vrijdag 15 augustus 2014

De Badkamer


Kleine ruimtes zorgen vaak voor de grootste zorgen. Dit niet alleen vanuit een claustrofobisch perspectief, maar ook zeker vanuit een praktisch versus mooi sober opzicht. Dit dilemma komt vaak aanbod. Zeker als deze kleine ruimte van al het praktisch gemak moet worden voorzien. Iets wat elke dag in gebruik wordt genomen. Wat dus betekent dat manlief geen zin heeft om eerst het loodzware (stoere) ornament op te tillen, dat op zijn beurt weer staat op een loodzwaar (stoer) dienblad, om vervolgens de deksel van een verrotte (stoere) oude mand op te tillen, om dan eindelijk te belanden bij het gewilde object.

De kleine kamer waar ik momenteel naar verwijs, waarschijnlijk al te raden aan de titel van deze blogpost, is de badkamer.

Terug in de goede oude Riviera Maison tijd (zo'n 10 jaar geleden) hebben we de badkamer laten doen in het grijs/wit (een mix tussen Riviera Maison en Piet Boon). Toentertijd hoorde ik al een stiekem stemmetje dat graag een stoere sobere badkamer wilde in kalkverf/betonlook. Echter, de tijd was er blijkbaar nog niet rijp voor en ik bleef bij het vertrouwde grijs/wit.

In eerste instantie was het natuurlijk helemaal niet de bedoeling om de badkamer een kleine make-over te geven. Maar zoals dat altijd bij ons gaat, kregen we er de kans voor en konden we het geheel low-budget opkrikken. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! En ta-da een nieuw project is geboren...

Ik zag een foto op Facebook waarbij kalkverf over tegels werd gedaan. Liet het enthousiast aan manlief zien, die het gelijk helemaal niets vond.
Als er dan toch kalkverf gebruikt moet worden dan op gladde muren. Gelukkig hebben wij een stukadoor in de familie die zo lief was om bij ons de muren aan te komen smeren. Zo gezegd, zo gedaan. Dit betekende wel dat manlief in zijn vakantie aan het schilderen moest. Dit heb ik dan ook meerdere malen te horen gekregen. Maar hij was zo lief om alles te doen wat ik hem vroeg. Dus omdat we toch bezig zijn: de kast waar 2 glas-in-lood ramen in zaten maar gelijk veranderd in een dichte kast.


De verf heb ik bij De Stamkamer gehaald en daar mocht ook manlief kiezen welke kleur hij mooier vond. Dat het een donkere kleur moest worden stond natuurlijk al vast. Het is uiteindelijk de kleur Leem geworden. Niet heel erg donker maar tegenover de antraciete tegels heel sfeervol.
En zo kwam langzaam het geheel bij een.

Als je dan begint is het meteen op de hele bovenverdieping een troep. Dus wij hebben een weekje gekampeerd in eigen huis. Althans zo voelde dat. Het ging van "waar zijn de handdoeken" tot "mam ik kan de tandpasta niet vinden". Ook de grote kast moest een weekje in onze kamer staan. We konden er nog net langs. En als je 's nachts naar de wc moest, moest je goed opletten. Maar ik wist waar we het voor deden!

Toen alles klaar was en manlief mijn oude luxaflex terug hing, had ik meteen iets van dat is zonde. Het hele effect werd teniet gedaan.  Gelukkig zei manlief de volgende ochtend precies hetzelfde "Schat, het ziet er niet uit".

Dus ik weer op pad met dochterlief aan mijn zij, opzoek naar een luik-- ik wist gelijk wat er nodig was om het probleem op te lossen. ;) Uiteindelijk een mooi luik gevonden bij De Bosrand in Soest.
Met een paar aanpassingen past hij perfect.



Het luik heb ik alleen in een licht grijze grondverf staan. Ik vond dat wel mooi staan. Geeft net even een ander tintje in de ruimte. Voor de rest is alles in Leem geverfd. Zowel de kast, als de kozijnen en de deur. Dus dat is mooi rustig. Het luik geeft dan net even effect.  

Het eindresultaat is helemaal naar mijn zin. Stoer, sober en natuurlijk praktisch.


Liefs, Marjan

26 opmerkingen:

  1. Mooi hoor. Ik vind Leem ook een mooie kleur. Zeker in combi met donker.
    Heerlijk weer, zo'n "nieuwe" badkamer.
    Veel plezier ermee (en erin!)
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PRACHTIG....wat mooi. Ben je niet bang voor vlekken op de muur met kalkverf in de badkamer? Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren met kalkverf in je badkamer, maar echt...het staat super gaaf!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Patricia,
      De badkamer is 2x gesealed. Dus hij is waterproof.

      Liefs, Marjan

      Verwijderen
  3. Wat gaaf zeg...ik vind het helemaal geweldig. Maar mijn man reageert waarschijnlijk net zo als jouw man...ik denk niet dat hij het mooi vindt. Maar jij hebt het gelukkig wel voor elkaar gekregen en het resultaat mag er zijn!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super geworden en dat gewoon over de tegels heen??? Onze badkamer is namelijk ook al 21 jaar, maar zie er zo tegenop om die tegels er uit te breken of hebben jullie de tegels er eerst uitgebroken? Jij hebt in ieder geval eindelijk je heerlijke stoere badkamer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Alie, we hebben de tegels er niet uitgebroken. We hebben er dus overheen gestuct. De tegels hebben we eerst behandeld met een voorstrijk speciaal voor stucwerk dat over tegels aangebracht wordt.

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  5. Marjan, het is ontzettend mooi geworden! Leuke greepjes op je kast, je hebt ze blijkbaar nog gevonden! Liefs Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi geworden. Hier hetzelde hoor. Dan maar minder mooi maar wel praktisch zegt mn man. Ben er ook achter...laat ze maar mee beslissen. Wel uit opties hè, ja dat dan wel hihi. Geniet van jullie badkamer.Die van ons staat ook een deze dagen op het to do lijstje.
    Groetjes Duska.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het heel mooi geworden, vooral als je zegt dat het een kleine ruimte is.
    Groots effect! Ook een dikke pluim voor jouw man , om zijn mooie schilderwerk .
    Kortom , prachtig
    Groetjes ,christel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ik zie, vind ik erg mooi Marian.
    Wij moeten volgend jaar aan dat project beginnen, maar is heel klein, en er is alleen plaats voor een douche en wastafel. Maar het komt vast ook goed. Geniet lekker van je badkamer, en wel een beetje zielig dat jij je man in zijn vakantie laat werken hoor hihi.... Dat gebeurt hier nu nooit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo'n werkvakantie levert wel heel veel voldoening op denk ik zo, waar ook je man vast heel blij van wordt :-) het resultaat is mooi sober en stoer, heb je ook een sealer over de kalkverf gedaan? Geniet van je heerlijke relaxruimte!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Corine,
      We hebben de alles 2x gesealed. Dus het is waterproof.

      Liefs, Marjan

      Verwijderen
  10. Haha leuk geschreven! Maar het is dan ook echt een plaatje geworden hoor!
    Grappige haken ook, lekker robuust en toch sierlijk!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh, so much work and what a beautiful looking result! You are decoration with a hughe amount of love! Beautiful!
    All my best from Austria and a happy happy weekend
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi geworden Marjan, ik hou ook zo van gestucte muren, sober en eenvoudig! Heel mooi!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Marjan, wat is het mooi geworden! Ik vind de kleurencombinatie ook erg mooi! En aah die mannen van ons, wat zielig he, in de vakantie, die van mij moest in de keuken aan de slag. Moest ik ook meerdere malen aanhoren hoor haha! Ik wens je veel plezier van de badkamer en nog een hele fijne zondag! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt heel mooi geworden Marjan, mag je trots op zijn! Hier staat de badkamer ook in de klussenlijst maar vrees dat huisbakker toch voor wandtegels wil gaan en ik nog veel inspiratie-foto's nodig heb om hem te overtuigen dat we het gewoon even anders gaan doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jullie kunnen heel trots zijn op het resultaat van de badkamer, mooie sfeer! En jullie keuken en woonkamer zien er ook prachtig uit.
    Ik heb nog wel een vraagje; waar heb je de greepjes op de kast kunnen scoren? Wij zoeken nl soortgelijke greepjes, maar dan in het zwart-grijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. dit wil ik ook zooo graag! k zie nu wel dat het mooier is om inderdaad eerst te stucen , dus over je wandtegels hen, begrijp ik??
    das wel een idee, weees maar heel blij met zo,n lieve vent!!
    je luik is ook prachtig zo, echt een opknapper, die is geslaagd
    geniet ervan!
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat was een nog een flinke klus, denk ik zo!
    En echt hele mooie close-up foto's zijn dat zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat een super badkamer geworden .. Top.. ik wil ook gaan voor gestucte muren geen tegels meer
    Heel mooi veel plezier van je badkamer

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke Badkamer!! Afwerking is ook echt super mooi! Ben mijn eigen badkamer ook aan het verbouwen. Tegels van Swissdeck-Webshop net er in gelegd! nu overal inspiratie aan het opdoen voor de inrichting!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het valt mij op dat steeds meer mensen kiezen voor een grijs wit interieur. Ik vind dit persoonlijk erg leuk om te zien, want ook mijn interieur bestaat uit de kleuren grijs en wit!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie wat je hebt gedaan en ziet er fantastisch uit. Echter ik sluit me aan bij de andere commentatoren en denk dat ik tijd en moeite bespaar als ik voor wandtegels ga. Zo zijn er tegels die zo strak op elkaar passen dat er nagenoeg geen groeven meer zichtbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen