dinsdag 29 april 2014

De Keuken

Hoi, hoi allemaal,

Een blog beginnen was iets wat mij al een tijdje bezig hield. Maar ja, hoe begin je, wat ga je schrijven... jullie kennen dat wel.

De naam Eenvoud & Simplicity staat voor wat ik mooi vind in het leven. Het moet stoer en eenvoudig zijn, maar mag wel een twist hebben. Ik houd niet van frutsels. Niet in mijn huis, niet in mijn kleding en niet op mijn bord. Zoals velen van jullie houd ook ik van een sobere woonstijl. 

Ik woon met man, twee dochters (21 en 19 jaar oud) en de hond in een rijtjes huis in het midden van het land. Met een man als schilder heb ik al vele kleuren op mijn muur gehad. De laatste keer dat er bij mij geschilderd is, was afgelopen januari. Dit was naar aanleiding van de verbouwing van de keuken. Het idee voor een blog nam toen concretere vormen aan. Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de keuken.


Ik wilde graag een stoere, sobere, maar functionele keuken. Ook de combinatie oud/nieuw vind ik wel iets hebben. De wasbak (gekocht bij De Potstal) wordt daarom gecombineerd met een mooie moderne kraan van Dornbracht. 


Onder de wasbak heb ik drie laden, de rest van de keuken bestaat uit alleen kastjes. De koelkast staat in een grote kast. Het blad is gemaakt van een soort beton stuc en is daarnaast drie keer met zeer matte lak afgewerkt.
Ik heb 20 jaar een hoekkeuken gehad en wilde graag iets wat minder standaard was. De keuken is dan ook helemaal door mij ontworpen en handgemaakt door de timmerman. De kastjes zijn geschilderd in de kleur Industrial Grey van Flexa.


De muur is geschilderd in kalkverf kleur Lino van Carte Colori. Als schilder moest mijn man wel heel erg wennen aan de kalkverf, maar naarmate hij het meer gebruikt, hoe beter het gaat. Echte liefde zal het wel nooit worden, maar dat is dan maar zo, ik ben er helemaal weg van!


De vouwgordijnen zijn groen-grijs linnen. De stof heb ik samen met de kalkverf gekocht bij De Stamkamer. Het maken ervan was een groot karwei. Iedere keer als ik nieuwe gordijnen voor het keukenraam maak, beloof ik het mezelf dat het de laatste keer is. Maar ja, begin er toch steeds weer aan. En begint de cirkel weer opnieuw en klaag ik weer dat ik het nooit meer doe. Eéns zal er een keer zijn dat ik het echt niet meer doe.

Na de keuken wilde ik ook de kamer aanpakken, maar daarover later meer...

Liefs,
Marjan

11 opmerkingen:

  1. Marjan, prachtig!! Ik wil meer zien en horen van je hoor!! Niet twijfelen...ga door!
    De Keuken is om te kwijlen!!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag je foto op fb voorbij komen .... en wou echt wel meer zien !!!! Wat een prachtige keuken waaw !!!

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja misschien een volgerslijst aanmaken want ik wil echt wel meer van je zien hoor ;)

      Verwijderen
  3. Gelukt ik heb je gevonden. Prachtige keuken zeg, heel mooi! Ik ben echt heel nieuwschierig naar de rest van je huis...
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om je blog te ontdekken! Zag je foto voorbijkomen op FB, prachtig zeg! En je keuken ziet er ook al zo geweldig uit!
    Nu nog een volgerslijst en ik ga je volgen...;-))

    Lieve groet,

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig. Maar Stamkamer, en schilder. Heb ik jou daar niet eens ontmoet? Die had donker haar met bril......
    Kom maar snel met het vervolg, heerlijk want ik ben ook niet van de frutsels, en ik maak ook nooit geen gordijnen meer, totdat ik zie dat het nodig is hihi....

    Lieve groet lia
    En welkom in blogland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lia,

      Ja dat klopt dat was ik.
      Leuk dat je het nog kan herinneren!
      Een nieuwe post is net op (met de hulp van mijn dochter).

      Groetjes,
      Marjan

      Verwijderen
  6. echt WOW, enne super een man als schilder, haha
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hier nog 1 die niet van frutselfrutsels houdt maar heb wel een andere stijl. Jullie keuken vind ik een plaatje en ben verliefd op de spoelbak. De kleur van de vouwgordijnen helemaal super. Vouwgordijnen heb ik ook zelfgemaakt en net wat je zegt nooit meer en vervolgens ben je er toch weer aan bezig :))
    Ik ga weer verder bij je kijken en ga je volgen. Fijn weekend verder
    grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige keuken zeg! Dat ziet er heel erg mooi uit hoor, zoiets ben ik ook al een geruime tijd aan het zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke blog om te lezen en zoveel komt in de buurt van mijn stijl! Ook onze keuken hebben wij zelf (ver)bouwt en het blad afgewerkt met een soort beton stuc. Ik ben alleen heel benieuwd naar jouw afwerklaag. Ik heb hem nl afgewerkt met een epoxylaag waardoor de kleur helemaal verandert is! (bleh..) Nu moet het dus overnieuw.
    Alvast bedankt enne..je hebt er een volger bij hoor!
    Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen