donderdag 26 juni 2014

De Tuin


Door de openslaande deuren en de opstelling van de meubels kijk je lekker naar buiten. Wij hebben grote ramen, maar ik bedek deze graag. Ik houd heel erg van een donkere sfeer en teveel zonlicht is dan niet welkom. Ook buiten probeer ik de sfeer van binnen door te zetten. Vaak vind ik dat zelfs beter gelukt dan binnen en roep dan vertwijfeld tegen manlief "kijk dat bedoel ik, dat sfeertje wil ik binnen ook". Hij kijkt dan altijd zo van 'dat heb je toch'. Maar hij staat altijd klaar om de boel te veranderen als ik dat wil. (Ik kan zelf weinig tillen en dat is niet handig als alles wat je hebt staan een ton weegt).


De veranda hebben we jaren geleden laten maken door een bevriende timmerman. Ik had een plaatje gezien in de Mijn Tuin voorloper van de Home and Garden. Dit plaatje gaf ik hem en zei dat ik dit wilde. Hij heeft zijn best gedaan en het is ook echt geworden zoals verwacht. Na ieder jaar te schuiven met de spullen die ik erop wilde hebben (het ene jaar stoelen dan weer tafel dan weer bank en ga zo maar door) heb ik nu voor het tweede jaar er een bank staan. Geen bank van riet maar gewoon een goedkope bank van de Kwantum. Hij staat helemaal droog en zit goed. En nadat de mooie stoel voor binnen kwam hebben we de oude stoel ook daar gezet. Met een tafel erbij is het een echte zithoek, maar dan buiten.


Jaren geleden waren mensen hun huis aan het verbouwen en sloopte ze de zandstenen schouw eruit en gooide die in een container. Manlief dacht meteen aan mij en nam hem mee naar huis. Sinds die tijd staat hij onder de veranda. Eerst op de lange muur maar tegenwoordig aan de korte kant. We hebben er een gelhaard ingezet en zomer en winter brand hij. Zo gezellig. Op de schouw staan mooie houten kandelaars en een groot bord.


Naast de deur zit een raam. Dit was mij altijd een doorn in het oog en er heeft dan al van alles voor gestaan. Afgelopen weekend maakte manlief van steigerhout 2 kleine luikjes. Het staat meteen een stuk beter.


Omdat hij toch bezig was heeft hij meteen de muren grijs gemaakt. Het hek, speciaal in kruis gemaakt, is helaas nog wit. Maar ook deze worden binnenkort donker grijs geschilderd net als de deur. Wat een lieverd toch.


Verder staat er in de tuin een oude eettafel met bank en stoelen. In het midden hebben we 2 ligstoelen staan.


De beplanting is eenvoudig gehouden. Er zijn 3 plantvakken. In ieder vak staat een bolesdoorn en een mix van verschillende hortensia. Zo houdt ik het rustig. De tuin is niet groot maar voor ons groot genoeg. En met dit zonnige weer een heerlijke plek om te genieten. Ook als het geen mooi weer is kijk ik met plezier naar buiten.



Zoals jullie zien staat de kleptafel onder de veranda, de pilaar weer naast de bank buiten en binnen... ja... binnen ben ik er nog niet uit... Dus, daarover later meer. Eerst even denken (en héél véél schuiven).

Liefs Marjan

16 opmerkingen:

  1. Ik zag het op fb staan en ik dacht gelijk even kijken. Vanmorgen had ik het nog over jou met mijn zus. Je hebt het heel mooi in en om jullie huis. Helemaal mijn sfeer!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er leuk uit Marian, en hoe kom je op het idee om er een gewone bank neer te zetten hihi...
    En binnen is het ook mooi hoor.

    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marjan, Ziet er erg leuk uit! Heerlijke plekjes in je tuin. En van je bank (kwantum) had je al verteld maar nu kon ik het ook zien! Echt geweldig! Liefs Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke tuin heb je, echt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke gezellige tuin heb je! Daar kun je lekker genieten van lange zomeravonden.

    Lieve groet Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met zo'n sfeervolle plek in je tuin, snap ik helemaal dat je daar zeker in de zomer geniet. Ziet er super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige tuin, een heerlijk sfeertje...zou zo bij je neerploffen op de bank :-)
    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet dit er geweldig uit, Marian. Je boft maar met je man, dat hij zo handig is en zoveel dingen zelf maakt. Je hebt onder de veranda een hele sfeervolle zitplek gecreëerd!

    Ik heb mij als volger aangemeld, zag dat je die optie er nu op hebt staan.

    Alvast een fijn weekend! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie tuin, het ziet er echt prachtig uit en die veranda is ook heel leuk ingericht.
    Echt een aanwinst hoor en ik begrijp wel dat jullie hier vaak gebruik van maken!!
    Echt supermooi allemaal!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi blog met heerlijke sfeerplaatjes! Ik ga je volgen hoor.

    Liefs Marieke
    WONEN a la Mar
    mariekekromme.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat is die veranda gaaf zeg! wat leuk een gewone bank en een stoel, haha
    enne ik vind wit nooit mooi als schilderwerk maar bij deze foto,s dacht ik: he, toch eigenlijk heel mooi zo die combi, lees ik verder...dat je het toch wil schilderen, haha ik vind het dus nu al erg gaaf, maar ik snap je wel;( jij bent het ws zat.
    die luikjes zijn een top idee,
    je tuin is ook prachtig en geniet er maar van dat ie niet zo groot is! alles vind ik mooi bij je, kan er niks aan doen, en ja ik houdt ook van niet te veel licht...al geniet ik wel enorm van het zonnetje, niks lekkerder dan erin zitten:)
    ik dacht nog: dat tafeltje........is dat nog wat om in de chloor te zetten? vlg mij wordt ie daar heel verweerd van...is maar een idee hoor!
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wauw wat een mooie tuin en ideaal met die schaduwplekken. Snap helemaal dat je er van geniet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat prachtig zeg, echt heel mooi jouw tuin. Vooral ook met die chique kaarsen en lantaarn... sinds een tijdje hebben we ook lantaarns met led staan voor tuinverlichting en het was de investering echt waard, zeker als het wat donkerder is buite enzo.. ook een stukje veiligheid natuurlijk. Je hebt een schitterende tuin Marjan!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Staat de bank ook de hele winter buiten? Wij twijfelen namelijk om hetzelfde te doen. Hier en daar hoor je verhalen over schimmelvorming op de bank. Hoe zijn jouw bevindingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo even een vraag… is het een woonkamer bank die je buiten hebt staan?

    BeantwoordenVerwijderen