zaterdag 28 maart 2015

Theeglazen


Vorige week zaterdag ben ik met Rob richting Almelo gegaan om daar hele mooie theeglazen en houten onderzetters te halen die ik bij Patricia (Huize Vizinni) had besteld. Almelo is best wel ver bij ons vandaan, maar omdat ik haar ook al niet bij de bloggersdag had gesproken, vond ik het héél leuk om de spullen zelf te gaan halen.  

Wat een weer hadden we onderweg! De radio zei hier en daar een bui. Nou die bui die ging zeker met onze auto mee. We hebben echt heel wat regen gezien. Gelukkig reed Rob want ik zag op sommige stukken echt niets (beetje gevaarlijk op de snelweg met een gangetje van zeg 120 km.....). Maar gelukkig kwamen we netjes op de afgesproken tijd aan. En ja, jullie raden het al, toen ging de zon wel schijnen... Gelukkig maar, rijdt toch iets lekkerder terug!!


We werden hartelijk ontvangen én wat woont ze leuk! Heerlijk sfeertje....
Altijd leuk om zo'n interieur in het echt te zien (ipv op een vierkant computerschermpje). Ik houd er heel erg van om huizen van binnen te bekijken. Vaak moet ik verf brengen voor Rob als hij bezig is bij een klus, en dan loop je soms de mooiste villa's binnen. Maar zoals gewoonlijk worden deze altijd in lichte kleuren geschilderd en daar ben ik zelf niet zo van... Maar dan bedenk ik altijd hoe ik het zou doen (neerzetten van spullen, kleurgebruik enz... ik weet het, een rare tic).

Ook als we Jack uitlaten gluur ik graag bij mensen binnen. Rob zegt dan ook altijd "Oh jij wilt zeker aan de huizenkant lopen hè, anders zie je niets!" En wat zo grappig is, bij mij kunnen mensen bijna niet naar binnen kijken omdat mijn vouwgordijnen altijd heel laag hangen. Ik bedoel maar.....
 

Bij Patricia gingen we niet alleen met de spullen die ik besteld had weg, maar we namen ook nog een mooie houten broodplank en een houten pot mee. Voor zó ver reizen mag dat dan natuurlijk wel. ;)


Ook heb ik nog iets besteld maar dat zien jullie als het binnen is.......


Het was de lange rit zeker meer dan waard!!!

liefs, Marjan

29 opmerkingen:

  1. Wat een mooie glazen heb je gekocht. Daar zul je wel veel plezier van hebben. En houten spulletjes zijn ook altijd leuk. Ik heb zelf gisteren het e.e.a. via marktplaats en t jagershuis in Nunhem besteld, dus ben benieuwd. Het is vaak net te ver om even naar toe te rijden. Maar even binnenkijken bij een collega blogger, zeker in een huis zoals dat van Patricia lijkt me heel leuk.

    Gezellig weekend, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie glazen heb je gekocht. Daar zul je wel veel plezier van hebben. En houten spulletjes zijn ook altijd leuk. Ik heb zelf gisteren het e.e.a. via marktplaats en t jagershuis in Nunhem besteld, dus ben benieuwd. Het is vaak net te ver om even naar toe te rijden. Maar even binnenkijken bij een collega blogger, zeker in een huis zoals dat van Patricia lijkt me heel leuk.

    Gezellig weekend, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een eer....ik voel mij trots. Een super leuke post met prachtige foto's en dan noem je onze naam....
    Wij vonden het heel gezellig samen met jullie. Gelukkig hadden we de tijd om heerlijk te kletsen. Hihi en dat ging natuurlijk over onze passie... wonen!!
    Heel veel plezier met de prachtige spullen.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je mooie aankopen gedaan! Het was dan wel een heel stuk rijden, maar als het dan een mooi huis mét gezelligheid is en je met mooie spullen weer naar huis gaat, is het inderdaad niet voor niets geweest. Ik kijk ook graag bij mensen naar binnen, maar meestal is het niet mijn ding wat ik zie. Maar ik heb thuis ook de sfeer nog niet die ik graag zou willen, doordat manlief niet van die stijl en van kalkverf houdt. Maar ik blijf rustig doorzagen, dan wennen mijn ideeën misschien vanzelf hihi.

    Fijn weekend! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo herkenbaar van het huizen binnenkijken en als je ergens binnenkomt in je hoofd voor jezelf gaan inrichten. Dat is een passie voor wonen hebben zeker ��. Mooie aankopen trouwens. Groetjes van een nieuwe dan van je blog (Joke )

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, kan me helemaal voorstellen dat het gezellig was bij Patricia en dat het leuk is om eens echt te zien hoe iemand woont. Ik vind binnenkijken ook heel leuk, maar inderdaad meestal niet mijn smaak.
    Je glazen en houten spulletjes zijn mooi, hoor. Daar heb je vast veel plezier van.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke spulletjes heb je bij Patricia gekocht...
    ik ga ook dikwijls zomaar een rondje lopen, enkel om bij de mensen binnen te kijken...voor schandaal eigenlijk.
    Maar de mensen mogen bij mij ook binnen kijken hoor, in de erker aan de voorkant heb ik niets hangen, ik vindt dat niet zo erg.
    Ik denk dat wij hetzelfde besteld hebben, en dat daar de komende tijd veel posten over gemaakt worden...leuk toch!!!
    Fijn Weekend.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou ook best een tour willen doen om bij allerlei blogvrouwen binnen te gluren. Maar ik krijg Jan echt niet zo gek om even naar Almelo te rijden voor theeglazen hihi..
    En ik heb precies dezelfde tic als jij, overal graag binnen kijken, en zelf lekker achter beukenhaag...
    Mooie glazen die ik zelf ook zou gebruiken voor de koffie.

    Fijn weekend
    liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie glazen! Mijn pakketje kwm per post, maar als het moet, spring ik zo in de auto voor iets leuks. Deed ik vorig weekend, dus postpakketje en er op uit = zakgeld voor deze maand weer op haha. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke glazen (die ook nog eens lekker drinken.... wat wil je nog meer?!). Love the pictures ;) <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha ik ken de weg, mijn zwager en schoonzus wonen in Enschede, het is idd een aardig eindje rijden hè? Mijn kinderen hebben er echt een hekel aan. Je hebt echt een lieve man hoor hihi ;-)
    Mooie theeglazen en onderzetters hoor en binnenkort je volgende bestelling ophalen zeker ;-)
    Fijn weekend!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie aanwinsten heb je aan deze leuke dag overgehouden!
    Mijn man is ook gek genoeg om mee te gaan woon winkelen .. Gezellig altijd vind ik!
    Geniet van je kopjes thee dit regenachtige weekend!
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi zeg.....daar staat dan ook wat leuks op je tafel!!
    Lekker loeren.......ook mijn hobby wanneer ik langs huizen loop, soms bijna ongegeneerd, maar ja, dat doen ze hier ook ;-)
    Denk ook dat ik weet wat jij besteld hebt.......

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig, wat een mooie glazen en wat leuk dat je daar je thee in doet, weer eens wat anders. Geniet van je mooie aankopen..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie glazen en ook hele mooie foto's die je hebt gemaakt.

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige glazen zeg!!en wat heb je er een mooie post van gemaakt met prachtige foto's!!ik ben ook blij dat het nu na het eten wat langer licht is met ons rondje lopen!!!! eruggg he maar dan kan ik ook nog effe koekeloeren naar binnen haha.Groetjes Dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie glazen, daar smaakt de thee nog lekkerder door:-) En ja voor iets moois moet je soms een eindje rijden. Hier gaat het gordijn s' avonds ook een standje lager maar het is zo jammer dat mn dorpsgenoten dat ook doen, kan ik niet meer zo makkelijk naar binnen gluren haha. Fijn weekend nog...

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als ik ze zag staan vond ik het ook prachtige glazen maar dan heb ik weer , waar moet ik ermee. Ik heb al een extra kast in de keuken ;))))
    En ik dank dat ik het ook weet wat je hebt besteld .....
    En ja hoor , binnen gluren in tuinen en huizen is ook een geliefd tijdsverdrijf.
    Geniet nog van het weekend
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat kan je van een paar glazen toch mooie foto's maken zeg!
    Maar wat ik nou zo flauw van je vind is dat je andere mensen niet het plezier gunt om, net zoals jij dat leuk vind, bij jou naar binnen te gluren!! Doe open die vouwgordijnen en doe de lampen op de felste stand: hebben de hondenuitlaters ook een pleziertje en je huis is, denk ik, best de moeite waard!
    Maar goed.....dat zal je niet doen, je hebt gelijk .....maar bij anderen naar binnen kijken is voor mij ook een uitje! haha.
    Ik schaf toch maar een hond aan denk ik...kan ik nog vaker!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een kijkje bij mensen binnen mogen nemen is toch ook wat ik heel graag doe.
    nieuwe ideeën opdoen en dan in mijn eigen huisje aan de slag gaan.
    Je hebt weer mooie spullen meegenomen uit Almelo, dat was de rit wel waard.
    Fijn weekend, groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja prachtige onderzetters en glazen echt geweldig mooi om te gaan gebruiken!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie glazen hoor...maar toch wel van due leuke houten dienblaadjes eronder gekocht..?...fijne zondag liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat heb je leuke glazen gekocht bij Patricia en de onderzetters ook zo mooi! Ja ophalen is wel gezelliger maar ik vind het wel een heel eind! Ik houd ook zo van binnenkijken bij anderen als ik de hond uitlaat..heerlijk is dat!
    Wat je besteld heb...ik heb een voorgevoel haha
    Fijn weekend, en veel geniet momentjes met de mooie glazen.
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooie glazen en onderzetters.Leuk he om bij Patricia een kijkje te mogen nemen.....gezellig huis heeft ze.
    Voor ons was het ook een eind.....ach ja er maar gelijk een uitje van gemaakt met manlief toen.
    Fijne zondag!!

    groet, Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je houdt het wel spannend......Maar deze aankopen zijn prachtig......
    Geniet het meeste van de prachtige beelden die je er van hebt gemaakt.....met prachtige lichtinval.

    Fijne zondag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Zulk soort glazen heb ik ooit ook gehad, tegenwoordig ben ik meer van sober en dat geldt ook voor mijn theeglazen, die versiering vind ik nu te druk :-) Houten planken of potten zijn eigenlijk altijd prachtig.. Fijn dat je ondanks het beroerde weer onderweg toch zo'n lekker positieve post kon maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Mooie glazen heb je gekocht, Almelo is voor mij dicht bij. En ja ik mag ook graag gluren en dan het liefs met schemer dan moeten de lampen aan en gaan de gordijnen nog net niet dicht ;-)

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dat zijn erg mooie glazen, en je had al zulke mooie :-) lijkt me ook leuk om de huizen van mede bloggers live te zien, en o ja gluren doe ik ook graag!!!

    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het allermooiste van dit verhaal is misschien nog wel dat je vaak aan deze dag terugdenkt terwijl je uit de theeglazen drinkt... spullen met een verhaal erachter zijn de mooiste!

    BeantwoordenVerwijderen