zondag 19 juni 2016

Takken, Groot en Klein...


Onlangs moest Rob in Barneveld zijn, vlak bij de Espeterhoeve. Dit vond ik natuurlijk heel erg. Vooral toen we samen in de auto zaten, op weg naar Barneveld, toen hij opmerkte dat 'die ene winkel hier toch in de buurt was?'. Waarop ik natuurlijk volmondig 'ja' zei. Waarop hij stil bleef. Waarop ik suggereerde 'zullen we even langs gaan? Nu we er toch zijn?'. Waarop hij instemde. Heel, heel erg.


Ik was al eens een keertje eerder bij de Espeterhoeve geweest. Tezamen met dochterlief er even snel doorheen gescheurd terwijl Rob en Jack buiten in de hozende regen stonden te wachten. Dus niet echt de ideale situatie om lekker rustig, ontspannen, op je gemak even rond te snuffelen. Maar nu, met zijn tweetjes en met een schijnende zon, konden we alle tijd nemen...


Allerlei mooie spullen kwamen voorbij. Eigenlijk ben ik op zoek naar een mooie houten bank voor achter de chaise longe. Dit omdat in de meest recente 'schuif-sessie' het oude bierbankje zijn weg -op de één of andere manier- hier naartoe heeft gevonden. Met Karel erop. Het staat zo mooi dat ik dus ook een mooi bankje wil om er neer te zetten (ipv dat ene bierbankje). Maar die prijzen! Om steil achterover van te vallen... Dus dat wordt nog maar even doorzoeken en staat Karel prima op het bierbankje!


Al lopend door de winkel zag ik een grote bos ..... En nu, al lopend door het huis, zie ik 'm weer. ;) Liefde op het eerste gezicht, zullen we maar zeggen. Hij ligt in/op een oude trog op de salon tafel. Meer heeft de tafel niet nodig. De vorm van de tak/bos past helemaal bij de trog.


Voor in de keuken had ik ook nog een mooie lange bos olijftakken meegenomen. Ze hebben ietwat te lijden gehad met het warme weer, maar voor hoe lang ze al staan (ben een beetje laat met het schrijven van deze post *oops*) doen ze het uiterst goed. Daarbij, ik houdt er wel van als ze mooi indrogen. Zorgt voor een interessante textuur en kleuring, perfect voor in de keuken! Ik heb ze in een grote houten kruik gezet, omringd met kleinere kruikjes en de grote ronde olijfbak staat tegen de muur aan. Een mooi hoekje om naar te kijken tijdens het koken (maar niet te veel, anders brandt het eten aan). ;) Voor de rest heb ik eigenlijk heel veel spulletjes weer weggezet. Ik wilde ook hier rust en ruimte...

liefs, Marjan

23 opmerkingen:

  1. Een heel leuk adresje dat je écht even aan moet doen wanneer je er toevallig in de buurt bent. Ik vind de appeltaart daar zo lekker! Mooie takken en dat bankje...daar loop je vast wel een keer tegen aan!

    Fijne dag! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoor......prachtig al dat aparte groen en takken....wij verkopen dat ook gied hoor...leuk he de espeterhoeve.....kom er graag hoor !......liefs Ria x fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou ook zo van mooie takken. Die passen goed bij een sobere woonstijl. Jammer dat ELspeet voor mij best wel een eind rijden is anders was ik graag een keer bij de elspeterhoeve gaan woonshoppen.
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hou ook zo van mooie takken. Die passen goed bij een sobere woonstijl. Jammer dat ELspeet voor mij best wel een eind rijden is anders was ik graag een keer bij de elspeterhoeve gaan woonshoppen.
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldig mooie bos takken op je salontafel! Ik begrijp je liefde op het eerste gezicht!
    Wat een sfeer geven ze in je al even zo sfeervolle huis!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een heerlijk sfeertje!!prachtig hoor ..ik heb hier ook de gedroogde bonsai staan verveeld nooit hoor!!gr Dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn om zo op je gemak door zo'n mooie winkel te kunnen dwalen en wat leuke takken uit te zoeken.
    Het hoeft ook niet altijd groot en duur te zijn om er helemaal verliefd op te worden.
    Geniet maar van je mooie aankopen.
    Groetjes Gra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige sfeerfoto's heb je gemaakt. Zelf ken ik de winkel niet maar ik ga daar zeker eens kijken. Wat mooi die bos takken. Ik hou er van en zou ze zeker ook mee nemen.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je toch een prachtige keuken.. de olijftakken staan mooi in de houten pot en op dat plekje.. het is een mooi sfeerhoekje geworden! Ook de takken op de salontafel zijn erg leuk, meer heb je gewoon niet nodig ;)
    Groet, leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik dacht eerst dat je voor een bankje geslaagd was, en niet wist of je die in de keuken of achter je stoel zou zetten hihi...
    Maar Karel staat achter jou ook heel erg leuk. Eigenlijk staat Karel overal wel leuk.
    En die bos takken ken ik wel. Heb ze ook ooit een keer gehad, maar er zaten toen allerlei vliegjes in. Het is een beetje stekelig of heb ik het verkeerd.
    Hoe dan ook, het staat weer super. Zoals altijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo mooi bij je!! Die gedroogde bonsai ook zo mooi😍!!
    Liefs Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi , de bonsai takken , heb ze hier nog niet gezien .
    Je hebt een prachtig , sober huis .
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie bos met takken...ik heb ze hier ook in een bak... De rest ligt bij mijn voorraad, moest een hele doos nemen...maar een bak vind ik wel genoeg met dit spul.
    Karel staat daar ook mooi.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig mooi die takkenbos! Jaaa de Espeterhoeve staat bij mij ook nog op het verlanglijstje eens heen te gaan.
    Goeie foto trouwens weer met die afwaskwast, wat kan ze dat toch goed of heb je deze zelf genomen?
    Ben benieuwd hoe het met je buitenboel staat?
    Fijne dag, liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke takken zijn dat toch. Ik heb ook een klein bosje ervan, maar ik heb al heel wat moeten horen erover. Manlief en kinderen vinden het zóóó zielig en ook visite vraagt wel eens of het een dood plantje is, of dat ik dat er neergelegd heb om weg te doen (?).....
    Maar ik vind het bij jou prachtig staan!
    En wat heb je het mooi in je huis, echt heel knus en gezellig.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Altijd fijn een post van jou, met sfeerplaatjes van je sfeervolle stek! Gelukkig ben ik niet het enige takkewijf en wat vind ik je stoel bij de openhaard nog steeds geweldig!!!

    Liefs en een fijne week, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie bos zeg. Wat zijn het precies voor takken?? Lekker sfeertje zo.
    groetjes Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je hebt het echt heel gaaf in huis, mooie foto's hoor....Espetehoeve is idd een hele leuke winkel en je kunt er ook heerlijk thee of koffie drinken met de lekkerste taart hmmmm....groetjes van Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi gedaan weer! Idee zeg om die houten olijfbak zo neer te zetten... En ja, die prijzen... Dat vind ik bij Seizoen & Stijl ook. Maar bij beide winkels hebben ze wel echt mooie items! Misschien is nummer 8 wat voor je, zit in Veenendaal (kun je vinden via Facebook). Hebben veel mooie houten spullen voor leuke prijsjes! Succes! Groetjes, Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk allemaal weer bij jou Marjan! Ik ben nog steeds niet geweest bij de Espeterhoeve, toch maar eens een keer doen! Super staan de takken, zowel die in de houten bak als de olijftakken in de keuken!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik loop er ook altijd met een grote boog omheen daar (maar niet heus) wat hebben ze er toch leuke spullen hè! En je kunt er heerlijk op de high-tea....al vele malen gedaan als cadeau voor vriendinnen, altijd een succes!
    En ja, de prijzen van veel dingen....ik doe er niet aan mee: het rijst de pan uit!
    Maar bij jou ziet het er weer fantastisch uit!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heel gezellig en sfeervol. Enne ik vind dat bierbankje eigenlijk wel heel leuk. Beter zelfs dan zo'n dure bank, dat is juist helemaal niet origineel meer.
    Slaat nergens op dat die dingen zo duur zijn, gewoon omdat er genoeg gekken zijn die het ervoor willen geven.
    Nou ik doe daar in ieder geval niet aan mee.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen