zondag 14 juni 2015

Mokken


Iedereen denkt dat ik altijd heel veel servies heb, maar toen ik van de week voor de zoveelste keer een beker liet vallen (en ja, dat gebeurd bij mij nog wel eens een keertje. Vaak met een goed resultaat, maar zoals jullie begrijpen dit keer niet), keek ik in de kast vol ongeloof. De plank was helemaal leeg, geen beker meer te bekennen.... oops.

Vorig jaar ofzo zag ik bij Styling & Living deze mok:


OPSLAG VERLIEFD! Maar helaas niet meer verkrijgbaar. *sad face* Echter als iemand een suggestie heeft waar ik deze misschien nog wel kan kopen, houd ik mij aanbevolen.


Zoals jullie wellicht weten ben ik meer een glazen-persoon dan een mokken-persoon, dus mijn kennis op dit gebied had enige oppoetsing nodig. Maar gelukkig hebben we daar het internet voor! En wat zijn er veel mokken, bekers en alles wat daar tussenin zit te vinden. Vooral bloem-bedrukte en modern geometrische mokken in 'kekke' kleuren voeren de boventoon. Ik had natuurlijk de zoektocht gestart om eenzelfde soort stijl mok te vinden als die van Styling & Living. En op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer met al die felgekleurde gebloemde bekers.


Je gaat op een gegeven moment ook op de raarste plekken kijken. Tegenwoordig verkoopt elk tuincentrum een serviesset, dus je weet het maar nooit waar een mok kan opdoemen uit het assortiment. Ook de meer traditionele verkooppunten, zoals de Hema, werden ondersteboven gehouden. En wat zie ik daar tot mijn schrik, een beker die me wel bevalt. Echter dochterlief had er niet zoveel vertrouwen in. "Dat kan toch nooit wat wezen", zegt ze afwijzend en suggereert om verder te kijken. Schijn bedriegt inderdaad, maar toen we van de week de Hema binnenliepen zag ik daar diezelfde mok staan. En jullie raden het al, die staat nu netjes op de plank.

Het is dan wel een cappuccino mok, maar bij ons wordt er gewoon thee ingeschonken. En blij dat dochterlief ermee is. ;)

liefs, Marjan

18 opmerkingen:

  1. Wat leuk, gewoon bij de Hema een nieuwe mok gevonden. Soms vergeet je de "gewone" winkels wel eens in een zoektocht. Jij bent weer goed geslaagd. De mok ziet er gezellig uit.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mokken van de Action... mooie kleur en goede kwaliteit!
    Deze van de H zijn ook heel mooi!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je ook al bij de blokker gekeken,daar hebben ze ook veel mokken. Mooie foto's mijn lievelingsbloemen :-)

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk je mokken verhaal!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met zo'n mok hoef je niet langer meer te mokken... ;)

    Love,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanaf nu de mokken nóg voorzichtiger behandelen dan je al deed ;-). Gelukkig maar dat je toch weer geslaagd bent.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een gezellige mok om thee in te doen! Ik zou er persoonlijk liever cappuccino in doen maar.....ieder z'n smaak, haha!
    Het is wel een mooie zo heeft je zoektocht toch nog zin gehad!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik drink ook thee uit een mok .
    Ze komen van bij blokker en ze zijn onverwoestbaar . Jammer , ik zou ook eens graag andere willen ;))
    Jij bent alvast goed geslaagd , mooi.....
    Fijne avond
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goeiemorgen Marjan, zie nu net pas je blogje over de mokken. Leuk onderwerp, kijk op wat anders. Zelf hou ik ook van mokken die iets uitlopen en het oor is ook belangrijk. Soms kom je bij mensen die Senseomokken hebben, goed opletten want ik krijg dan mijn vingers nooit uit het oortje.
    Zelf drink ik thee uit de oude modellen van RM, van glas en ook uitlopend, maar ik ben ook fan van de Bastion mokken. Ze lijken enorm op de Emma Bridgewater mokken (die heb ik ook met de zwarte letters) maar iets gezelliger geprijsd zal ik maar zeggen. Gelukkig dat jij nu ook weer je mok gevonden hebt.
    Drink ze en liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Net als Anita heb ik de action bekers en nog andere servies onderdelen ervan. Ik zag ze staan voor 0.89€ en eigenlijk was ik nog niet opzoek maar voor dit prijsje kan je ze toch niet laten staan....en leuk dat ze zijn!! Thuis even een schifting gedaan welke naar de kringloop kunnen! Ze hebben er ook super leuke schaaltjes van.
    Deze hema mokken zien er ook mooi uit...en zijn vast ook leuk geprijsd!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geen mok meer in de kast, haha herkenbaar, maar zo kun je nog eens afwisselen. Mokken gebruik ik niet vaak, ik ben een echte koffieleut (uit kopjes) ik drink het liefst espresso uit van die kleine mini kopjes. Ik kocht laatst een paar duurdere, dus hoop echt dat ik er niet weer een oor of een stuk afstoot ;-)

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben een mokkenfan. Ik had mokken van lifestyle (hele dure) en daar was ik weg van. Maar helaas ze beginnen bij mij ook te sneuvelen, Een barst of een stuk er af. Dus ik moet ook op zoek naar mooie. Maar ik ga nu toch echt voor een goedkopere.succes met het zoeken hoor.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier sneuvelt ook zo nu en dan een mok......een bord.......Ha maar dat biedt ook weer een mogelijkheid om weer eens wat nieuws aan te schaffen ;)

    Prachtige beelden.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed geslaagd dus alsnog...leuk hoor..!...liefs van mij Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoe hij het doet weet ik niet, maar mijn man presteert het iedere maand wel om een mok kapot te maken, ik koop ze dus het liefst zo goedkoop mogelijk, maar ze moeten er natuurlijk wel leuk uit zien, op naar de Hema dus haha!
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer van de mokken, maar je hebt gelukkig weer mooie gescoord, prachtige sfeerplaatjes!
    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oeps!! Daar zal je van balen. Sommige spullen....daar hou je nou eenmaal van. Het is dan echt balen als het stuk gaat. Hopelijk vind je nog wat ergens.
    Liefs Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je hebt weer mooie mokken gevonden, serviesgoed trekt mij altijd, 'k moet gewoon altijd m'n verstand gebruiken ;)
    Zelf drinken we nu cappucino, koffie en thee uit dubbelwandige glazen.
    Je dochter heeft weer mooie foto's gemaakt!

    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen