik soms klaar te zijn, maar werkelijk ik blijf altijd bezig! Ik vibd je kast zo ook rustiger. Je pin is lekker stoer!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vond de kast wel iets hebben met dat oranje .maar als we het in ons hoofd hebben.....
    Mooi geslaagd . En jouw pin ,dat is echt goed gevonden .
    Ik kan dat ook soms hebben ,dan moet het onmiddellijk gebeuren ongeacht hoe laat het is.
    Toch leuk een handige man en er eentje hebben die met je mee denkt
    Groetjes christel

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je kast mooi geworden. Al vondt ik m op de helft ook al mooi. En mooie deuren. Leuk een man die meedenkt, de mijne ziet het echt niet. Als ik iets bedenk zie ik vraagtekens boven zn hoofd hihi.Gelukkig is hij met het resultaat wel blij.
    Groetjes Duska.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel herkenbaar....hup een veeg op je muur....dat krijg je als je niet kunt wachten :))
    De kast is wel heel mooi geworden!
    Wat een leuke deur van steigerhout en met die pin is hij helemaal af. Top!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is je kast schitterend geworden! Inderdaad toch wel mooier zo! Compliment voor je man voor de kast van steigerhout super mooi gemaakt! De pin is net et puntje op de i!
    Liefs danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik moet zeggen dat ik de kast eerst ook erg mooi vond hoor, maar ik kan begrijpen dat het oranje erg naar voren komt. Valt me steeds meer op hoe langer ik er naar kijk haha. Nu is je kast een stuk rustiger, staat heel stoer! Die pin is ook echt gaaf, ik hou ervan. Wat goed dat je man zo lekker meedenkt! Hoewel ik die glimmende houdertjes denk ik toch zwart of roestkleurig zou maken. Nu vallen ze best op. Maarja, ieder zn smaak he?

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is je kast prachtig geworden zeg!! Hij was al mooi maar nu is hij nog veel mooier. En je pin vind ik ook helemaal super en ja, als je iets in je hoofd hebt dan moet het ook gebeuren toch?

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind je kast prachtig , veel rustiger zo daar hou ik van !! Ik ben ook helemaal weg van je steigerhouten deuren .... WAAW !!!

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hahahha zo leuk om te lezen:)
    we zijn gewoon allemaal een beetje gek;-)
    maar je kast is zo wel een stuk mooier! ik herken het zo , die veeg op je muur, ik moet het ook gelijk a la minute, en je man heeft drie keer gelijk!
    die pin is helemaal te gek, en super dat jouw man dat doet zeg!
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vond het 'oranje' wel wat hebben, maar ik zie natuurlijk alleen maar de foto, in het echt kan het te overheersend zijn.
    Leuk dat sober en stoer wonen naar amersfoort gekomen zijn, dat wist ik niet. leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik hoor je man zuchten telkens als jij 'even' iets nieuws bedenkt ;-)
    Maar hij heeft het allemaal toch maar prima voor elkaar gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Whahah hoe herkenbaar, dat gezucht en gepuf en dan ineens spontaan meedenken. Ik vind je kast heel erg mooi geworden, en die pin, erg origineel! Fijne dag, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk toch dat die mannen dat even doen hè, nou je kast is echt super geworden hoor, en die pin ik ook lekker stoer zo!

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Je kast is wel erg mooi geworden! Heel herkenbaar al dat geklaag, maar als de vrouwen wat in dr hoofd hebben he :-)

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik kom via via op je blog terecht.. en ik heb mij meteen aangemeld als volger! Ik zie veel moois.. ik ga nu even lekker je oude posten bekijken ;-) fijn weekend,
    groetjes fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is die kast gaaf geworden zeg, en die pin is voor die deurtjes gemaakt zou je bijna denken, leuk dat je man zo meedenkt!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtig, wat een mooie blog heb je..ben een beetje aan het rond neuzen en zo kwam ik op jou weblog. Heel mooi en ik ga je volgen. Fijne avond nog..

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hahaha, ik ben ook gek, hoe herkenbaar is dat..
    ik moest er om lachen. Je kast is prachtig geworden..ik vind je blog erg leuk
    en ga je volgen..fijn weekend

    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ha, ha...wat hebben de mannen van sommige blogdames het toch te verduren!
    Hier niet (gelukkig zou Hubby zeggen) want hij is niet handig, vindt er niets aan en gaat van zijn lang-zal-hij-leven niet meedenken:-) Hij geniet dan wel weer van de dingen die ik bedenk, maar dat is wat anders....
    Ik vind de kast mooi geworden, hoewel ik hem ook eerst mooi vond. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat hij op een gegeven moment te onrustig toonde. Ook de pin is een pracht vondst.
    Veel plezier met je nieuwe aanwinsten.
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtige kast geworden mooi rustig in grijze kleur. Zo herkenbaar je verhaal, hier wordt ook weleens gemopperd maar als het klaar is vind hij het prachtig...
    mooi je oude pin. ..erg stoer.
    gr Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  30. De kast heeft een hele mooie kleur gekregen nu. Wij hebben nu ook de muur in dezelfde kleur gemaakt en geniet er nu nog steeds van.

    BeantwoordenVerwijderen