zaterdag 28 mei 2016

Rust & Ruimte


Als aller eerst wil ik iedereen bedanken voor alle positieve berichtjes. Wat lief dat jullie zo meeleven.

Rob had, zoals jullie in de vorige post konden lezen, inmiddels het hout voor onze nieuwe deuren in de kastenkamer gehaald. Zoals wel vaker het geval is: ik denk 'dat doe je zo toch even, gewoon een beetje zo en zo, en klaar is Kees!'. Maar dan blijkt natuurlijk de realiteit toch niet zo en zo in elkaar te zitten (en in plaats van 'klaar is Kees!' passeren er allemaal andere K-woorden het revue, maar die zal ik u allen besparen).


Er was geen mogelijkheid om alles wat in de kamer lag eruit te halen en Rob in een lege kamer te laten werken. Waar zou ik alles moeten laten?!? Echt geen idee... Dus besloten we dat we eerst de ene kant van de kastenwand gingen maken, om dan vervolgens in alle rust de tweede (zodat iedere keer de troep -en op dat moment is alles troep- netjes yin yang verdeeld is over de ruimte). Prima idee toch? Dan hoef ik dus alleen maar één kant leeg te maken en... Om gelijk het sprookje in duigen te laten vallen: niet dus. Want om kosten te besparen leek het mij een goed idee om de planken die aan de ene kant hangen te gebruiken voor de andere kant en dat dan voor de andere kant er andere iets bredere planken te halen zodat... Jullie begrijpen het al, het kwam er dus in feite op neer dat een rustige, goed georganiseerde, yin yang verdeelde situatie uiteindelijk is uitgelopen tot een volgepropte slaapkamer die meer iets weg had van een vuilnisbelt dan van die mooie plaatjes op de blog. En wat een werk het koste om die vuilnisbelt te creëren! Alles in plastic zakken gestopt en gesleept van de ene kant naar de andere kant, gestapeld tot aan het dak! Dat is natuurlijk een overdrijving, ik heb niet zó veel spul in de kastenkamer staan (de kamer is tevens een slag kleiner dan de slaapkamer). Maar op een gegeven moment begint het wel zo aan te voelen! En op dat moment ben je bereid om alles daadwerkelijk op een vuilnisbelt te gooien. En op dat moment komen ook de K-woorden naar boven... Konijnen Kunnen niet Koken, zullen we maar zeggen. ;) Maar ik moet toegeven, na een tijdje went dat ook wel weer hoor. Ach, ik hoefde in ieder geval niet lang na te denken wat ik die dag zal aantrekken (want ik kon toch nergens bij!).


Rob heeft een super kast gemaakt! Wat een ruimte (zeker toen het nog leeg was... *zucht*). Doordat alles eruit was kon ik natuurlijk meteen een grote opruiming houden, wat natuurlijk weer ruimte scheelde in de kast. Een goed georganiseerde, gebalanceerde en gewoonweg gecoördineerde (op kleur) planken keken mij met grote opluchting aan. Ik ben er zo blij mee! Het is zo mooi geworden en helemaal wat ik bedoelde. Een ruimte waar ik met plezier de monteur van de KPN in wil rondleiden. ;) Het enige is dat er nog haken op de deuren moeten komen. Want ja, oud hout hé. Niets is recht en alles is krom. Maar dat is juist de charme ervan, toch? Daar kan een Ikea kast niet tegen op! (tenminste, dochterlief herinnert me eraan dat het niet veel scheelt tussen de schots- en scheefheid van een oude houten kast en een Ikea kast als zij degene is die verantwoordelijk is voor het in elkaar zetten ervan. Maar geen paniek, dochterlief twee is wel een goed getrainde Ikea-puzzelaar).


Voor nu heb ik voor de deuren deurstoppers gezet. Daar zijn ze immers voor. ;) Om het geheel af te maken een grote mand met gehaakt dekens en dan is Kees toch daadwerkelijk klaar! Alhoewel... ook de muren -dat wat er nog van te zien is- hebben een kleine make-over ondergaan. Het houtwerk is in een mengelmoesje van grijs gedaan en de daadwerkelijke muren is in Carte Colori's Gritti gedaan. De vloer dan ook nog even een likje verf gegeven, een linnen lap voor het raam en huub, huub barbatruc!


Weten jullie nog de oude luiken die in de woonkamer hingen? Nou Rob, onze klusjesman, heeft ook hiervan mooie kastdeuren gemaakt op zolder. Hier had ik al een rek staan (van de Ikea) met alle lappen stof, maar ja, niet echt fraai natuurlijk. Maar gelukkig is nu alles mooi weggewerkt. Een kloddertje Gritti hier en een kloddertje Gritti daar... (maar dan wel in de krijtverf).


Dus jullie kunnen juist concluderen dat ik mij momenteel begeef in een heerlijk opgeruimd huis (op dochterliefs slaapkamer na, maar je moet altijd wat te wensen overhouden). Wat geeft dat een rust in het hoofd! Maarre, niet voor lang hoor... Inmiddels is Rob de buitenboel aan het schilderen. Alles wat nog wit is aan het huis moet nu toch ook echt verdwijnen... Je moet niet te lang stil zitten, toch?

liefs, Marjan

23 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! Een hele verbetering met dat wat het was! ;)

    Love,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het mooi geworden. Je man heeft hard gewerkt met een top resultaat. En een opgeruimde kast is altijd prettig.
    Hier wordt de buitenboel altijd door de schilder gedaan. Twee jaar geleden hebben we alle rode draaiende delen grijs laten verven. Toen ik samen met de buurman het resultaat aan het bekijken was zeiden we tegelijktijd "jammer dat we niet alles grijs hebben laten maken". Dat is dus voor de volgende keer. (We wonen in een tweekapper en laten ons huis altijd tegelijk met dat van de buren verven.) Oogt lekker strak, het houtwerk in een donkergrijze kleur. Ben benieuwd hoe het eindresultaat bij jullie wordt. Jullie huis ziet er in mijn ogen sowieso prachtig uit.
    Wat ik nog wil vragen. Heb je de dekens zelf gehaakt?
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi,
      Jep... Alle dekens zijn zelf gemaakt zowel gebreid, gehaakt of genaaid. Soms liggen ze overal maar nu heb ik de meeste verzameld in de mand. liefs Marjan

      Verwijderen
  3. Top, een dikke 10 voor je klusjesman!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super super mooi geworden... volgens mij vloerdelen? Dat gaan wij waarschijnlijk gebruiken als deuren voor onze ikea (!) basiskasten op de kastenkamer... uiteraard een klus die waarschijnlijk pas in het najaar aan de beurt komt: hopelijk komt er ondertussen geen kpn man hier over de vloer haha

    Mijn complimenten voor je mannetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zohéé Marjan, dit is wel heel gaaf geworden zeg. En wat een prachtverhaal! Ik kon me helemaal inleven. En voortaan roep ik heel hard "konijnen-kunnen-niet-koken" als iets me niet lukt.
    Lijkt mij ook ooit nog weleens wat, een opgeruimd huis, tsja...
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is het prachtig geworden, het was dan wel een hele klus maar het resultaat is zo mooi en heel fijn in gebruik.
    Heerlijk opgeruimd allemaal en een grote opruiming is ook niet verkeerd.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jaaa...heel gaaf hoor...dit ziet er super uit! Het lijkt mij heerlijk om een (klusjes)man te hebben die alles kan maken wat ik bedenk. Dan zou ik een hele lange lijst hebben hihi. Het was even doorbijten misschien maar nu heb je ook echt wat! Mijn complimenten voor je man!

    Fijn weekend! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn lijst is ook nog eruuuuuug lang hoor Ingrid hahaha. Hij hoeft zich nog niet te vervelen....... xxx

      Verwijderen
  8. Ziet er allemaal heel mooi uit... Zoals gewoonlijk...
    Fijne Zondag.

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is nu wel een rondleiding waard.. ziet er prachtig uit.
    En die luiken hebben op de bovenste verdieping ook een mooie plek gekregen.
    Nu dus buiten druk bezig, tja dat soort klusjes blijf je houden

    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie kasten heb je gekregen, Rob is een geweldige klusjesman.
    Heerlijk als dan alles opgeruimd kan worden.
    Geniet er maar van.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. He daar was je dus al die tijd mee bezig, had ik even gemist. Heb het al vaker gezegd je had schrijfster moeten worden, moet toch zo lachen om je verhaal, heerlijk. Wat is het mooi geworden zeg, hoop ook nog eens op zo'n kastenkamer mmmm..... Ben benieuwd naar de buitenboel en je tuin zal er vast alweer heel mooi bijstaan. Als ik het dus goed begrijp zijn de deuren beneden weg, dat zal er ook wel weer anders uitzien.
    Geniet lekker van je mooie spullen en van een fijne zondag,
    Liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi,
      We hadden voor beneden nieuwe luiken gemaakt. Die zien er hetzelfde uit als de deuren in de kasten kamer. Heel stoer dus. En ze hebben als voordeel dat ze helemaal tot boven aan de toog komen.... groetjes uit Soest

      Verwijderen
  12. Prachtig hoor , Marjan . Zo'n inloopkast ( zoals wij dat noemen ) daar droomt toch iedere vrouw van .
    Ook jouw man is een geweldige klusser , en de deurtjes boven zijn zo mooi .
    Moest wel lachen om jouw verhaal , ik zag de situatie helemaal voor mij , haha.
    Fijne zondag ,
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooi stoer hout hebben jullie gebruikt! Staat super in combinatie met de mooi gebruikte kleuren en vloer! Heb je die nu ook een likje verf gegeven zei je? Beetje grijs over de houten vloer....zie ik dat nou goed??
    Ook de deurstopper is leuk zeg en de mand met plaids moet zeker blijven..staat geweldig zo bij elkaar. Enne....ik heb ook zo'n Rob ;-) !!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi geworden en mooie foto's wAar wij dan weer van genieten. Bedankt voor het meekijken.
    Groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat kan je het toch heerlijk komisch vertellen! Daar geniet ik van, ik zie (en hoor!) alles helemaal voor me...
    Maar wat een geweldige kast is het geworden, ik snap dat je heel trots op je man bent!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat zijn je kasten prachtig geworden. Prachtig dat stoere hout. Wat is het toch heerlijk zo'n handige man in huis. En met klussen, je bent nooit klaar he? Pff.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hahahaha, hebt wel iets heel moois in huis! en je man maar bezig;-) prachtig geworden! grtjes, inge R

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een klus zeg, maar je prachtige kasten gekregen. Heel erg mooi.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. OOh wat is dat toch fijn he Marjan, als het boven ook helemaal naar je zin is, supergaaf zo die deuren met dat ruwe hout. Je man is een topper en jij ook hoor, ik vind jou echt een superleuke vrouw, ik heb weer genoten van je verhaal erbij!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wauw Marjan, wat is dat mooi geworden, zo sober en zo stoer! Prachtig! Complimenten voor je man hoor!
    Volgens mij heb jij een geweldig mooi huis!

    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen