dinsdag 9 juni 2015

Kasten


Tweede pinksterdag vroeg Rob aan mij, totaal onverwachts, of ik de kast nog geschilderd wilde hebben.....

JA JA Natuurlijk!!

Als ik de verf op zou zoeken, zou hij dat wel even voor mij doen.
Dat laat ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen!


Vanaf het moment dat wij de kamer in de kalkverf hebben gezet, was ik niet geheel tevreden met de kleur van de kast. Alhoewel hierbij gezegd moet worden dat ik bij aankoop al hier en daar enige suggesties had gedaan van alle andere kleuren waarin ie ook mooi zou uitkomen. Maar Rob was er toen nog niet geheel van overtuigd en zei dat het wel meeviel (de ene kast was blauw, de andere oranje, hoe bedoel je 'het valt wel mee'). Ik begon me er steeds meer aan te ergeren. Jullie weten vast wel hoe dat gaat, jij bent de enigste die het ziet en de rest loopt eromheen alsof je gek bent. Dus als je dan out of the blue de vraag krijgt of je nog de kast geschilderd wilt hebben, spring je natuurlijk meteen op.


De TV kast hebben we - met 'we' bedoel ik natuurlijk Rob, maar ik doe al het denkwerk dus dat telt ook mee ;) - in de kleur Piombo van Carte Colori gezet. Dit is dezelfde kleur als op de luiken bij de toog en de houten pilaar, dus zeker iets dat binnen het plaatje valt. Het leuke vindt ik altijd hier aan dat de kleur telkens t-o-t-a-a-l anders overkomt. De ondergrond is zeer bepalend voor wat het resultaat betreft. Deze kan dus soms verrassend uitvallen. Goed verrassend, wel te verstaan. Normaal houd ik helemaal niet van verrassingen, maar doordat alles goed bij elkaar past en net iets anders van kleur is, spreekt elk object voor zichzelf. In cohesie met de rest natuurlijk. Heerlijk vind ik dat. Niet alles hoeft symmetrisch of precies gelijk te zijn, een beetje leven in de brouwerij!


Ook de servieskast moest eraan geloven. In eerste instantie had ik het idee om deze in een bruintint te schilderen, maar toen er tijdens het opruimen van de schuur nog een pot Industrial Grey tevoorschijn kwam.... Het is zonde om een nieuwe pot te kopen als je er nog eentje hebt staan, toch? Omdat het een muurverf is, is de kast heel mooi mat geworden. Dus geen blauw en oranje voor mij meer! Het brengt gelijk een rust met zich mee.


Ook iets wat totaal op zijn plek is, is deze nieuwe lamp die ik gekocht heb bij Arianne van Sober & Stoer Wonen. Ik was al een tijdje opzoek naar een vervanging voor de Ikea lamp. Toen ik deze tegen kwam was ik gelijk verkocht. Dit is de lange versie. Je hebt ook nog een kleinere, maar ik vond juist de lengte van deze, met de dunne poot in combinatie met het smalle kapje erg mooi (het kapje komt ook bij Arianne vandaan. Als je het doet, doe het dan in één keer goed). Het voetje is van hardsteen en dus zeker geen kattenpis om mee heen en weer te sjouwen (Rob kan dat beamen, half Amersfoort mee doorgelopen met een lampenpoot in z'n nek... *zucht*).

Al met al een goede besteding van tweede pinksterdag. We moeten vaker zulke dagen hebben.... ;)

liefs, Marjan

31 opmerkingen:

  1. Hihi..gezellige post, Marjan! Geniet van je mooie kast! :)

    Lieve-groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai Marjan, ohh genieten toch weer van de mooie foto's en het gezellige verhaal. Ik hoor het je helemaal vertellen.
    Kasten prachtig!
    Liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tegen zo'n lief aanbod zou ik ook geen nee hebben gezegd ;-). Heerlijk dat het nu allemaal naar je zin is. Wij waren een aantal weken terug ook bij Sober en Stoer wonen. Konden het eerst niet vinden, je moet wel even weten waar je moet zijn. Heb er dus wel beelden bij hoe je man met de lamp heeft lopen sjouwen. Wat een prachtige winkel met lieve mensen hè!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten! Ik kom er dan ook graag (lekker dichtbij) ;)

      liefs, Marjan

      Verwijderen
  4. Hij is heel mooi geworden en je hebt helemaal gelijk, wat een kleur voor verschil kan maken. Kleuren moeten gewoon kloppen met elkaar, zo belangrijk. Voor ons dan hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ben je toch een geluksvogel met deze man. Uit zichzelf aanbieden om in het weekend aan de slag te gaan!! Het is allemaal heel mooi geworden. Geniet ervan.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk om even binnen te koekeloeren bij jou.
    Het is mooi geworden....
    Eer van zijn werk.
    Eerlijk is eerlijk..
    Geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super aanbod van je man met een mooi resultaat.
    Heerlijk hé als het dan helemaal naar je zin is.
    De lamp is mooi! Heb hem hier met het gebogen pootje..ook blij mee!
    Fijne avond, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zoo...dat je man dat zomaar zegt...leuk hoor!
    Je kast is mooi geworden..rustiger zo.
    Je lamp vindt ik ook heel mooi.
    Leuke post weer Marjan.
    Fijne Avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je kast is echt heel mooi geworden Marjan in de piombo! Bij mij staat dat ook nog op de planning.....
    Je lamp is ook gaaf, wij hebben bijna dezelfde, ook met zo'n klein kapje, ik vind het wel leuk staan, je kan ze makkelijk overal neerzetten.
    Leuk he dat onze mannen ook op d'n duur zo enthousiast worden 😉

    Fijne avond nog.
    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi hoor de kast...trouwens vind alles leuk en stoer bij je....!!!...liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha leuk om te lezen. Oh wat een lief aanbod van je man, dat moet je altijd maar gelijk aannemen. ;-) De kast is erg mooi geworden zeg! Ziet er zo mooi uit in z'n geheel. Inderdaad, ik zou me er ook verschrikkelijk aan ergeren aan zo'n kleur. Mooie lamp heb je gekocht.

    Liefs, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat is nog eens leuk zo'n aanbod van je man. Je kasten en de lamp zijn heel erg mooi. Samen een mooi en sfeervol gehee zo. Ik vind je sofa ook heel erg mooi en knus eruit zien

    Groetjes Roeliel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat is nog eens leuk zo'n aanbod van je man. Je kasten en de lamp zijn heel erg mooi. Samen een mooi en sfeervol gehee zo. Ik vind je sofa ook heel erg mooi en knus eruit zien

    Groetjes Roeliel

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is nog eens leuk zo'n aanbod van je man. Je kasten en de lamp zijn heel erg mooi. Samen een mooi en sfeervol gehee zo. Ik vind je sofa ook heel erg mooi en knus eruit zien

    Groetjes Roeliel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Grappig dat jullie ook nog ergens een pot verf hadden staan, om er een kast mee te schilderen.
    Staat heel mooi, en zo'n soort lamp heb ik ook staan, alleen is er bij mij steeds een stukje afgegaan omdat ik hem te lang vond, en niet mooi uitkwam.
    Die onverwachte dingen zijn altijd extra leuk, vind je ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Fijn zo'n man. Ik heb me hier zooo geïrriteerd aan taupekleurige kast want met zon opeens paars leek maar niemand zag dat. Heel wat lagen verf en ergernis maar huisbakker is geen schilder, biedt het wel aan hoor, maar ik weet wat dan eindresultaat wordt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik had net op IG een foto geplaatst van een oudje in onze woonkamer , ééntje waar ik van mijn man echt niet mag aankomen met een kwast enkel met een stofdoek , haha.
    Alles is zo harmonieus bij jou , de kleuren passen heel,mooi bij elkaar.
    Bij sober en stoer wonen zou ik ook eens graag willen gaan .
    Fijne dag
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een kleur al niet kan doen! Prachtige kleur die
    piombo, eigenlijk altijd goed.Staat erg mooi bij Lino op je muren. Ik zie het ook voor me......de lamp in zijn nek...en jij er vrolijk naast wandelend;-)
    T is een mooi rustig geheel bij je.
    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heb ik weer genoten van je mooie foto's.
    Je kast is mooi van kleur nu. Ik weet er alles van..het blijft aan je knagen als de kleuren in jouw ogen niet vindt kloppen hé.....
    Het was ook leuk om te lezen!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi geworden je kast....en inderdaad zo'n aanbod is natuurlijk super en daar kan je dan heerlijk van genieten. Je foto's geven een mooie sfeer!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie kleur is je kast geworden!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Och ja...wat hebben die mannen toch te stellen met ons...:-)
    Zie hem zó lopen met de lamp in zijn nek, ha, ha!
    Je kasten zijn prachtig van kleur en passen nu goed bij de rest.
    Fijn dat je man het wilde doen.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik wou dat mijn man dat riep! Ik loop al maanden met het idee om de kast te schilderen, zelfs het blik verf staat al hier in huis klaar om aangebroken te worden, maar mijn man is het er nog helemaal niet mee eens en ik, ik heb gewoonweg geen tijd! Is je man ook in te huren als schilder whaha? Mooie plaatjes weer van mooie spullen, fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heel mooie kleur piombo ik heb die kleur ook op de kozijnen, luiken en de grote cd kast van mijn man. En volgens mij heb ik de zelfde lamp, ik zie je man al lopen met dat grote ding in zijn nek Hi Hi.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooi die kleur op je kast en de staande lamp is ook heel mooi, je hebt een lieve man ;-)

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Super hè, zo'n man die dat aanbied, dat moet je je inderdaad geen 2 keer laten zeggen....
    Je lampje vind ik ook mooi. Mooi kapje, dat lange model is inderdaad prachtig.

    Groetjes, Inge
    de knotwilg

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig, je kast past helemaal in het geheel zo. En zo lief als dat dan zo spontaan aangeboden wordt.. Wij willen eerdaags ook weer eens naar Sober en Stoer Wonen, ik vind het er zo inspirerend!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig Marjan. Ik vond ze in de oude staat ook mooi. Nu is het rustiger. Ik vind de kleuren super. Nou zijn dat natuurlijk ook mijn favoriete kleuren :-)
    Liefs Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Duurt nog wel een poosje voor het tweede kerstdag is!! Maar goed....in die tussentijd zal er ook vast wel iets gebeuren denk ik. Het is erg mooi geworden: de kleur van de kast is prachtig!
    Geniet maar van het werk van je man!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Super de lamp en geverfde kast, je boft met zo'n man!
    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen